Gent klopt Oostende na een leuke partij, nieuwkomer Hong toont zich met knappe goal

  1. 29' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (1 - 2)
  2. 29' - Geel - Zech Medley
  3. 25' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 1)
  4. 24' - Geel - Sulayman Marreh
  5. 13' - Doelpunt - David Atanga (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Hugo Cuypers door Malick Fofana
  2. 80' - Verv. Andrew Hjulsager door Laurent Depoitre
  3. 79' - Geel - Makhtar Gueye
  4. 71' - Verv. Robbie D'Haese door Brecht Capon
  5. 70' - Verv. Kenny Rocha Santos door Makhtar Gueye
  6. 64' - Verv. Hong Hyun-seok door Núrio
  7. 63' - Verv. David Atanga door Andy Musayev
  8. 63' - Verv. Théo Ndicka Matam door Siebe Wylin
  9. 60' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 3)
  10. 57' - Geel - Kenny Rocha Santos
  13'goalDavid Atanga1 - 0
  25'goalHugo Cuypers1 - 1
  29'goalHyun-seok Hong1 - 2
  60'goalAndrew Hjulsager1 - 3

  Speeldag 4 van de competitie is geopend met een leuke pot voetbal in Oostende. Het was uiteindelijk Gent dat verdiend het laken naar zich toe trok. De Buffalo’s hebben hun seizoenstart met 8 op 12 niet gemist. Nieuwkomer Hong blonk uit met een fraaie goal. 

  • Sleutelmoment: Het spel gaat goed op en neer, ook na de 1-2 van Hong. KV Oostende probeert in de tweede helft de bakens te verzetten, maar loopt in een vlijmscherpe counter van Gent. Nota bene Andrew Hjulsager, ex-Oostende, velt op het uur de doodsteek voor de Kustboys.
   
  • Man van de match: Hyun-seok Hong, onthoud de naam. De eerste Zuid-Koreaan in Gentse loondienst had 29 minuten nodig om zich in de harten van de Buffalofans te voetballen. Met uiteraard zijn heerlijke omhaal als kers op de taart. Deemsterde in de tweede helft wel wat weg.
   
  • Opvallend: KAA Gent vindt het prima om op verplaatsing te spelen. In de laatste 12 uitwedstrijden verloren de Buffalo's geen enkele keer. 

  Meer dan aangename eerste helft

  "We moeten zien of hij zich onmiddellijk kan integreren in het team." Hij, dat is Hyun-seok Hong. Ook de coach van de Buffalo's had er voor de wedstrijd het raden naar, hoe de nieuwste aanwinst van de Buffalo's zich zou presenteren. De Zuid-Koreaan gaf zijn visitekaartje af met een heerlijke omhaal. Wellicht nu al het doelpunt van deze speeldag.


  Gent had het wel niet onder de markt tegen KV Oostende. De troepen van Vanderhaeghe voetbalden met vertrouwen en kwamen, na een enorme misser van Batzner, toch via Atanga op voorsprong. 

   

  Maar de kopjes gingen niet hangen bij de bezoekers. Goed tien minuten later hing Cuypers de bordjes gelijk. Toch al treffer nummer 3 voor de spits.

  Gent drukt door in de tweede helft

  Oostende probeerde wel nog, maar liep in het mes. Cuypers legde het leer achteruit voor Hjulsager die fraai overhoeks binnen trapte. Vieren deed hij echter niet, met KVO nog in het hart.


  In het slot zette de thuisploeg nog alles op alles, maar de kansen bleven van Gent komen. Odjidja trapte op de paal en de teen van Hubert verhinderde de 1-4. 

   

  Vanhaezebrouck zag de lappenmand wel wat leeglopen. Want na Odjidja mochten ook Nurio en Depoitre nog invallen. Iets met licht en een tunnel.


  Na een leuke pot voetbal aan de kust is Gent nog altijd ongeslagen met 8 op 12.

  Vanhaezebrouck: "Heb me kwaad gemaakt in de rust"

  • Hein Vanhaezebrouck: "Ik heb me kwaad gemaakt in de rust, tegen sommigen. In de tweede helft waren we iets scherper en zijn we ook niet meer in de problemen gekomen. Dat mag gewoon niet. Je moet gewoon scherp aan iedere match beginnen. Er begint nu meer en meer concurrentie te komen. Dus wie niet scherp is, zal straks misschien op de bank beginnen. Ik ben blij voor Hong, omdat hij normaal iemand is die veel verdeelt en recupereert, maar weinig scoort. We hebben hem gewoon in die eerste helft veel te weinig gebruikt. Telkens dat hij aan de bal kwam, gebeurde er wel iets. Het is een jongen die alles heel goed ziet en heel snel voetbalt. Ik ben tevreden voor hem. Ik hoop alleen dat we hem niet kwijt zijn, want hij heeft een stamp op de knie gekregen."
   
