Antwerp is alleen leider na spektakelduel tegen OHL, Balikwisha schittert op Bosuil

  1. 40' - Doelpunt - Michael Frey (2 - 1)
  2. 38' - Doelpunt - Radja Nainggolan (1 - 1)
  3. 29' - Geel - Kristiyan Malinov
  4. 27' - Doelpunt - Nachon Nsingi (0 - 1)
  5. 24' - Geel - Radja Nainggolan
  1. 90' - Geel - Alhassan Yusuf
  2. 89' - Verv. Raphael Holzhauser door Joao Gamboa
  3. 89' - Verv. Dylan Ouédraogo door Pierre Yves Ngawa
  4. 88' - Verv. Radja Nainggolan door Birger Verstraete
  5. 88' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Viktor Fischer
  6. 82' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (4 - 2)
  7. 74' - Verv. Koji Miyoshi door Anthony Valencia
  8. 74' - Verv. Michael Frey door Vincent Janssen
  9. 71' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (3 - 2)
  10. 68' - Verv. Nachon Nsingi door Mykola Kukharevych
  11. 58' - Verv. Kristiyan Malinov door Hamza Mendyl
  12. 58' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Joren Dom
  13. 55' - Doelpunt - Louis Patris (2 - 2)
  27'goalNachon Nsingi0 - 1
  38'goalRadja Nainggolan1 - 1
  40'goalMichael Frey2 - 1
  55'goalLouis Patris2 - 2

  De staande ovatie van de Bosuil was voor Michel Balikwisha. Met twee goals in de slotfase schoot de uitblinker Antwerp naar de leidersplaats. OHL weerde zich nochtans stevig in het spektakelduel, maar ging met 4-2 onderuit.

  Antwerp-OHL kort samengevat:

  • Sleutelmoment: OHL kwam na de 2-2 van Patris amper in de problemen. Tot Balikwisha zijn duivels ontbond. 
  • Man van de Match: Michel-Ange Balikwisha steekt in de vorm van zijn leven. Met twee goals diep in de tweede helft was hij nog maar eens van levensbelang voor Antwerp.
  • Opvallend: Na drie speeldagen is Antwerp nog het enige team met het maximum van de punten. De leider zet rivaal Club Brugge zo al op 5 punten.

  Erop en erover voor de rust

  In het duel tussen de twee ongeslagen leiders begon OHL het beste. Al-Tamari kwam tot twee keer toe dichtbij het openingsdoelpunt, maar besloot eerst voorlangs en daarna, via Pacho, op de lat.

   

  Antwerp was gewaarschuwd, maar reageerde niet echt. Iets voor halfuur was het op achtervolgen aangewezen toen Nsingi er na een snelle tegenstoot 0-1 van maakte door de benen van Alderweireld.

   

  Het antwoord van de thuisploeg kwam er vrijwel meteen. Tien minuten later was alles te herdoen dankzij Nainggolan. Balikwisha stapte goed over de bal en het woelwater schoof met zijn linker in de verste hoek binnen.

   

  Nog voor de rust zette Frey helemaal orde op zaken met een schot uit de draai: 2-1.

  Balikwisha maakt het af

  Na de onderbreking begon Antwerp het beste, maar het was OHL dat scoorde. Op een perfecte corner van Holzhauser torende Patris boven iedereen uit om er na tien minuten al 2-2 van te maken.

   

  Na de gelijkmaker hielden de bezoekers vrij eenvoudig stand, maar in de laatste 20 minuten brak de veer toch tijdens de Grote Balikwisha Show. 

   

  Eerst liet hij de Bosuil ontploffen met een tikker van dichtbij, waarna hij tien minuten voor tijd de wedstrijd beslisten na een prachtige individuele actie. Tussendoor mikte de jonge Belg ook nog een schot keihard op de paal.

   

  Onder luid applaus werd hij na de 4-2 naar de kant gehaald. Antwerp heeft als enige 9 op 9 na 3 speeldagen, het is dan ook de fiere leider in de Jupiler Pro League. 

  • Michel-Ange Balikwisha: "Ik heb de laatste tijd hard gewerkt, net als het hele team. Ik hoop dat we deze weg kunnen blijven volgen. Na mijn eerste doelpunt had ik wat meer vertrouwen en bleef ik het proberen. Ik ben heel gelukkig."
   
