Dodelijk efficiënt KV Oostende smeert Charleroi tweede nederlaag op rij aan

  1. 39' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  2. 28' - Doelpunt - Robbie D'Haese (0 - 1)
  1. 90+6' - Doelpunt - Théo Ndicka Matam (1 - 3)
  2. 90+4' - Geel - Stefan Knezevic
  3. 86' - Verv. Nick Batzner door Makhtar Gueye
  4. 86' - Verv. Thierry Ambrose door Mohamed Berte
  5. 79' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Daan Heymans
  6. 79' - Verv. Ali Gholizadeh door Isaac Mbenza
  7. 79' - Verv. Loïc Bessile door Jackson Tchatchoua
  8. 79' - Verv. David Atanga door Théo Ndicka Matam
  9. 76' - Verv. Robbie D'Haese door Siebe Wylin
  10. 75' - Verv. Kenny Rocha Santos door Sieben Dewaele
  11. 66' - Doelpunt - Nick Batzner (1 - 2)
  12. 56' - Verv. Anass Zaroury door Nadhir Benbouali
  13. 55' - Doelpunt - Ken Nkuba Tshiend (1 - 1)
  14. 51' - Geel - Zech Medley
  28'goalRobbie D'Haese0 - 1
  55'goalKen Nkuba Tshiend1 - 1
  66'goalNick Batzner1 - 2
  90+6'goalThéo Ndicka Matam1 - 3

  KV Oostende is met een puike 6 op 9 aan het seizoen begonnen. Het tactische plannetje van Yves Vanderhaeghe - toeslaan op de counter - werkte prima tegen Charleroi. Met drie tegenprikken kon het Charleroi een 2e nederlaag op een rij aansmeren.

  Charleroi - KV Oostende in een notendop

  • Sleutelmoment: de gelijkmaker moet Charleroi lanceren, maar KV Oostende heeft maar één kans nodig om de hoop van de thuisploeg een deuk te geven.
  • Man van de match: Yves Vanderhaeghe lijkt met Atanga en Batzner een koningskoppel te hebben gevonden.
  • Opvallend: het was al van 2019 geleden dat KV Oostende nog eens kon winnen op Mambourg.

  Charleroi vergeet te scoren, Oostende niet

  Met een waterval aan papiersnippers en wc-rollen probeerden de supporters van Charleroi nog voor de start hun ploeg aan te vuren. Het leverde vooral de stewards problemen op: ze hadden 5 minuten nodig om met een bladblazer het strafschopgebied van Hubert vrij te maken.

   

  Het oponthoud leek vooral KV Oostende te inspireren. De bezoekers waarschuwden Charleroi meteen twee keer met hun hoge pressing en omschakelingsmomenten.

   

  Een afgekeurd doelpunt van Charleroi deed de wedstrijd na een kwartier kantelen. De thuisploeg monopoliseerde het balbezit en kon Hubert twee keer aan het werk zetten. De poging van Andreou kon de KVO-doelman nog met zijn gezicht afstoppen.

   

  Een doelpunt hing in de lucht ... maar het was Koffi die zich moest omdraaien. Robbie D'Haese werkte een counter af met een strakke pegel. Voor de rust kon Charleroi daar niet meer op antwoorden.

  Twee kansen, twee goals voor Oostende

  Ook na de pauze leek Charleroi niet meteen een vuist te kunnen maken. Het spel was slordig, de kansen bleven uit. Maar de eerste goede kans was wel meteen raak. Wat voor de rust niet lukte - in de rug van de defensie duiken - kon Kayembe nu wel. Hij legde de bal panklaar voor Nkuba, die afwerkte.

   

  De gelijkmaker deed KVO niet naar een andere aanpak grijpen: op de counter sloeg het opnieuw dodelijk toe. Vanaf het halve maantje kon Batzner de bezoekers opnieuw op voorsprong brengen.

   

  Met een driedubbele wissel probeerde Edward Still nog een slotoffensief af te dwingen, zonder succes. De wanhoopsaanvallen van de Zebra's werden in de extra tijd nog eens afgestraft met een tegenprik van invaller Ndicka: 1-3.

