KV Oostende veegt de nul weg, KVM heeft zijn start helemaal gemist

  1. 43' - Doelpunt - David Atanga (2 - 0)
  2. 17' - Doelpunt - David Atanga (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Alec Van Hoorenbeeck
  2. 85' - Verv. Thierry Ambrose door Makhtar Gueye
  3. 84' - Verv. Nick Batzner door Théo Ndicka Matam
  4. 80' - Verv. Samuel Oum Gouet door Alec Van Hoorenbeeck
  5. 78' - Verv. Robbie D'Haese door Siebe Wylin
  6. 77' - Verv. Kenny Rocha Santos door Sieben Dewaele
  7. 75' - Doelpunt - Thibaut Peyre (2 - 1)
  8. 70' - Verv. Julien Ngoy door Jorge Hernandez
  9. 69' - Verv. Dimitri Lavalée door Jannes van Hecke
  10. 69' - Verv. Sandy Walsh door Gustav Engvall
  11. 63' - Geel - Marian Shved
  12. 55' - Rood - Alessandro Albanese
  17'goalDavid Atanga1 - 0
  43'goalDavid Atanga2 - 0
  75'goalThibaut Peyre2 - 1

  KV Oostende heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet, KV Mechelen blijft achter met 0 op 6 na een onderhoudende wedstrijd aan zee. Ondanks een rode kaart vroeg in de tweede helft voor KVO hield de thuisploeg stand op karakter. 

  KV Oostende - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de rust laat KV Mechelen zich een tweede keer verrassen in de rug van de defensie en kijkt het tegen een 2-0-achterstand aan. Een te diepe kloof om te dichten.
  • Man van de Match: David Atanga scoorde twee keer, maar wij geven de titel van Man van de Match aan Nick Bätzner, die twee keer voor de assist zorgde. Een speler met inzicht en techniek.
  • Opvallend: KVO had veel strijdvaardigheid nodig om de zege veilig te stellen, maar slikt wel al voor de tweede week op rij een rode kaart.

  KV Mechelen wordt twee keer koud gepakt in de rug van de defensie

  Na nederlagen tegen respectievelijk Anderlecht en Antwerp was het duel tussen KVO en KVM een duel om de eerste punten van het seizoen. Het werd een onderhoudende wedstrijd, maar de momenten van opwinding waren beperkt.

   

  De thuisploeg vermaakte zijn fans met een energiek begin. Met vlotte combinaties, veel beweging en stevige duels werd KV Mechelen meermaals vlot uit verband gespeeld. David Atanga zette dat om in een voorsprong.

   

  Na een heerlijke pass van Bätzner in de rug van verdediger Lavalée scoorde Atanga. De VAR moest wel nog even de beelden bekijken, zo nipt was het, maar de goal telde.

   

  KV Mechelen was lang naar zichzelf op zoek. De combinaties kwamen er niet uit en het ontbrak aan ideeën, maar net toen die op het einde van de eerste helft leken te komen, scoorde KVO de 2-0. Deze keer lanceerde Medley een bal in de rug van de defensie richting Bätzner. Die bood Atanga een makkelijke tweede goal aan.

   

  Een snelle rode kaart voor Albanese - voor wild en gevaarlijk doorgaan op de enkel van Storm - bepaalde het spelbeeld na de rust. KVO gooide alles dicht en probeerde met veel strijd de zege over de streep te trekken.

   

  Pas toen Peyre een kwartier voor het einde de 2-1 maakte in de rebound, keerde de spanning terug in de match. Doelman Hubert voorkwam dat de Mechelse belegering nog een gelijkmaker opleverde door schoten van Hernandez en Van Hecke onschadelijk te maken.

  Vanderhaeghe: "De opluchting is groot"

  • Yves Vanderhaeghe: "De opluchting is groot. We hebben niet veel weggegeven en stonden goed in de organisatie, maar dan krijgen we die rode kaart en worden we 35 minuten achteruit geduwd. KVM deed het goed door telkens de vrije man te vinden, maar we zijn overeind gebleven met strijd en door de prestatie van onze doelman. De eerste helft waren we zelf de gevaarlijkste ploeg en maakten we twee mooie goals."

  • Danny Buijs: "Dit was een onnodige nederlaag. Ik wil de tegenstander niet tekort doen, maar we geven het vooral zelf weg. Kijk naar de manier waarop we twee goals weggeven. En tegen tien spelers hadden we momenten om het verschil te maken, maar dan moet je wel je posities houden en blijven doen wat we eerder deden om kansen te creëren, maar dat hebben we op het einde niet meer gedaan. Op veel vlakken zijn er nog werkpunten. Vier goals tegen in twee matchen is te veel. We moeten ook meer met ons verstand spelen dan op emotie."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. KVO heeft stand gehouden. Het wint van KVM met 2-1 na een spannend slot. Twee goals van Atanga waren beslissend. .
  3. tweede helft, minuut 93. Geen beslissende 3-1. Alle fans van KVO denken dat de match beslist is. Gueye scoort na een snelle counter makkelijk omdat doelman Coucke mee is gegaan en zijn doel dus leeg is, maar net omdat de doelman mee was, staat Gueye buitenspel. .
  4. tweede helft, minuut 92. Van Hecke neemt doelman Hubert onder vuur, maar die geeft geen kick. Hij duwt de bal weg en houdt zijn ploeg recht. Het is een soort belegering van de Mechelaars. .
  5. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra tijd. KV Mechelen krijgt nog 5 extra minuten om een punt uit de brand te slepen. KVO toont zich wel nog altijd erg strijdvaardig. .
  6. Gele kaart voor Alec Van Hoorenbeeck van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 86. Bijna de 2-2 van een debutant. Net niet voor KV Mechelen. Invaller Hernandez - die zijn eerste competitiematch speelt - krijgt een voorzet voor zijn voet, maar trapt te centraal op doel. Hubert redt.  .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Oostende, Makhtar Gueye erin, Thierry Ambrose eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Nick Batzner eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Alec Van Hoorenbeeck erin, Samuel Oum Gouet eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Het is een verhaal van pompen om niet te verzuipen aan het worden voor KVO. De man minder begint fysiek te wegen. De thuisploeg komt er niet meer uit en beperkt zich tot verdedigen. Een mooie actie van Engvall wordt in laatste instantie nog onschadelijk gemaakt.  .
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Robbie D'Haese eruit
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Sieben Dewaele erin, Kenny Rocha Santos eruit
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Thibaut Peyre van KV Mechelen. 2, 1.
  15. tweede helft, minuut 74. Daar is de 2-1 ! Krijgen we opnieuw spanning in deze wedstrijd? Het valt te hopen, want uit het niets maakt KVM de 2-1. Na een corner knalt Strom op Urhoghide. De bal wijkt af voor de voet van Peyre die makkelijk kan scoren. Dit is goed voor de wedstrijd, want die was helemaal doodgebloed. .
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KV Mechelen, Jorge Hernandez erin, Julien Ngoy eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Drie wissels bij KVO. Ngoy, Lavalée en Walsh mogen gaan rusten van trainer Danny Buijs. KV Mechelen heeft nog zo'n 20 minuten om de match te doen kantelen. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes van Hecke erin, Dimitri Lavalée eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Sandy Walsh eruit
  20. tweede helft, minuut 68. Door de man minder trekt KVO zich nu massaal terug. KV Mechelen heeft nog niet gevonden hoe het die muur kan ontmantelen. Storm probeert het wel af ten toe, maar vindt voorlopig niemand voor doel. .