Teuma spoelt teleurstellende week van Union door met 2 goals tegen KV Kortrijk

  1. 27' - Geel - Kristof D'Haene
  2. 25' - Geel - Sambou Sissoko
  3. 9' - Doelpunt strafschop - Teddy Teuma (1 - 0)
  4. 2' - Geel - Habib Keita
  1. 89' - Verv. Siebe Van der Heyden door Ross Sykes
  2. 84' - Verv. Dorian Dessoleil door Youssef Challouk
  3. 82' - Verv. Senne Lynen door Oussama El Azzouzi
  4. 77' - Verv. Dylan Mbayo door David Henen
  5. 69' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  6. 68' - Verv. Victor Boniface door Simon Adingra
  7. 63' - Doelpunt - Faïz Selemani (2 - 1)
  8. 58' - Doelpunt - Teddy Teuma (2 - 0)
  9'penalty goalTeddy Teuma1 - 0
  58'goalTeddy Teuma2 - 0
  63'goalFaïz Selemani2 - 1

  Na een dramatische week heeft Union de positieve energie weer te pakken. Aanvoerder Teddy Teuma nam zijn team op sleeptouw met 2 goals. KV Kortrijk geraakte niet verder dan de aansluitingstreffer.

  • Sleutelmoment: De 2-0 van Teddy Teuma ongeveer op het uur leek de wedstrijd dood te gaan maken. Even later was de verdediging van Union toch wat slap en was de aansluitingstreffer een feit. Meer dan dat werd het echter niet voor KV Kortrijk.

   

  • Man van de match: Teddy Teuma was met twee doelpunten heel erg aanwezig voor Union. Behalve die doelpunten strooide hij regelmatig met magie op het middenveld. Een poortje, een pas in één tijd met buitenkant voet.

   

  • Opvallend: Union recht de rug na een week met zes onbeantwoorde doelpunten bij KV Mechelen en Rangers. Na vier wedstrijden heeft het al zeven punten. Geen slecht begin van het seizoen.

  Teuma scoort voor en na de rust

  Zes onbeantwoorde doelpunten op twee wedstrijden, dat had Union vandaag in de rugzak zitten. Het doel was duidelijk: met een overwinning de zorgen van zich afspelen.

   

  Vanzeir kreeg een nieuwe aanvalspartner naast zich in Victor Boniface. Maar het was oude bekende Teddy Teuma die na negen minuten de score al kon openen vanaf 11 meter. De strafschop kwam er nadat Loïc Lapoussin net binnen de grote rechthoek neergehaald was.

   

  In de eerste helft kon Kortrijk alleen net voor het einde nog drie kansjes afdwingen. Met Gueye, Vandendriessche en Bruno bracht Belhocine na de rust extra aanvalskunde op het veld.

   

  Maar Teddy Teuma was nog niet klaar en krulde geweldig binnen vanop de rand van de zestien.

   

  Aan de overkant moest Union nog alles doen om een schot van Bruno af te blokken, waardoor Selemani uiteindelijk nog de aansluitingstreffer kon scoren.

  Geraerts: "Belangrijkste vandaag was fighting spirit."

  • Karel Geraerts (Union): "Iedereen is tevreden met de overwinning. Ik had de spelers ook gezegd voor de wedstrijd dat je de week alleen maar kan afsluiten door vandaag te winnen op een goede manier. In voetbal kan je groepsgesprekken hebben, enzovoort enzovoort, maar het enige dat telt op het einde van de rit is de uitslag, de overwinning. Die hebben de spelers vandaag verdiend. We hebben de kansen niet afgemaakt om de wedstrijd eerder te besluiten maar ik denk dat wij vandaag drie punten verdienen. Het belangrijkste vandaag was opnieuw fighting spirit zien. Wij hebben het bij Rangers vooral nagelaten om die wedstrijd goed te spelen, zoals we normaal gezien wel kunnen, dat was zwaar om te accepteren als coach en als ploeg. "
   
