Balikwisha loodst Antwerp naar moeizame zege tegen Zulte Waregem

  1. 43' - Geel - Novatus Miroshi
  1. 90+2' - Geel - Vincent Janssen
  2. 89' - Geel - Ritchie De Laet
  3. 88' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Viktor Fischer
  4. 88' - Verv. Radja Nainggolan door Birger Verstraete
  5. 85' - Verv. Jean-Luc Dompé door Dylan Demuynck
  6. 85' - Verv. Moudou Tambedou door Lukas Willen
  7. 85' - Verv. Alessandro Ciranni door Youssuf Sylla
  8. 79' - Verv. Jelle Vossen door Ravy Tsouka Dozi
  9. 75' - Geel 2 - Novatus Miroshi
  10. 75' - Geel - Moudou Tambedou
  11. 70' - Verv. Koji Miyoshi door Anthony Valencia
  12. 70' - Verv. Michael Frey door Vincent Janssen
  13. 68' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 0)
  14. 62' - Verv. Mamadou Sangaré door Alieu Fadera

  Antwerp heeft zijn eerste thuismatch in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League gewonnen, zij het opnieuw met weinig overschot. Balikwisha zorgde er tegen Zulte Waregem met het enige doelpunt van de wedstrijd voor dat de 3 punten op de Bosuil bleven. Opnieuw geen spektakelstuk, maar The Great Old doet wel wat de andere topploegen niet konden: winnen.

  Antwerp - Zulte Waregem in een notendop:

  • Statistiek: 16 doelpogingen in de eerste helft. Acht voor Zulte Waregem en acht voor Antwerp. De statistiek die de wedstrijd perfect samenvat. Beide ploegen waren elkaars evenknie in de eerste helft, die gekleurd werd door de aanvalslust van beiden. In de tweede helft nam Antwerp over.
   
  • Man van de match: Hij blijft vaak onder de radar, maar deze keer schuiven we hem toch graag naar voren als beste man op het veld. Alhassan Yusuf zette vandaag de lijnen uit op het middenveld van Antwerp. Ook aan de bal straalt hij vertrouwen uit. Een rustpunt in de georganiseerde chaos van The Great Old.
   
  • Moraal van het verhaal: Het doel heiligt de middelen op de Bosuil. De druk op Antwerp is dit jaar immens. Recht evenredig met hun budget. De ploeg van Mark van Bommel werd daarom al vaker dan lief op de korrel genomen voor hun prestaties op het veld. Toch staat het als enige topploeg met 6 op 6 aan de leiding van de competitie en overleefde het in Europa. 
   
  • Opvallend: Manuel Benson zat vandaag niet in de selectie. Toch was de dribbelvaardige aanvaller aanwezig in het stadion. Na affluiten ging de publiekslieveling de supporters ook even groeten, al leek die groet verdacht veel op een afscheid. Trekt de winger dan toch naar het Burnley van Kompany?

  Het doel heiligt de middelen bij Antwerp.


  Mark van Bommel is naar de Bosuil gekomen met één doel: prijzen pakken. Met mooi voetbal als het kan, maar helemaal bovenaan het prioriteitenlijstje prijkt dat niet.


  Tot nu toe overtuigde The Great Old dan ook nog niet op het grasveld. Zowel in Europa als in de competitie haalde het resultaten, maar spektakelvoetbal bleef uit. 

   

  Het Oranje machiavellisme bleek ook vandaag tegen Zulte Waregem weer op te leveren.

  Zo'n eerste thuismatch op de Bosuil, het is wel wat. Zo overleefde onze decibelmeter de wedstrijd niet. Van minuut 1 tot minuut 93 rolde er gezang van de tribunes. Een daverende atmosfeer die inspirerend werkte op de spelers. 

   

  Zowel Zulte Waregem als Antwerp lieten in een amusante eerste helft dan ook elk 8 doelkansen optekenen. En ook na de rust bleef vooral de thuisploeg trouw aan die "sturm und drang"-filosofie. Twintig minuten voor het einde kon Antwerp die dominantie verzilveren via een binnentikker van de bedrijvige Balikwisha.

   

  Toen scheidsrechter Lothar D'Hondt Novatus Miroshi nadien op twee gele kaarten trakteerde, was het volksfeest compleet. Het betekende ook het einde van een mogelijk slotoffensief van Zulte Waregem.

   

  Flitsend is het nog niet, toch prijkt het pragmatische Antwerp na vanavond - als enige topploeg met 6/6 - aan de leiding van de Jupiler Pro League en stootte het door naar de volgende ronde van de Conference League. Ook Zulte Waregem mag kracht putten uit dit duel. De bezoekers charmeerden met fysiek en gedurfd voetbal.

  Nainggolan: "Op mentaliteit, minder op kwaliteit"

  Radja Nainggolan: "We zijn een sterke groep. Dat is ook nodig deze periode. We hebben al heel wat matchen op de teller. Nu al. Daarom moeten we het momenteel doen met onze mentaliteit, en niet altijd met onze kwaliteit. Maar kijk, we verliezen moeilijk en staan nu eerste. Dan kan je niet klagen."

   

  Sammy Bossut: "We hebben ons mannetje gestaan vandaag. Het was een wedstrijd "wie eerst scoort, wint". Ik vind dat het duidelijk te zien is dat we een nieuwe weg ingeslaan zijn. Als we dit kunnen brengen tegen Antwerp - die zoveel inkopen heeft gedaan - dan ziet het er goed uit voor ons. 

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 53. EINDE. Antwerp heeft zijn eerste thuismatch in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League gewonnen, zij het met weinig overschot. Balikwisha zorgde er tegen Zulte Waregem met het enige doelpunt van de wedstrijd voor dat de 3 punten op de Bosuil bleven. De start van Antwerp is prima, met 6 op 6. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Vincent Janssen van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Viktor Fischer erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Birger Verstraete erin, Radja Nainggolan eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Dylan Demuynck erin, Jean-Luc Dompé eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Lukas Willen erin, Moudou Tambedou eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Youssuf Sylla erin, Alessandro Ciranni eruit
  10. tweede helft, minuut 81. De vele wissels breken het tempo wat in de wedstrijd. Vooral het tienkoppige Zulte Waregem kan geen vuist meer maken. .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Ravy Tsouka Dozi erin, Jelle Vossen eruit
  12. Tweede gele kaart voor Novatus Miroshi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 75
  13. Gele kaart voor Moudou Tambedou van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 75
  14. tweede helft, minuut 75. Toen waren ze met 10. aj aj aj, Zulte Waregem valt met 10 man, net nu het aan een slotoffensief moest beginnen. Miroshi werd enkele minuten geleden geboekt voor een fout, maar reageerde te hevig na een overtreding van zijn ploegmakker Tambedou, en kreeg er een tweede gele kaart bovenop van Lothar D'Hondt. .
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Antwerp, Anthony Valencia erin, Koji Miyoshi eruit
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Antwerp, Vincent Janssen erin, Michael Frey eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Doelpunt Antwerp: 1-0! Eindelijk. Antwerp domineert in de tweede helft en kan dat nu ook vezilveren met een doelpunt. Na een knappe één-twee tussen Vines en Frey komt de bal bij Balikwisha, die deze keer wel kan binnentikken. .
  18. tweede helft, minuut 69.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Michel Ange Balikwisha van Antwerp. 1, 0.
  20. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, Mamadou Sangaré eruit

  Balikwisha zette de Bosuil in vuur en vlam.