Twee hoekschoppen brengen redding voor Zulte Waregem tegen anoniem Seraing

  1. 39' - Geel - Mamadou Sangaré
  1. 88' - Verv. Jelle Vossen door Stan Braem
  2. 88' - Verv. Novatus Miroshi door David Hubert
  3. 87' - Doelpunt - Borja Lopez (2 - 0)
  4. 84' - Verv. Oleksandr Drambaev door Laurens De Bock
  5. 83' - Verv. Jean-Luc Dompé door Dylan Demuynck
  6. 82' - Geel - Valentin Guillaume
  7. 79' - Verv. Sandro Tremoulet door Elias Spago
  8. 79' - Verv. Sami Lahssaini door Valentin Guillaume
  9. 74' - Doelpunt - Alieu Fadera (1 - 0)
  10. 72' - Verv. Marius Mouandilmadji door Mansoni Sambu
  11. 66' - Verv. Mamadou Sangaré door Alieu Fadera
  74'goalAlieu Fadera1 - 0
  87'goalBorja Lopez2 - 0

  Veel punten voor spektakel zal deze wedstrijd niet krijgen, maar dat zal Mbaye Leye een worst wezen. Zulte  Waregem mag zijn eerste driepunter van het seizoen neerpennen.  In het laatste kwartier kon het met twee hoekschoppen alsnog afrekenen met een anoniem Seraing. 

  Zulte Waregem-Seraing in een notendop:

  • Man van de match: De doelman van de verliezende ploeg als uitblinker aanduiden? Ja, vandaag kon dat. Zonder de vele parades van Quillaume Dietsch had Seraing vandaag met schaamrood op de wangen het veld verlaten. Het bleef dankzij hem bij een lichte blos.
   
  • Statistiek: Als ploeg een hele wedstrijd achter de bal lopen en toch minder kilometers maken dan de tegenstander? Ja, vandaag kon dat. De mannen van José Jeunechamps legden slechts 48,7 kilometer af, Zulte Waregem 117. 
   
  • Sleutelmoment: De ingeving van Jelle Vossen. De ervaren spits van Zulte Waregem leeft van goals, maar zijn onzelfzuchtigheid zorgde vandaag voor de bevrijdende openingstreffer. Hij kopte de bal klaarkijkend terug op invaller Fadera, die het leer gewoon moest aantikken.

  De Jupiler Pro League is nog maar net op gang getrapt en Seraing heeft zijn eerste kater al beet. Niet op de Vlasmarkt, wel in de Elindus Arena. Het liet in een voltallige wedstrijd geen enkel schot op doel optekenen. 

   

  Een corner dan? Neen, zelfs dat niet.

   

  Een tekenende statistiek voor de anonieme wedstrijd van de mannen van José Jeunechamps, die nog veel werk voor de boeg heeft. Gelukkig kon de trainer van Seraing rekenen op een uitstekende doelman, Guillaume Dietsch.

  Aan doelman Dietsch zal het vandaag niet gelegen hebben.

  De 21-jarige doelman bewaakte zijn schietkraam met lijf en leden, maar de laatste loodjes wogen toch net iets te zwaar voor de Fransman.

   

  In de slotfase kreeg Zulte Waregem de ene na de andere hoekschop. De stilstaande fase-coach van de thuisploeg mag stiekem hopen op een salarisverhoging. Want in het laatste kwartier konden invaller Fadera en kopbalspecialist Lopez twee keer binnenknikken.

   

  Nu al een broodnodige overwinning voor de mannen van Leye, die de komende weken - met wedstrijden tegen Antwerp, Club Brugge en Genk - een loodzwaar programma voorgeschoteld krijgen. 

   

  Seraing slaagde er vandaag dan weer allerminst in om het scepticisme rond de ploeg te pareren.

  Lopez kopte de 2-0-eindstand gedecideerd op het bord.

  10/10 voor deze (bal)toets van Vossen:

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 20 uur . EINDE: 2-0. Veel punten voor spektakel zal deze wedstrijd niet krijgen, maar dat zal Mbaye Leye een worst wezen. Zulte  Waregem mag zijn eerste driepunter opschrijven.  In het laatste kwartier kon het met twee hoekschoppen alsnog afrekenen met een anoniem Seraing.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, Stan Braem erin, Jelle Vossen eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, David Hubert erin, Novatus Miroshi eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Borja Lopez van Zulte Waregem. 2, 0.
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Laurens De Bock erin, Oleksandr Drambaev eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Dylan Demuynck erin, Jean-Luc Dompé eruit
  8. Gele kaart voor Valentin Guillaume van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 82
  9. tweede helft, minuut 81. Fadera vergeet het af te maken. Fadera, de doelpuntenmaker van daarjuist wil zijn spitsenbroer Jelle Vossen ook iets gunnen en probeert hem tussen drie man te bereiken in de kleine rechthoek. Terwijl hij enkel Dietsch voor zich had. Verkeerde keuze. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij RFC Seraing, Elias Spago erin, Sandro Tremoulet eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij RFC Seraing, Valentin Guillaume erin, Sami Lahssaini eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Doelpunt Zulte Waregem: 1-0! Dan toch! Na een karrenvracht hoekschoppen kan Zulte Waregem er eindelijk eentje omzetten. Na een goed duel van Tambedou wordt de bal opnieuw voor de goal gebracht. Daar staat Jelle Vossen te wachten. De spits van Zulte Waregem kopt klaarkijkend terug op invaller Fadera, die het leer gemakkelijk tegen de netten kan duwen. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Alieu Fadera van Zulte Waregem. 1, 0.
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Marius Mouandilmadji eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Op corner dan maar? Tot twee maal toe wordt Rommens vrijgespeeld op de zestien-meter. De eerste keer ramt hij het leer hoog de tribune in, de tweede keer vindt hij Lopez (onbedoeld) in het pak. Die had net iets te veel naar zijn ploegmakker gekeken en knalt eveneens over.  .
  16. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, Mamadou Sangaré eruit
  17. tweede helft, minuut 63. Daar is Dietsch opnieuw. Na 17 minuten mag de doelman van Seraing nog eens een duikje doen. Na een snelle counter levert Dompé de bal af bij zijn maatje Vossen, die twijfelt niet en haalt hard uit naar de verste hoek. Dietsch doet opnieuw zijn job. .
  18. tweede helft, minuut 55. Het (spreekwoordelijke) bos in. Eindelijk wat animo op het veld in de tweede helft. Na een knappe combinatie van Zulte Waregem komt de bal bij Drambaev. Het nummer vijf van de thuisploeg heeft geen zin om verder te breien en zet het op een lopen. Met grote halen rent hij rond de verdediging van Seraing. Enkel Tshibuabua kan volgen en wil de actie met een ferme tackle in de kiem smoren. Hij doet dat net iets te opzichtig en glijdt na een goede kap van Drambaev in niemandsland verder. Enkel de laatste pas blijft misgaan bij de thuisploeg. .
  19. tweede helft, minuut 53. Ook in de tweede helft blijft het gevaar van de linkerflank van Zulte Waregem komen. Dompé koppelt zijn snelheid aan enkele misleidende overstapjes. Hij stuurt zijn rechtstreekse tegenstander de andere kant op en mikt de bal opnieuw naar Vossen in de grote rechthoek. Deze keer staat de defensie van Seraing pal. .