Genk wint in nieuw doelpuntenfestijn van Standard, Dessers uitblinker

  1. 40' - Geel - Bilal el Khannous
  2. 29' - Doelpunt strafschop - Cyriel Dessers (3 - 1)
  3. 26' - Geel - Gilles Dewaele
  4. 24' - Doelpunt - Denis Dragus (2 - 1)
  5. 17' - Geel - Bryan Heynen
  6. 16' - Doelpunt - Mike Trésor (2 - 0)
  7. 5' - Doelpunt - Cyriel Dessers (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Maarten Vandevoordt
  2. 86' - Verv. Cyriel Dessers door András Németh
  3. 85' - Geel - Selim Amallah
  4. 81' - Verv. Nicolas Raskin door William Balikwisha
  5. 79' - Geel - Gojko Cimirot
  6. 73' - Verv. Joseph Paintsil door Ángelo Preciado
  7. 65' - Geel - Denis Dragus
  8. 62' - Verv. Renaud Emond door Aleksandar Boljevic
  9. 61' - Verv. Aron Dønnum door Cihan Canak
  10. 61' - Verv. Gilles Dewaele door Lucas Noubi Ngnokam
  11. 61' - Verv. Bilal el Khannous door Nicolas Castro
  12. 51' - Verv. Kostas Laifis door Merveille Bokadi
  5'goalCyriel Dessers1 - 0
  16'goal Mike Trésor2 - 0
  24'goalDenis Dragus2 - 1
  29'penalty goalCyriel Dessers3 - 1

  Racing Genk lijkt ook zonder Luca Oyen en Junya Ito een garantie op spektakel. Na de verloren seizoensopener tegen Club won het nu wél met 3-1 van Standard - alle goals vielen voor het halfuur. Uitgerekend Cyriel Dessers was de grote man met twee goals en een assist.

  Genk - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de aansluitingstreffer van Dragus krijgt Genk een strafschop na handspel van Dewaele. Dessers mist de elfmeter, maar krijgt van de scheidsrechter een herkansing. De 3-1 is de genadeslag voor Standard.

   

  • Man van de Match: Met 2 doelpunten en een (onbewuste) assist was Cyriel Dessers de held van de dag voor Racing Genk. Toch mogen ook Trésor en de jonge El Khannouss terugblinken op een puike partij.

   

  • Opvallend: In zijn laatste 7 competitiewedstrijden kon Standard maar 1 keer winnen. Op 20 maart wonnen de Rouches voor het laatst, toen met 0-1 op het veld van Kortrijk.

  Dessers vertolkt hoofdrol in spektakelrijk halfuur

  Ondanks een turbulente week begon Genk voortvarend tegen Standard. Paintsil bracht de bal strak voor doel, waar Dessers aan de eerste paal met een subliem hakje afwerkte.

  Het was het sein voor een ware stormloop. Een slimme aflegger van de jonge El Khannouss belandde bij Trésor, die in twee tijden de dubbele voorsprong op het bord zette.

  Standard wist van geen hout pijlen maken, maar zorgde rond het halfuur toch weer voor spanning. Dragus kreeg iets te veel ruimte aan de rand van de zestien en krulde de 2-1 heerlijk in de bovenhoek. Een donderslag bij heldere hemel.

  Toch liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen en enkele minuten later ging de bal al op de stip na handspel van Dewaele. Bodart stopte de elfmeter van Dessers, maar bleek te vroeg vertrokken. De herkansing werd in dank aangenomen: 3-1.

  Genk vergeet kers op de taart na de rust

  In de tweede helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen hun beste pijlen voor de rust hadden verschoten. Al zorgde de slotfase toch nog voor het nodige spektakel.

  Vandevoordt moest zich eerst helemaal strekken om de aansluitingstreffer te voorkomen, waarna zowel Preciado als Muñoz oog in oog met Bodart op de paal mikten.

  Zo pakt Genk op de speeldag 2 dan toch oververdiend zijn eerste zege van het seizoen. Standard blijft met een magere 1 op 6 achter.

  Dessers: "Weet niet of dit mijn laatste wedstrijd was voor Genk"

  Cyriel Dessers (Racing Genk): "Het begin was heel sterk vandaag. Ik ben ook blij dat ik al snel kon scoren. Ik voel me heel goed in deze groep en ik heb veel goede spelers rond mij. Ik weet niet of dit mijn laatste wedstrijd was voor Genk. Dat hangt ook van veel andere mensen af, dus daar kan ik niet op antwoorden. Ik zie wel hoe het loopt."

