KV Kortrijk speelt de zorgen (een beetje) van zich af tegen Seraing

  1. 34' - Verv. Daniel Opare door Mansoni Sambu
  2. 29' - Geel - Habib Guèye
  3. 26' - Rood - Amine Benchaib
  4. 20' - Gemiste strafschop - Simon Elisor
  5. 17' - Geel - Simon Elisor
  1. 90+5' - Verv. Dylan Mbayo door Dion De Neve
  2. 90+5' - Verv. Nayel Mehssatou door João Silva
  3. 90+4' - Geel - Habib Keita
  4. 90+1' - Verv. Billel Messaoudi door David Henen
  5. 87' - Rood - Marvin Tshibuabua
  6. 74' - Verv. Leroy Abanda door Valentin Guillaume
  7. 74' - Verv. Antoine Bernier door Morgan Poaty
  8. 74' - Verv. Habib Guèye door Faïz Selemani
  9. 64' - Geel - Leroy Abanda
  10. 62' - Verv. Sandro Tremoulet door Marius Mouandilmadji
  11. 58' - Doelpunt - Tsuyoshi Watanabe (0 - 1)
  58'goalTsuyoshi Watanabe0 - 1

  Na de kritiek van de eigen supporters vorig weekend had KV Kortrijk
  nood aan punten. Sprankelend was het spel tegen Seraing niet, maar KVK stelde de zege wel veilig ondanks een rode kaart nog voor het halfuur.

  Seraing - Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 20 minuten laat Elisor het na om Seraing vanop de stip op voorsprong te brengen. Kortrijk sleept zich met 10 man naar de kleedkamer en slaat na de rust zelf toe.

   

  • Man van de Match: Marko Ilic bewees vandaag nog maar eens zijn waarde voor Kortrijk. De Servische doelman hield de bezoekers in de eerste helft eigenhandig recht en stond de volledige wedstrijd secuur te keepen.

   

  • Opvallend: Na een 6 op 45(!) proeft KV Kortrijk eindelijk nog eens van de zege. Het is voor de manschappen van Karim Belhocine pas de 2e zege in 2022.

  Ilic houdt dramatisch Kortrijk recht

  Hoewel Seraing en Kortrijk beide de nul van de tabellen wilden vegen, was er absoluut geen sprake van een furieuze openingsfase. Toch werd het Stade du Pairay op het kwartier een eerste keer opgeschrikt. Een lage schuiver van Conceicao spatte uiteen op de paal.

  De thuisploeg nam de wedstrijd helemaal in handen en niet veel later ging de bal op de stip na een fout van Dessoleil. Elisor nam plaats achter de bal, maar zag zijn elfmeter gestopt worden door doelman Ilic.

  Het was een levenslijn die de bezoekers weigerden aan te nemen. Benchaib ging driest in op de enkel van Sissoko en mocht meteen gaan douchen. Een dramatisch Kortrijk dook met 10 man én het schaamrood op de wangen de kleedkamer in.

  Watanabe velt streng oordeel voor Seraing

  De bezoekers toonden een ander gelaat na de rust en op het uur klommen ze zelfs op voorsprong. Een vrije trap bleef hangen in de zestien, waarna Watanabe de 0-1 van dichtbij binnenduwde.

  Seraing moest reageren, maar toonde zich inspiratieloos in de zone van de waarheid.  Tot overmaat van ramp viel de thuisploeg zelf ook nog met 10 nadat Tshibuabua aan de noodrem had getrokken.

  De 0-2 van Dessoleil werd uiteindelijk nog afgekeurd voor nipt buitenspel, maar Kortrijk heeft na een aantal moeilijke weken zijn eerste zege dan toch beet. Seraing bengelt helemaal onderaan.

  Jeunechamps: "Mogen deze wedstrijd nooit verliezen"

  José Jeunechamps (trainer Seraing): "We mogen deze wedstrijd nooit verliezen, maar het is een scenario dat je elk weekend wel ergens ziet in een competitie. We hadden heel veel kansen en zelfs een strafschop. Daarnaast viel Kortrijk ook nog eens met 10. Maar bij ons ontbrak het een beetje aan killerinstinct in de zestien. Uiteindelijk wordt dat afgestraft op een stilstaande fase. Ik ben wel tevreden over de kwaliteit van het spel, zeker in de eerste helft."

