Standard en Gent verdelen de punten na leuke openingsmatch

  1. 41' - Geel - Noe Dussenne
  2. 34' - Doelpunt strafschop - Selim Amallah (1 - 0)
  3. 20' - Geel - Sulayman Marreh
  4. 19' - Verv. Denis Dragus door Lucas Noubi Ngnokam
  5. 15' - Geel 2 - Alexandro Calut
  6. 4' - Geel - Alexandro Calut
  1. 90+7' - Verv. Jordan Torunarigha door Bruno Godeau
  2. 89' - Doelpunt - Noe Dussenne (2 - 2)
  3. 84' - Verv. Lucas Noubi Ngnokam door Damjan Pavlovic
  4. 84' - Verv. Nathan Ngoy door Cihan Canak
  5. 80' - Geel - Noah Ohio
  6. 79' - Doelpunt - Darko Lemajic (1 - 2)
  7. 72' - Verv. Aron Dønnum door William Balikwisha
  8. 72' - Verv. Renaud Emond door Noah Ohio
  9. 63' - Geel - Hugo Cuypers
  10. 60' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 1)
  11. 57' - Geel - Kostas Laifis
  34'penalty goalSelim Amallah1 - 0
  60'goalTarik Tissoudali1 - 1
  79'goalDarko Lemajic1 - 2
  89'goalNoe Dussenne2 - 2

  Gent en Standard moeten beiden vrede nemen met een punt in de openingswedstrijd van de Jupiler Pro League. Standard speelde 75 minuten met een man minder, maar wist de Gentse verdediging toch twee keer te verschalken.

  Standard - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 15 minuten werd Standard-verdediger Calut met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De wedstrijd kreeg een heel nieuwe dimensie want de thuisploeg moest maar liefst 75 minuten met een man minder overleven.
   
  • Man van de match: Tarik Tissoudali was andermaal een kwelduivel voor de Luikse verdediging. Met zijn gekende dribbels, het overzicht én een doelpunt was hij de belangrijkste speler voor Gent. 
   
  • Opvallend: Voor het 10e jaar op rij kan Gent zijn openingswedstrijd niet winnen. Geen fijne statistiek voor de Buffalo's.

  Standard en Gent hadden beiden duidelijk zin in het nieuwe seizoen. De wedstrijd begon erg onderhoudend met kansen voor beide ploegen.

   

  Na een kwartier kreeg de openingswedstrijd een volledig nieuwe wending, want Calut werd na een tweede gele kaart onherroepelijk uitgesloten door scheidsrechter Lawrence Visser.


  Het dreigde een moeilijke wedstrijd te worden voor Ronny Deila en co. De Luikenaars moesten nog 75 minuten met een man minder overleven.


  Maar de thuisploeg bleef goed voetbal op de mat leggen en kwam er vaak snel en snedig uit. Na een penaltyfout van Torunarigha kreeg Amallah zelfs de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. De Marokkaan trapte de bal koeltjes binnen. 1-0 voor het 10-koppige Standard.


  Vlak voor de rust vroeg Gent ook om de bal op de stip te leggen. Een vrije trap streelde de arm van Emond in het muurtje, maar Visser en de VAR zagen er geen graten in. Voer voor discussie. De Luikenaars doken de rust in met een 1-0 voorsprong.

  Gent vergeet zichzelf te belonen in tweede helft

  Na de rust voerden de bezoekers de druk nog een stuk op. Met succes, want op het uur viel dan toch de gelijkmaker. Tissoudali werkte koeltjes af.

   

  Gent ging verder op hun elan en klom dan uiteindelijk toch op voorsprong. Lemajic kopte het leer voorbij Bodart. 

   

  Gent kon controleren en de match rustig uitspelen, maar liep in de slotfase toch nog tegen de gelijkmaker aan. Standard-kapitein Dussenne kopte een voorzet nog staalhard voorbij Davy Roef. 

   

  Beide ploegen moeten dus vrede nemen met een gelijkspel. Al zal Standard dat waarschijnlijk sneller doen dan Gent. 