  Wouter Vrancken (coach Racing Genk): "Ik ben heel trots op de jongens. Ik had hen ook gewaarschuwd voor Standard, want er zit meer lijn in die ploeg dan afgelopen seizoen. Als ik kijk naar onszelf hebben we gewoon de lijn doorgetrokken van vorige week. Eigenlijk verdienen we gewoon 6 op 6 te hebben, tegen twee goede ploegen. Het lag vandaag open in de transitie, maar ook in de opbouw zijn we zeer dominant geweest. Ik ben heel tevreden over de wedstrijd van vandaag."

  Bilal El Khannouss (Racing Genk):
  "Tijdens de week hoorde ik dat ik ging starten en heb ik me dan ook goed voorbereid. Ik heb hard gewerkt vandaag en mezelf wel beloond. Er is altijd wat stress, maar wanneer ik op het veld kwam, was dat helemaal weg. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, dus ik dacht wel dat het ging lukken vandaag. We hebben deze week heel goed gewerkt en we waren er klaar voor. Vorige week verloren we onverdiend, dus vandaag wilden we absoluut de drie punten pakken."

  Ronny Deila (coach Standard): "Het was een heel lastige wedstrijd vandaag. We beginnen ook heel zwak en incasseren de 1-0 heel vroeg. We hadden wel veel balbezit, maar we kwamen niet echt tot kansen. We verloren ook vaak de bal en tegen een ploeg als Genk wordt dat afgestraft. We verdienden om te verliezen, want we kregen veel te veel kansen tegen en konden er zelf te weinig creëren. We moeten nu samen naar oplossingen zoeken."

  Gilles Dewaele (Standard): "Na 4 minuten kwamen we al op achterstand en dan weet je dat het moeilijk wordt hier. We kwamen er niet echt uit en we kwamen overal wat te laat. Erna was er iets meer controle, maar op de zijkant bleven we problemen hebben. We maken snel de 2-1, maar daarna maak ik een penaltyfout en werd het moeilijk."

  Reacties na Genk-Standard

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 15 uur 24. EINDE. Racing Genk boekt zijn eerste zege van het seizoen na een 3-1-overwinning tegen Standard. De thuisploeg had aan een dol eerste halfuur genoeg om de drie punten thuis te houden. Standard blijft  achter met een 1 op 6. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Ook Muñoz vindt de paal. De kers op de taart blijft uit voor de thuisploeg. Na Preciado komt ook Muñoz oog in oog met Bodart, maar opnieuw staat de paal in de weg. .
  4. Gele kaart voor Maarten Vandevoordt van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra. De laatste 5 minuten van de partij gaan in. Genk lijkt op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Standard blijft achter met 1 op 6. .
  6. tweede helft, minuut 88. Dragus stuit op Vandevoordt, Preciado op de paal. Dan toch nog wat spektakel in de Cegeka Arena. Eerst moet Vandevoordt zich helemaal strekken op een poging van Dragus, waarna Dusenne een strafschop claimt. In de omschakeling komt Preciado vervolgens oog in oog met Bodart, maar de paal houdt de 3-1-stand op het bord. .
  7. tweede helft, minuut 86. Dessers out, Nemeth in. Met 2 doelpunten en een assist mag Cyriel Dessers opnieuw terugblikken op een sterke wedstrijd. De aanvaller wordt vervangen door Andras Nemeth .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, András Németh erin, Cyriel Dessers eruit
  9. Gele kaart voor Selim Amallah van Standard tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 84. Heynen ontsnapt aan rood. Voor de tweede keer ontsnapt Heynen aan zijn tweede gele kaart. Amallah wordt neergehaald door de Genk-kapitein, maar scheidsrechter Van Driessche laat doorspelen. Amallah krijgt dan zelf maar geel voor gemekker.  .
  11. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, William Balikwisha erin, Nicolas Raskin eruit
  13. Gele kaart voor Gojko Cimirot van Standard tijdens tweede helft, minuut 79
  14. tweede helft, minuut 79. Raskin forceert nog een corner. Raskin zet zich nog eens door tot in de zestien en perst er dan een schotje uit. Zijn poging belandt uiteindelijk via een Genks been in hoekschop. .
  15. tweede helft, minuut 78. Zowel Genk als Standard halen niet meer het niveau van de eerste helft. Beide teams zijn te slordig in de passing en komen niet meer tot uitgespeelde kansen.  .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KRC Genk, Ángelo Preciado erin, Joseph Paintsil eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Nog 20 minuten. Ondertussen naderen we de slotfase van de partij. Voorlopig lijkt de wedstrijd een beetje doodgebloed te zijn. Krijgen we alsnog wat vuurwerk te zien? .
  18. tweede helft, minuut 67. Ook Standard steekt nog eens de neus aan het venster. Invaller Boljevic probeert het met een afstandsschot, maar ziet zijn poging in de tribune waaien. .
  19. tweede helft, minuut 66.
  20. Gele kaart voor Denis Dragus van Standard tijdens tweede helft, minuut 65