Anderlecht is na een half uur al klaar met hekkensluiter Seraing, Amuzu en Silva trefzeker

  1. 30' - Doelpunt - Fábio Silva (3 - 0)
  2. 16' - Doelpunt - Francis Amuzu (2 - 0)
  3. 4' - Doelpunt - Francis Amuzu (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Fábio Silva door Mario Stroeykens
  2. 85' - Geel - Noah Sadiki
  3. 85' - Verv. Simon Elisor door Valentin Guillaume
  4. 81' - Verv. Yari Verschaeren door Kristoffer Olsson
  5. 81' - Verv. Francis Amuzu door Sergio Gómez
  6. 72' - Verv. Leroy Abanda door Morgan Poaty
  7. 68' - Verv. Sebastiano Esposito door Benito Raman
  8. 67' - Verv. Lior Refaelov door Kristian Arnstad
  9. 57' - Geel - Sami Lahssaini
  10. 57' - Doelpunt - Sambou Sissoko (3 - 1)
  4'goalFrancis Amuzu1 - 0
  16'goalFrancis Amuzu2 - 0
  30'goalFábio Silva3 - 0
  57'goalSambou Sissoko3 - 1

  Meer dan een maatje te groot. Anderlecht heeft vlot afstand genomen van hekkensluiter Seraing. Op het halfuur stond het al 3-0 voor paars-wit na twee treffers van Francis Amuzu en een doelpunt van Fábio Silva. De eerredder van de bezoekers, die achterblijven met 0 op 9, was een doekje voor het bloeden.

  Anderlecht - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht begint met twee goals in het openingskwartier als een wervelwind aan de wedstrijd en heeft na een halfuur zijn schaapjes al op het droge. Met een knap schot in de draai maakt uitblinker Fabio Silva er 3-0 van. 

  • Man van de match: Fabio Silva speelde zich in de openingsmatch tegen KV Oostende al in de paars-witte harten en ook vanavond liet hij de thuissupporters smullen. Vista, werkkracht en technische finesse. De jonge Portugees heeft het allemaal.

  • Opvallend: Voor Anderlecht is het vier op een rij tegen Seraing. Ook vorig seizoen trok paars-wit in de competitie twee keer overtuigend aan het langste eind. Thuis werd het 3-0, in het Stade du Pairay zelfs 0-5. In de 1/8e finales van de Croky Cup raakte Anderlecht pas na strafschoppen voorbij Seraing.

  Amuzu en Silva laten weerloos Seraing sterretjes zien

  Spelers die met een transfer bezig zijn op de bank zetten, daar doet Felice Mazzu niet aan mee. Amuzu bleef dus gewoon in de basis bij Anderlecht en dat bleek een gouden zet. Na nog geen vier minuten deed hij het net al trillen. Silva, voor het eerst aan de aftrap, en Sadiki deden het voorbereidende werk en Sylla legde Amuzu geen strobreed in de weg: 1-0.

  Op het kwartier kreeg een ontstellend zwak Seraing een nieuwe tik. Na een knappe één-twee met Refaelov mikte Amuzu zijn tweede van de avond in doel. Als de jonge aanvaller straks Anderlecht zou ruilen voor Nice, dan was dit in elk geval een afscheidsmatch die kon tellen.

  Seraing was de weerloze speelbal van Anderlecht. Ook de derde paars-witte kans leverde een goal op, met dank aan uitblinkers Refaelov en Silva. De Portugees haalde aan de eerste paal knap uit in de draai en mikte de 3-0 in de korte hoek. De bezoekers waren na een halfuur al uitgeteld.

  Anderlecht zakt weg na de rust, Seraing profiteert niet

  Seraing kwam een pak feller weer uit de kleedkamer, terwijl Anderlecht na de rust wat gas terugnam. Zo sloop er nonchalance in het paars-witte spel. Na tien minuten leverde Hoedt de bal achteraan zomaar in bij Sissoko en met een fraaie plaatsbal van net buiten de zestien nam die Van Crombrugge te grazen.

  Verder kwam Seraing niet meer, ook al leverde Anderlecht een wel bijzonder magere tweede helft af. Welgeteld drie kansen knutselde paars-wit nog in elkaar. Debast besloot na een knappe één-twee met Raman nipt naast, terwijl Dietsch zowel Arnstad als Stroeykens nog van een treffer hield.

   

  Anderlecht spoelt met zijn tweede thuisoverwinning de nederlaag tegen Cercle Brugge door, Seraing blijft als enige ploeg met 0 punten achter na drie speeldagen.