  • Ritchie De Laet: "Eigenlijk hadden we alles onder controle, maar dat is niet aan de score te zien. We zijn erin geslaagd de wedstrijd dood te maken en dat lukte vorig jaar niet echt."
   
  • Ewoud Pletinckx: "We komen hier op voorsprong en toonden nadien in de wedstrijd dat er wel wat meer in zat. Maar we waren soms te slordig en Antwerp heeft die individuele klasse om het af te maken. Onze manier van uitvoetballen is niet evident, maar we trainen er hard op. We blijven het proberen, ook al is het tegen een goed team. Ook tegen Club Brugge gaan we het zo doen dus."
   
  • Marc Brys: "Dit is een terechte nederlaag. Het tempo bij Antwerp lag hoger en er zat meer power en drang naar voren in. Wij hebben af en toe kunnen overnemen, maar onvoldoende om punten te claimen. Mijn spelers zijn er blijven in geloven en hier moesten we onze punten ook niet komen halen. Het is geen schande om hier te verliezen tegen een team dat traint op Europees niveau. We moeten onze meerdere durven erkennen. Het uitvoetballen? Een "work in progress". Soms was het goed, soms wat het stuntelig."
   
  • Mark van Bommel: "Het is toeval dat we na drie wedstrijden alleen leider zijn. Dat wil alleen maar zeggen dat de competitie hartstikke moeilijk is. Vandaag hebben de fans genoten van onze manier van spelen, denk ik. We zitten in een moeilijke reeks wedstrijden en mijn jongens hebben hun taken met overgave uitgevoerd. Ze maakten ook de juiste keuzes en we kregen genoeg uitgespeelde kansen. Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe. Balikwisha? Ik zeg altijd dat ik niemand individueel beter kan maken, maar wel het team. Als het team beter voetbalt, dan word je er als individu ook beter van."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. De laatste wedstrijd van speeldag 3 is gespeeld en Antwerp is nog de enige ploeg met het maximum van de punten. Het ging niet altijd van een leien dakje tegen OHL, maar 4-2 is toch een mooie uitslag voor Stamnummer 1. .
  3. Patris op Butez. Patris duikt in de toegevoegde tijd op in de zestien van Antwerp. Met een ware beenveeg voorkomt Butez dat het nog 4-3 wordt. . tweede helft, minuut 93.
  4. Gele kaart voor Alhassan Yusuf van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. Yusuf gebruikt zijn armen en handen iets te veel in een duel met Maertens. De Nigeriaan gaat in het boekje. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Joao Gamboa erin, Raphael Holzhauser eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Dylan Ouédraogo eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Birger Verstraete erin, Radja Nainggolan eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Viktor Fischer erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  10. tweede helft, minuut 88. De handen van de Bosuil gaan op mekaar voor Michel-Angel Balikwisha. Hij speelde een dijk van een wedstrijd en krijgt een flinke knuffel van Mark van Bommel na zijn applauswissel. .
  11. tweede helft, minuut 85. Bijna 5-2. Valencia gaat goed z'n mannetje voorbij en brengt dito voor. Janssen laat van dichtbij liggen met Dom in zijn rug. .
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 82. Balikwisha opnieuw. Balikwisha bekroont zijn topwedstrijd met een heerlijke tweede goal. Hij bleef naar binnen komen met de bal aan zijn voet en legt hem dan netjes binnen. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Michel Ange Balikwisha van Antwerp. 4, 2.
  15. Net niet voor Balikwisha. Balikwisha beslist bijna de wedstrijd. Boordevol zelfvertrouwen haalt hij uit, de paal voorkomt de 4-2. . tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. De Laet brengt een goede hoekschop van Nainggolan weer voor doel. Niemand van Antwerp kan bij de bal. .
  17. tweede helft, minuut 76. Wat kan OHL nog? Veel hebben ze niet meer op de bank zitten... Bert Sterckx.
  18. tweede helft, minuut 74. Van Bommel haalt twee van zijn smaakmakers naar de kant. Frey en Miyoshi worden vervangen door Janssen en Valencia. Nog een kwartier op de klok .
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Antwerp, Anthony Valencia erin, Koji Miyoshi eruit