  Tissoudali: "We speelden niet volwassen genoeg"

  Darko Lemajic (Gent):  "Het was een zware match. We verliezen twee keer onze concentratie en geven zo een domme penalty en de late gelijkmaker weg. Dat is erg spijtig, want we waren dominant. Dat moeten we analyseren.
  Ik ben natuurlijk blij met mijn goal, maar had liever gewonnen."

   

  Hugo Cuypers (Gent):  "Ik ben heel teleurgesteld. We waren dominant en geven het in de laatste minuten toch nog weg. We moeten nog verder bouwen en werken aan automatismen."

   

  Tarik Tissoudali (Gent): "Het is pijnlijk en onnodig om vandaag gelijk te spelen. We moeten volwassen genoeg zijn om deze match uit te spelen en dat hebben we niet gedaan."


  "Er liepen vandaag te veel details mis. Dat moeten we analyseren. We willen meedoen voor de titel en dan moet dit beter."

   

  Noah Ohio (Standard): "Het is heel mooi om vandaag mijn debuut te maken. Het had natuurlijk nog mooier geweest om met 11 man te spelen."

   

  "Het publiek was fantastisch en ik ben heel dankbaar voor hun steun. Ik ben hier nog maar een week, maar ik voel dat deze ploeg nooit opgeeft! "

  Deila: "Ik ben heel trots op de jongens"

  Peter Balette (Gent): "We zijn natuurlijk ontgoocheld. Dat eerste doelpunt mag niet vallen, maar in de tweede helft doen we het toch goed. Het is zuur dat we dan niet scherp blijven. Dit is niet iets dat we elke week gaan zien, want we hebben een sterke verdediging."

   

  Ronny Deila (Standard):  "Het was een wedstrijd om te onthouden. Er was een geweldige sfeer in het stadion en we waren als ploeg heel gedisciplineerd.Ik ben heel trots op de jongens."


  "Het middenveld was heel belangrijk vandaag. Selim (Amallah) was outstanding. We moeten nog veel wedstrijden spelen, maar dit is een mooi begin."

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 42. Visser fluit af. De bewogen openingswedstrijd eindigt in een gelijkspel! 2-2. .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Jordan Torunarigha eruit
  4. tweede helft, minuut 95. Geen strafschop, maar wel een hoekschop voor Gent. Kapitein Kums heeft zijn bedenkingen. .
  5. tweede helft, minuut 94. De VAR gaat een kijkje nemen want Bodart had Torunarigha toch stevig geraakt. Krijgt deze match nog een andere wending? .
  6. tweede helft, minuut 92. Gent begint aan een onverwacht slotoffensief. Een indraaiende hoekschop wordt weg gebokst door Bodart en hij raakt daarbij de Duitser in het aangezicht. De medische ploeg moet even een handje komen helpen. .
  7. tweede helft, minuut 89. 2-2. Te vroeg gesproken want daar is opeens Noë Dussenne! De kapitein kopt een voorzet staalhard tegen de netten.  .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Noe Dussenne van Standard. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 88. Gent blijft het balletje rondspelen en lijkt niet meer in de problemen te komen. Standard lijkt niet meer bij machte om nog iets te veranderen aan deze stand. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Lucas Noubi Ngnokam eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Cihan Canak erin, Nathan Ngoy eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Het was niet makkelijk voor Gent, maar de bezoekers lijken de match nu toch in een definitieve plooi te hebben gelegd.  .
  13. Gele kaart voor Noah Ohio van Standard tijdens tweede helft, minuut 80
  14. tweede helft, minuut 79. 1-2! Dan toch de goal voor Gent! Darko Lemajic doet waar hij voor in de ploeg staat en kopt de bal voorbij Bodart! Ngoy laat zich aftroeven. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Darko Lemajic van KAA Gent. 1, 2.
  16. tweede helft, minuut 75. Wat kan Gent nog forceren? Ze hebben veel balbezit maar spelen weinig echt grote kansen bij mekaar.  .
  17. tweede helft, minuut 73. Emond kan niet verder na een eerder opgelopen pijntje in de eerste helft. De Belg wordt naar de kant gehaald voor nieuwe aanwinst Ohio. Ook Balikwisha mag nog 20 minuten meedoen. Hij komt in de plaats van Donnum. .
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, William Balikwisha erin, Aron Dønnum eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Noah Ohio erin, Renaud Emond eruit