  • Yves Vanderhaeghe: "Het enthousiasme kost ons doelpunten. Ik denk dat we te enthousiast waren. Alles was goed, alles was perfect. We hadden een goede druk op de bal. Gent had er geen antwoord op. We werden een keer of 3, 4 heel gevaarlijk. Dan zie je dat we in balbezit slordig zijn. Voor de wedstrijd hadden we ook al gezegd dat Gent een goede balcirculatie heeft. Maar als ze die bal spelen in het middenveld en je bent zo dolenthousiast om toch uit te stappen. Dat is dan niet nodig."
   
  • Vadis Odjidja: "Hier op Oostende is het altijd een moeilijke wedstrijd. Dat hebben we in het begin van de wedstrijd ook gemerkt. We kwamen vrij snel 1-0 achter, maar dan toonden we een goede reactie als ploeg. In de tweede helft moesten we gewoon de rust bewaren. We moesten de ruimtes die er lagen, goed benutten.Dat hebben we een paar keer heel goed gedaan."
   
  • Anton Tanghe: "Ik denk dat we de wedstrijd goed beginnen. Het blok stond goed. Ze hadden misschien iets meer de bal, maar er kwam niet veel van.Zij hebben na de 1-0 15 minuten de bovenhand en dan scoren ze twee keer. We waren soms niet scherp genoeg in onze eigen zestien. Vanaf dat derde doelpunt spelen ze de bal goed rond. Dan kwamen we niet echt meer aan kansen."
   

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 35. Einde. De wedstrijd zit erop. Gent neemt de 3 punten mee naar huis. In de tweede helft betekende de 1-3 van Hjulsager de doodsteek voor KV Oostende.  .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Malick Fofana erin, Hugo Cuypers eruit
  4. tweede helft, minuut 84. Hubert houdt Cuypers van de 1-4. De 1-4 was weer bijna een feit. Odjidja met de prima pass op Cuypers. Die stormt op Hubert af en de doelman kan nog net zijn teen tegen het leer zetten.  .
  5. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Andrew Hjulsager eruit
  6. tweede helft, minuut 79. Na Odjidja en Nurio is daar het volgende wederoptreden van een Buffalo. Ook Laurent Depoitre wordt tussen de lijnen gegooid.  .
  7. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  8. Odjidja treft de paal. Gent drukt door en gaat op zoek naar een 4e treffer. Bijna viel die ook, maar het schot van Odjidja spat uit elkaar op de paal. Prima poging.  . tweede helft, minuut 74.
  9. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Oostende, Brecht Capon erin, Robbie D'Haese eruit
  10. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Oostende, Makhtar Gueye erin, Kenny Rocha Santos eruit
  11. tweede helft, minuut 69. Yves Vanderhaeghe zet nog alles op alles en gooit met Gueye een frisse aanvaller in de strijd. Ook Capon krijgt nog iets meer dan 20 minuten.  .
  12. tweede helft, minuut 65. Cuypers net naast. Nurio staat er nog maar net op en is al meteen gevaarlijk. De invaller brengt het leer goed voor en Cuypers staat ook aan de tweede paal. De spits kan zijn poging echter niet kadreren. .
  13. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KAA Gent, Núrio erin, Hong Hyun-seok eruit
  14. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KV Oostende, Andy Musayev erin, David Atanga eruit
  15. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Théo Ndicka Matam eruit
  16. tweede helft, minuut 62. Hong naar de kant. De wedstrijd lijkt erop te zitten voor Hong. Hij verstapte zich in een actie en heeft verzorging nodig. De Zuid-Koreaan heeft zijn steentje meer dan bijgedragen.  .
  17. Hjulsager zorgt voor zekerheid. tweede helft, minuut 61.
  18. tweede helft, minuut 60. Hjulsager maakt er 1-3 van! Is de wedstrijd nu gespeeld? Gent prikt met succes tegen op de counter. Cuypers trekt het leer achteruit en Hjulsager trapt fraai overhoeks binnen.  .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 60 door Andrew Hjulsager van KAA Gent. 1, 3.
  20. Gele kaart voor Kenny Rocha Santos van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 57