  Mazzu: "Buitengewone eerste helft"

  • Felice Mazzu (trainer Anderlecht): "Het gevoel dat overheerst is voldoening en tevredenheid. We moeten na een overwinning niet altijd op zoek gaan naar de negatieve elementen. We hebben een buitengewone eerste helft gespeeld. Het was de beste eerste helft die we gespeeld hebben sinds ik hier ben. Daar mogen we dus trots op zijn. De tweede helft was het inderdaad minder goed. Het ontbrak ons aan ambitie, maar we mogen niet vergeten dat we net een Europese match achter de rug hebben. Er was een zekere vermoeidheid bij spelers die ook donderdag gespeeld hadden. We moeten nog groeien in het beheer van een wedstrijd zoals vandaag. Na de 3-0 hadden we het beter moeten doen in de laatste fase van de combinatie."

  • José Jeunechamps (trainer Seraing): "Zo'n slecht wedstrijdbegin, dat heb ik nog nooit meegemaakt. We zaten machteloos op de bank. Er was voor de aftrap geen enkel signaal dat het zo zou lopen. We speelden verlamd, het was een ramp in het samenspel, het verdedigen en zelfs de communicatie. We hebben wat tactisch proberen bij te sturen tijdens de rust, maar door de tussenstand konden we toen ook meer bevrijd spelen in de tweede helft. Het is jammer, want we hebben hier veel werk in gestoken. Omdat er dit seizoen drie zakkers zijn, is het oorlog vanaf de eerste speeldag. We moeten dus zo snel mogelijk punten pakken. Iedereen weet dat we nog versterking kunnen gebruiken, maar we hebben het kleinste budget van 1A. We moeten vooral niet panikeren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. In de tweede helft bakte Anderlecht er weinig van, maar de klus was dan al geklaard met drie goals voor de rust. Sissoko kon wel de eerste competitietreffer maken voor Seraing, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Anderlecht spoelt de nederlaag tegen Cercle zo door en pakt 6 op 9. .
  3. tweede helft, minuut 94. Anderlecht leeft nog even op in deze slotfase. Raman kan alleen op doel afgaan, maar hij wordt bijgehaald door Sylla en die zet hem simpel en correct van de bal. .
  4. Stroeykens dwingt Dietsch tot knappe save. Stroeykens laat zich zien met een knappe actie. Hij haalt vanaf het halve maantje uit en dwingt Dietsch tot een fraaie redding. De doelman kan de bal nog net over de lat tikken. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 86. Ook Stroeykens mag nog even meedoen bij Anderlecht. Hij neemt de plaats in van Silva. .
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Mario Stroeykens erin, Fábio Silva eruit
  7. Gele kaart voor Noah Sadiki van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 85. Geel voor Sadiki. Sadiki loopt nog tegen een gele kaart aan. Een terechte bestraffing voor zijn tackle op Poaty. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RFC Seraing, Valentin Guillaume erin, Simon Elisor eruit
  10. tweede helft, minuut 84.
  11. Dietsch voorkomt de 4-1. Dietsch moet eindelijk nog eens in actie komen na een zeldzame goede actie van Anderlecht. Olsson rukt centraal op en legt de bal goed breed voor Arnstad. Die krijgt zijn lage knal niet voorbij Dietsch. . tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Kristoffer Olsson erin, Yari Verschaeren eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Sergio Gómez erin, Francis Amuzu eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Applaus voor Amuzu. Gomez en Olsson mogen ook nog enkele minuten meepikken. Verschaeren wordt naar de kant gehaald, Amuzu krijgt een luid applaus van de Anderlecht-aanhang. .
  15. tweede helft, minuut 79. Anderlecht levert een toch wel bijzonder magere tweede helft af, al slaagt Seraing er niet in om daarvan te profiteren. Zitten ze bij paars-wit al met hun gedachten bij de Europese terugwedstrijd tegen Paide? .
  16. tweede helft, minuut 74. Net niet voor Debast. Eindelijk nog eens een knappe combinatie bij Anderlecht. Het is zowaar Debast die eens mee oprukt en na een knappe één-twee met Raman een prima kans krijgt, maar hij besluit net voor de duikende Dietsch nipt naast. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Morgan Poaty erin, Leroy Abanda eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Nog een frisse man erbij voor Seraing met Poaty. Abanda mag een punt zetten achter zijn wedstrijd. .
  19. tweede helft, minuut 69. Verzorging voor Raman. Raman staat nog maar net op het veld of hij heeft al verzorging nodig aan zijn knie. Niet meteen de invalbeurt die hij voor ogen had. Scheidsrechter Visser maakt van het moment gebruik voor een drankpauze. .
  20. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Sebastiano Esposito eruit