Onhoudbare Fabio Silva loodst Anderlecht naar ruime zege en 9 op 12 in Sint-Truiden

  1. 45+5' - Doelpunt - Fábio Silva (0 - 2)
  2. 43' - Doelpunt - Lior Refaelov (0 - 1)
  3. 40' - Verv. Daichi Hayashi door Shinji Kagawa
  4. 36' - Geel - Hannes Delcroix
  5. 28' - Geel - Robert Bauer
  1. 84' - Geel - Zeno Debast
  2. 81' - Verv. Fábio Silva door Sebastiano Esposito
  3. 81' - Verv. Francis Amuzu door Noah Sadiki
  4. 79' - Verv. Aboubakary Koita door Wolke Janssens
  5. 75' - Verv. Lior Refaelov door Kristian Arnstad
  6. 74' - Doelpunt - Benito Raman (0 - 3)
  7. 70' - Geel - Christian Brüls
  8. 67' - Geel - Shinji Kagawa
  9. 65' - Verv. Mario Stroeykens door Benito Raman
  10. 51' - Geel - Jo Coppens
  11. 46' - Geel - Adrien Trebel
  43'goalLior Refaelov0 - 1
  45+5'goalFábio Silva0 - 2
  74'goalBenito Raman0 - 3

  Anderlecht blijft stevig meedraaien bovenin. Op het bloedhete kunstgrasveld van STVV doorbrak paars-wit zonder veel moeite de ongeslagen reeks van de thuisploeg. Opnieuw vervulde Fabio Silva een hoofdrol met een goal en assist in de 0-3-zege. Een flinke opsteker voor de cruciale Europese duels tegen Young Boys.

  STVV - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eerst maakt hij de verkeerde keuze, maar Refaelov brengt Anderlecht op slag van rust toch op voorsprong. Na knap combinatiewerk van Amuzu en Stroeykens tikt de Israëliër in de herneming binnen.

  • Man van de Match: Het wordt stilaan duidelijk waarom Wolverhampton 40 miljoen euro betaalde. Fabio Silva was alweer belangrijk voor Anderlecht, dit keer met zijn hoofd en een assist voor Benito Raman.

  • Werknemer van de Dag: Ook al steeg het kwik richting 40 °C in het stadion, "Binkie" stond paraat in een dik verenpak. De mascotte van STVV zorgde voor welgekomen verkoeling met een waterpistool en krijgt een eervolle vermelding.

  Fabio Silva toont opnieuw zijn klasse

  In een bloedheet Stayen duurde het lang tot de ploegen warmgedraaid waren. Anderlecht zocht naar een opening in het compacte blok van STVV, dat toonde waarom ze moeilijk te kloppen waren.

   

  De individuele klasse bij paars-wit bleek de sleutel die op het slot paste. Refaelov tikte de openingstreffer tegen de touwen na een flukse combinatie van Amuzu en Stroeykens. Een verademing voor de bezoekers.

   

  Over klasse gesproken: Fabio Silva kopte eerst nog tegen de binnenkant van de paal, maar op slag van rust was het toch raak voor de Portugees. Nog was zijn honger niet gestild. In de tweede periode bediende hij Benito Raman na een stevige rush op weg naar de 3-0-eindstand.

   

  9 op 12 dus voor Anderlecht, dat zo vlot meedraait aan de top. STVV baalt met een eerste nederlaag na 12 wedstrijden en vergezelt Seraing in de kelder van het klassement.

  Brüls: "Ingreep verdiende geen rood"

  "Als je zo vaak op rij niet verliest, zal die nederlaag wel eens komen", beseft Christian Brüls na de wedstrijd. "Gelukkig gebeurt het op deze manier tegen Anderlecht, want ze waren gewoon een pak sterker."

   

  Het licht ging even uit bij de speler van STVV toen hij Yari Verschaeren onderuit trapte. "Er zat misschien een beetje frustratie in mijn schop, maar als dit al rood is, weet ik niet wat andere spelers moeten krijgen", reageert hij. 

   

  "Ik raak Verschaeren niet eens vol, dus weet niet wat de scheids belachelijk moest doen door naar het VAR-scherm te gaan kijken."

  Verschaeren: "Het Anderlecht dat we heel seizoen willen tonen"

  Felice Mazzu (coach Anderlecht): "Iedereen zou liever in wat koelere omstandigheden gespeeld hebben, maar alles is uiteindelijk goed verlopen. We bleven goed compact, hielden de nul en scoorden er zelf drie. Er zijn weinig verbeterpunten vandaag."


  Yari Verschaeren (Anderlecht): "Dat het makkelijk ging vandaag is veel gezegd, maar we speelden complete wedstrijd. Dit is het Anderlecht dat we een heel jaar willen laten zien."

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 15 uur 28. Einde ongeslagen reeks: 0-3. Een rustige namiddag voor Anderlecht op bezoek in Sint-Truiden. In de hitte kroonde Fabio Silva zich opnieuw tot man van de match. Hij kopte de 2-0 op het bord en bediende Benito Raman in de tweede helft. Een pijnlijk einde aan de ongeslagen reeks van STVV en 9 op 12 voor paars-wit. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Felice Mazzu coacht nog fel aan de zijlijn. Hij eist discipline van zijn spelers. .
  4. tweede helft, minuut 92. Raman wil nog een penalty. Een voorzet van Raman raakt Bauer zijn arm. Achter de rug was die niet, maar het zou een streng oordeel zijn. .
  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. De veer is helemaal gebroken bij STVV. De thuisploeg moet nog 4 minuten langer afzien in de hitte. .
  6. Schmidt voorkomt de 4-0. Murillo krijgt een zee van ruimte en stormt richting Schmidt. Die houdt Anderlecht van de vierde treffer. . tweede helft, minuut 87.
  7. tweede helft, minuut 85. Invaller Sadiki heeft er nog zin in. Hij probeert het uit een onmogelijke hoek, vindt het zijnet, en staat ook buitenspel.  .
  8. Gele kaart voor Zeno Debast van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Sebastiano Esposito erin, Fábio Silva eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Noah Sadiki erin, Francis Amuzu eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Amuzu en Silva mogen rusten met het oog op de Europese opdracht van donderdag. Esposito en Sadiki betreden het veld. .
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Aboubakary Koita eruit
  13. Bijna Bruno. Koita zet goed door tot aan de achterlijn en vindt Bruno. Die trapt uit de draai, Van Crombrugge houdt zijn netten schoon. . tweede helft, minuut 78.
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Kristian Arnstad erin, Lior Refaelov eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Daar is Raman: 3-0. En plots staat het 3-0! Benito Raman krijgt de bal van Fabio Silva en knalt de bal kurkdroog in doel. Al ziet de interventie van Schmidt er niet geweldig uit.  .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Benito Raman van Anderlecht. 0, 3.
  17. Geen rood voor Brüls. Laforge wordt even tot bij het VAR-scherm geroepen. Hij vindt dat er onvoldoende contact is om rood te trekken. . tweede helft, minuut 73.
  18. tweede helft, minuut 70. Het licht gaat even uit bij Brüls. Hij hangt aan het shirt van Verschaeren. Wanneer de middenvelder hem ontglipt, schoffelt Brüls hem onderuit. Een drieste ingreep. .
  19. Gele kaart voor Christian Brüls van STVV tijdens tweede helft, minuut 70
  20. tweede helft, minuut 69. STVV drukt Anderlecht in de verdediging. Hangt een aansluitingstreffer in de lucht? .