Cercle Brugge kan slotoffensief niet verzilveren in bitsige partij tegen KV Mechelen

  1. 34' - Geel - Boli Bolingoli Mbombo
  2. 12' - Geel - Geoffry Hairemans
  1. 90+5' - Geel - Thibo Somers
  2. 90' - Geel - Jorge Hernandez
  3. 87' - Verv. Charles Vanhoutte door Hannes Van der Bruggen
  4. 87' - Verv. Boli Bolingoli Mbombo door Iebe Swers
  5. 86' - Verv. Nikola Storm door Jorge Hernandez
  6. 75' - Verv. Ayase Ueda door Kevin Denkey
  7. 70' - Verv. Jannes van Hecke door Jordi Vanlerberghe
  8. 70' - Verv. Geoffry Hairemans door Alessio Da Cruz
  9. 64' - Verv. Olivier Deman door Emilio Kehrer
  10. 64' - Verv. Louis Torres door Heitor
  11. 57' - Verv. Yonas Malede door Marian Shved

  Cercle Brugge en KV Mechelen verdelen de koek na een potige wedstrijd. In een partij waar de intensiteit erg hoog lag, bleven de kansen lang uit. In het slot mocht invaller Denkey drie keer proberen, maar scoren lukte niet. Een brilscore en puntendeling waren het logische gevolg.

  Cercle Brugge - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Invaller Denkey krijgt in enkele minuten drie grote kansen om het winnende doelpunt te scoren. De lijnrechter, doelman Coucke en Vanlerberghe zijn spelbrekers.

  • Man van de Match: Doelman Coucke houdt Denkey met een knappe save van de 1-0. KV Mechelen mag hem bedanken voor een puntje.

  • Leuze van de Match: "Dit is Monaco niet." De Cercle-aanhang heeft een duidelijke boodschap voor het bestuur: de prijzen voor eten en drank in het stadion liggen veel te hoog. Zeker op warme dagen.

  Potige partij levert lang geen kansen op

  Neen, een schoonheidsprijs zullen Cercle Brugge en KV Mechelen niet in ontvangst nemen voor hun duel op speeldag 4. Qua overgave scoren beide ploegen wél 10 op 10.

   

  Door een hoge intensiteit en stevige duels, bleef het combinatievoetbal lang zoek op de Brugse grasmat. De enige opwinding die er in de eerste helft was, kwam van een mogelijke strafschopfout. Scheidsrechter De Cremer en de VAR waren niet overtuigd.

  Op het uur kwam een eerste grote kans er dan toch. Somers miste van wel erg dichtbij op aangeven van Deman. Invaller Shved wilde zich aan de overkant tonen, maar zijn linkervoet was net niet fluweel genoeg.

   

  "Dan maar stevige spits Denkey in de strijd gooien", dacht Thalhammer waarschijnlijk in het slot. Dat bleek een goede zet. Hij kopte de 1-0 op het bord, alleen stond hij nipt buitenspel en vergalde de lijnrechter het feestje.

   

  Denkey kreeg in de minuten erna nog twee grote kansen, maar doelman Coucke en Vanlerberghe verhinderden een nieuwe nederlaag voor KV Mechelen. 

   

  0-0, een eindstand waar vooral de bezoekers tevreden mee zijn.

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 20 uur 14. Einde: 0-0. Het mocht niet zijn voor Cercle Brugge. De thuisploeg kreeg in de tweede helft de beste kansen om KV Mechelen te kloppen, maar raakte niet voorbij doelman Coucke. Bij de bezoekers liet invaller Shved zich opmerken, maar Mechelen mag tevreden zijn dat het Brugge verlaat met een punt op zak. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Cercle krijgt nog een vrije trap op een interessante plek, maar ook die levert geen doelpunt op.  .
  4. Gele kaart voor Thibo Somers van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 93. Shved gaat buitenom en probeert voor te zetten met zijn rechter. Hij versiert een hoekschop. Gaat Mechelen alsnog met 3 punten aan de haal? .
  6. tweede helft, minuut 92. Ondanks veel goede wil van de thuisploeg in het slot, lijkt de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. .
  7. Gele kaart voor Jorge Hernandez van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Cercle Brugge, Hannes Van der Bruggen erin, Charles Vanhoutte eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Boli Bolingoli Mbombo eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Jorge Hernandez erin, Nikola Storm eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Denkey ook derde keer niet! Vanlerberghe gooit zich in de baan van het schot van Denkey. De ingevallen spits kan de openingstreffer ook bij zijn derde poging niet scoren. .
  12. Coucke redt de meubelen. Denkey opnieuw! Hij pikt een losse flodder op en trapt van dichtbij. Coucke doorziet het gevaar en positioneert zich uitstekend om de 0 op het bord te houden. . tweede helft, minuut 81.
  13. tweede helft, minuut 80. Denkey scoort, maar staat buitenspel. Hotic vindt Denkey in een bos van Mechelen-spelers. De invaller kopt het leer in doel, maar staat nipt buitenspel. .
  14. tweede helft, minuut 79. Cercle voert de druk op en versiert hoekschop na hoekschop. .
  15. tweede helft, minuut 76. Cercle gooit Denkey in de strijd om alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. .
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Ayase Ueda eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Na een hoekschop lanceert de Cerlce-keeper een aanvallend trio van de ploeg. Ueda wordt gezocht op de rand van de zestien, een uitstekende ingreep van Peyre voorkomt erger. .
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Jordi Vanlerberghe erin, Jannes van Hecke eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Alessio Da Cruz erin, Geoffry Hairemans eruit
  20. Nog eens bijtanken. De spelers gaan opnieuw wat drinken. . tweede helft, minuut 70.