  • Karim Belhocine (Kortrijk): "Het is niet makkelijk, je wil de match aanvatten op een goede manier. De tegenstander was wel sterk maar we zijn niet sterk genoeg in de duels. Pas op het einde van de eerste helft reageren we en creëren we kansen. De tweede helft werd dat beter met een Kortrijk dat wou terugkomen van 2-0, maar het is belangrijk om als groep op dezelfde manier te spelen of het nu 0-0, 1-0 of 2-0 is en zonder angst te spelen. "
   
  • Massimo Bruno (Kortrijk): "Ik denk dat we iets te veel respect hadden voor deze ploeg. We hebben hen te veel laten spelen en hadden te weinig agressie in ons spel. Na de rust was dat wel beter en hebben we kansen afgedwongen. Het is belangrijk om goed te beginnen aan het seizoen om rust te hebben in het hoofd en zonder druk te kunnen voetballen. 
   
  • Siebe Van Der Heyden (Union): "Het was heel belangrijk om te winnen vandaag, dat wisten we op voorhand. Na een heel moeilijke week wisten we dat het vandaag belangrijk was om van de eerste minuut scherp te zijn en dat hebben we wel getoond. Op het einde waren we wel wat moe maar we zijn blijven gaan. We hebben de drie punten thuis gehouden vandaag en dat is het belangrijkste. Persoonlijk was het mentaal heel moeilijk, ook door het foutje dat ik maak tegen Rangers. Ik voelde me heel schuldig en ik wou vandaag iets terugdoen voor mezelf en voor de ploeg."

  Fase per fase

  1. rust na 120 minuten, 22 uur 42. Einde! Alexandre Boucaut fluit af. Union houdt de drie punten verdiend thuis en sluit zo een moeilijke week af. Twee doelpunten van Teddy Teuma maakten het verschil, Kortrijk kwam niet verder dan een aansluitingstreffer. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Moris lost de bal op een hoge voorzet van Kortrijk en bijna lijkt het op een nieuwe blunder. Vliegensvlug gooit hij zich echter op de bal. De drie punten zijn nu zo goed als binnen. .
  4. tweede helft, minuut 91. We krijgen zes extra minuten. Union probeert nog een derde te maken en Kortrijk zo uit te tellen. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Ross Sykes erin, Siebe Van der Heyden eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Teuma probeert zijn kunstje nog eens, nu met links. Deze keer zwaait de bal ver over en naast het doel. Je weet maar nooit. .
  7. tweede helft, minuut 85. Youssef Challouk, vorig jaar nog bij Deinze, maakt zijn eerste minuten voor Kortrijk. Kan hij het tij nog keren? De Kerels hebben nog vijf minuten en wat extra tijd. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Youssef Challouk erin, Dorian Dessoleil eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Senne Lynen eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Union blijft ook meedoen. Vanzeir schiet twee keer op Marko Ilic, die pal staat. In dezelfde fase legt Nieuwkoop onverwachts aan, zijn schot gaat maar net naast. .
  11. tweede helft, minuut 80. Gueye net naast. Kortrijk maakt aanspraak op een punt! Een goede voorzet landt op de hiel van Pape Gueye, die een beetje verrast is door de beweging van Kandouss voor zich. De bal gaat naast maar het was wel nipt. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, David Henen erin, Dylan Mbayo eruit
  13. tweede helft, minuut 73. Bijna stond het 3-1! Eerst komt Adingra een half metertje te kort om een voorzet van Vanzeir te benutten, iets later trapt Puertas recht op Marko Ilic. .
  14. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Lazare Amani eruit
  15. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Union, Simon Adingra erin, Victor Boniface eruit
  16. tweede helft, minuut 64. Selemani scoort! Dan toch! Kristof D'Haene gooit de bal voor doel, het schot van Bruno wordt geblokt maar de bal eindigt in de voeten van de Selemani, die hem zonder twijfelen tegen de netten knalt. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Faïz Selemani van KV Kortrijk. 2, 1.
  18. tweede helft, minuut 61. Eigenlijk kunnen we de drie punten al bijschrijven bij Union. Tom Boudeweel op Radio 1.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 58 door Teddy Teuma van Union. 2, 0.