  Karim Belhocine (trainer KV Kortrijk): "Ik ben heel tevreden met dit resultaat, want de omstandigheden zaten zeker niet mee. We kregen een penalty tegen en vielen al snel met 10. Het team heeft vandaag solidariteit getoond. Als je met een man minder speelt, moet je karakter tonen en dat hebben we vandaag gedaan. Ondanks de moeilijke week die we hebben gehad, zijn de spelers toch zeer gefocust gebleven. Daar ben ik heel blij mee."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. EINDE. De gelijkmaker van Seraing komt er niet meer, waardoor Kortrijk zijn eerste zege van het seizoen boekt. De bezoekers hielden met 10 man stand in de eerste helft en toonden zich na de pauze efficiënt vanop stilstaande fase. Seraing drong nog verschillende keren aan voor de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet meer. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. De bal wordt nog eens richting Mouandilmadji gepompt, maar de invaller staat buitenspel. Kortrijk ruikt de zege. .
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KV Kortrijk, Dion De Neve erin, Dylan Mbayo eruit
  5. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KV Kortrijk, João Silva erin, Nayel Mehssatou eruit
  6. tweede helft, minuut 94. De tijd begint nu echt wel te dringen voor de thuisploeg. Krijgt Seraing nog 1 kans op de gelijkmaker? .
  7. Gele kaart voor Habib Keita van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Kortrijk, David Henen erin, Billel Messaoudi eruit
  9. Geen 0-2 van Dessoleil. Selemani krult de vrije trap heerlijk over de muur, waarna Dessoleil in de rebound de 0-2 tegen de netten lijkt te trappen. Het feestje gaat uiteindelijk niet door wegens buitenspel van de Belgische verdediger. . tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 89. 6 minuten extra. Er komen 6 minuten toegevoegde tijd. Kortrijk lijkt op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. .
  11. Rode kaart voor Marvin Tshibuabua van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 87
  12. tweede helft, minuut 86. Rood voor Tshibuabua! Mbayo glipt door de buitenspelval en wordt dan door laatste man Tshibuabua tegen de grond gewerkt. Rood voor de centrale verdediger en een interessante vrije trap voor de bezoekers. Het wordt 10 tegen 10. .
  13. tweede helft, minuut 85. Dietsch houdt Seraing recht! Ei zo na staat de 0-2 zowaar op het bord. Mbayo is sterker dan Poaty en bedient dan Selemani aan de rand van de zestien. De aanvaller viseert met zijn linker de korte hoek, maar ziet Dietsch nog met een uitstekende redding uitpakken. .
  14. tweede helft, minuut 83. Elisor laat het liggen. Het is niet het dagje van Elisor. Conceicao dropt een vrije trap heerlijk richting de zestien, maar de Fransman kopt de 1-1 moederziel alleen naast het doel van Ilic. Dit had misschien wel de moeten zijn. .
  15. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten. Nog 10 minuten heeft de thuisploeg om een nieuwe nederlaag af te wenden. Conceicao zwiept de bal nog eens voor doel, waar Marius net niet hoog genoeg klimt. .
  16. Voorzet van Sissoko dwarrelt bijna binnen! Daar is de gelijkmaker dan toch bijna. Een voorzet van Sissoko wordt door niemand aangeraakt en valt uiteindelijk tegen de paal. Ilic slaakt een zucht van opluchting. . tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 77. De thuisploeg blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker. Tshibuabua probeert het nog eens vanop afstand, maar Ilic klemt simpel. .
  18. tweede helft, minuut 75. Kortrijk voetbalt nog eens vlot door de Seraing-defensie. Keita dringt de zestien binnen, maar probeert het dan vanuit een te schuine hoek. Kans verkeken voor de bezoekers. .
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij RFC Seraing, Valentin Guillaume erin, Leroy Abanda eruit
  20. tweede helft, minuut 74. Verloren zoon Selemani komt. Na het afspringen van zijn nakende transfer, moet Selemani zich nu weer helemaal focussen op Kortrijk. De smaakmaker krijgt nog 15 minuten om de overwinning over de streep te trekken. .