   

  De supporters van Charleroi moesten hun tranen drogen na een 2e nederlaag op een rij. Hadden ze maar een wc-rol opgespaard in het begin van de wedstrijd.

  Vanderhaeghe: "Charleroi heeft ons niet in de problemen gebracht"

  Edward Still moest niet lang zoeken naar een verklaring voor de nederlaag. "Efficiëntie in het strafschopgebied", zei de coach van Charleroi. "We hadden genoeg kansen om minstens één keer te scoren voor de rust, maar Hubert pakte uit met knappe reddingen."

   

  "Oostende was zeer efficiënt op de tegenaanval en had ons duidelijk goed geanalyseerd. Maar als ze ons blokkeren, dan komt er een andere zone vrij. Daar maken we te weinig gebruik van."

  "Of ik me al zorgen maak? Natuurlijk, na twee nederlagen. Maar ik blijf rustig. We zullen deze wedstrijd goed bestuderen om klaar te zijn volgende week."

  Bij coach Yves Vanderhaeghe was er een zucht van opluchting te horen bij het verlossende derde doelpunt. "Het is een mooie zege op verplaatsing, waar niemand op had gerekend vooraf."

  "We hebben onze momenten gepakt en de doelpunten mogen gezien worden. We zijn blijven vechten. Charleroi heeft ons niet echt in de problemen gebracht. Overal zat wel een been of een voet van Oostende tussen."

  "Dit is een goede start, maar we moeten nuchter blijven. Voetjes op de grond en elke week keihard aan de bak."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. KV Oostende begint met 6 op 9 aan het seizoen. Met drie dodelijke counters legt het Charleroi het zwijgen op: 3-1. .
  3. tweede helft, minuut 96. KVO maakt het af: 3-1. Weg druk, want KV Oostende maakt de wedstrijd helemaal af in de omschakeling. Ndicka blijft rustig en legt de bal netjes in de linkerhoek. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Théo Ndicka Matam van KV Oostende. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 95. KVO probeert de bal bij te houden aan de hoekschopvlag, zonder succes. Ze zullen de storm in de slotminuten moeten ondergaan. .
  6. Gele kaart voor Stefan Knezevic van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 94
  7. tweede helft, minuut 93. De 5 minuten extra tikken genadeloos weg voor Charleroi. Ondertussen ligt Ndicka tegen de vlakte. Hij heeft verzorging nodig, scheidsrechter Kevin Van Damme maakt meteen duidelijk dat hij er nog wat minuten zal bijtellen. .
  8. tweede helft, minuut 88. Het slotoffensief van Charleroi blijft voorlopig uit, ondanks de driedubbele ingreep van Edward Still. KV Oostende, vooraf bestempeld als degradatiekandidaat, lijkt met 6 op 9 te beginnen. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Makhtar Gueye erin, Nick Batzner eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Mohamed Berte erin, Thierry Ambrose eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Charleroi omsingelt het strafschopgebied van KV Oostende, maar de bezoekers houden het goed gesloten. De Zebra's zullen moeten rekenen op een individuele actie om gelijk te maken. .
  12. tweede helft, minuut 81. Krijgen we nog slotoffensief? Met drie verse krachten heeft Charleroi genoeg energie in de tank voor een slotoffensief. Kan het Oostende nog pijn doen in de slotfase? .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Isaac Mbenza erin, Ali Gholizadeh eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Het antwoord van Charleroi blijft niet uit: een driedubbele wissel van Edward Still. Tchatchoua (voor Bessile), Mbenza (voor Gholizadeh) en Heymans (voor Ilaimaharitra) moeten Charleroi alsnog aan punten helpen. .
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Loïc Bessile eruit
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, David Atanga eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Yves Vanderhaeghe gooit Sieben Dewaele tussen de lijnen in de plek van Rocha Santos. Ook doelpuntenmaker Robbie D'Haese mag uitblazen op de bank, Siebe Wylin neemt zijn plaats over. .
  19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Robbie D'Haese eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Sieben Dewaele erin, Kenny Rocha Santos eruit