KV KortrijkSTVV
Wesli De Cremer
Guldensporenstadion
4200

Kortrijk en STVV kunnen elkaar geen pijn doen, 3e gelijkspel op een rij voor STVV

za 6 augustus 2022 20:05
0-0
      Jupiler Pro League - speeldag 3 - 06/08/22 - 18:16

KV Kortrijk en STVV hebben de koek verdeeld in het Guldensporenstadion. De Limburgers kwamen het dichtst bij de zege, maar winnen blijkt o zo moeilijk dit seizoen.

• Sleutelmoment: We stevenen af op een doelpuntenloos gelijkspel, maar in de laatste tien minuten beslist Boya daar anders over. Met een mooie draaibal ziet hij zijn schot op de paal uit elkaar spatten.

• Man van de match: Frank Boya trok zijn streng wel op het middenveld. Hij zorgde voor enkele goede infiltraties en kroonde zich nog bijna tot matchwinnaar.

• Opvallend: STVV heeft dit seizoen nog niet verloren, maar speelt wel al voor de 3e keer gelijk. Het is nu wel al 12 competitiewedstrijden ongeslagen.

Een helft zonder grote kansen

Het werd een eerste helft om snel te vergeten in het Guldensporenstadion. Kortrijk en STVV hadden het o zo lastig om iets in elkaar te knutselen.

Het balbezit was wel voor STVV, de (schamele) kansen waren toch voor de thuisploeg. Al was het met een vergrootglas speuren naar mogelijkheden. Gelukkig voor de fans scheen de zon en kon er nog genoten worden van een drankje.

Boya treft de paal

De tweede helft bracht wel wat beterschap. D'Haene kwam een keer bijzonder dicht bij een doelpunt. De kapitein van Kortrijk deed alles goed, maar zag zijn schot afgeblokt worden. Aan de overzijde trof Boya de paal.

In de slotfase zette STVV de thuisploeg nog stevig onder druk. Verder dan een kopbal in het zijnet van Bruno kwamen de Kanaries niet meer.

Een  logisch gelijkspel dus. Kortrijk kan zo weer niet winnen in eigen huis. De laatste thuiszege dateert al van 19 februari.

Hollerbach: "Complimenten aan mijn team"

• Wolke Janssens (STVV): "Het is al bij al een verdiend gelijkspel. Zij hebben kansen gehad en wij ook. Ik denk dat we goed gestart zijn aan de match. Dan denk ik dat beide  ploegen met een 0-0 kunnen leven. We zijn al 12 matchen ongeslagen. Dat is toch een reeks om trots op te zijn."

• Kristof D'Haene (Kortrijk): "Het blok stond heel goed bij ons. Naargelang de wedstrijd denk ik wel dat een punt terecht is. Als we de laatste pass en de counter goed konden uitspelen, dan konden we wel gevaarlijker zijn. We stonden natuurlijk in blok. Dat was onze tactiek vandaag. Het stond goed. Ze hebben niet echt veel kansen gehad. We moeten het wel beter uitspelen. Maar we zijn aan het werken. Dat komt wel."

• Bernd Hollerbach (STVV): "Ik denk dat we vanaf het begin van de wedstrijd lieten zien dat we wilden winnen. We drukten van in het begin tot het einde. Complimenten aan mijn team. Maar op de counter moesten we opletten. Uiteindelijk denk ik dat we de zege verdienden. We hadden wat pech met het schot van Boya op de paal."

• Karim Belhocine (Kortrijk): "We hadden in de eerste helft veel mogelijkheden, maar zij ook. In de tweede helft zetten ze ons wel wat onder druk. STVV is een zeer goede  ploeg. We wisten dat ze al 11 wedstrijden ongeslagen waren en dat ze gevaarlijk konden zijn in de omschakeling."

20:04

De partij eindigt zoals het begon: met een brilscore. In de tweede helft was er wel beterschap, maar beide ploegen hadden het toch lastig om kansen te versieren. Boya was er met een schot op de paal nog het dichtst bij een doelpunt.

90+3' tweede helft
      90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
      90'

We voetballen nog 2 minuten. Valt er nog ergens een appel uit de kast?

81'

Boya treft de paal!

STVV zet Kortrijk nu wel stevig onder druk. Boya viseert vanuit een scherpe hoek de verste paal. Hij draait zijn schot ook prima, maar de bal spat uit elkaar op de paal.

76'

'Dan maar een keer van ver proberen', lijkt Boya wel te denken. Hij schiet ook, maar het vizier staat nog niet op scherp gesteld.

75'

Met nog een kwartier te gaan, kan het nog alle kanten uit in deze wedstrijd. Krijgen we in de slotfase toch nog een winnaar? Of speelt STVV voor een 3e keer op rij gelijk?

68'

D'Haene dicht bij de 1-0

Daar was bijna de openingstreffer. Selemani komt op de proppen met een mooi wippertje richting D'Haene. Die kapt zich ook goed vrij, maar ziet zijn schot afgeblokt worden. De tweede helft kan wel bekoren.

66'

Er is iets meer animo in de wedstrijd. Vooral van de kant van STVV.

Simon Bossuyt op Radio 1
      64'

Koita test de vuisten van Ilic met een schot van net buiten de zestienmeter. De doelman van Kortrijk kan het leer goed wegboksen.

63'

Hayashi probeert het nu een keer op de counter. Bij Kortrijk zijn ze echter snel weer in positie zodat ze een kans voor de bezoekers kunnen vermijden.

61'

Redding Ilic

Heel even wat dreiging van STVV. Boya kan zijn voet tegen een voorzet vanop rechts zetten, maar Ilic brengt redding voor de thuisploeg.

57'

Hollerbach ziet dat zijn ploeg wat creativiteit mist. Brüls moet daar nu voor gaan zorgen. Hij mag invallen voor Kagawa.

54'

Ook in de tweede helft is het met een vergrootglas speuren naar kansen. Beide doelmannen beleven voorlopig een rustige zomeravond.

50'

Echt warm krijg ik het niet van het spel van beide ploegen.

47'

Kortrijk krijgt een vrije trap op links en dat is een kolfje naar de hand van D'Haene. Hij snijdt zijn voorzet goed aan, maar Watanabe kan er maar net niet bij. We krijgen toch meteen opwinding.

19:16

Start 2e helft

We voetballen weer in Kortrijk. Krijgen we na de pauze wel uitgespeelde kansen te zien?