Goaltjesdief Michael Frey zet KV Mechelen schaakmat met 2 goals in 5 minuten

3. 71' - Verv. Julien Ngoy door Gustav Engvall
    Jupiler Pro League - speeldag 1 - 24/07/22 - 16:00

In Europa presteerde Antwerp deze week onder de verwachtingen, in de competitie was The Great Old wel wakker. Op het halfuur sloeg Michael Frey genadeloos toe. Mark van Bommel wint dus zijn eerste Belgische competitiematch, zijn Nederlandse collega bij KV Mechelen blijft bij zijn debuut met lege handen achter.

KV Mechelen - Antwerp in een notendop

• Sleutelmoment: Vlak na de openingsgoal van Frey, mocht de Zwitser opnieuw vieren. Zijn penalty verdubbelde de kloof en legde de match in een beslissende plooi.

• Man van de match: Michael Frey doet waarvoor Mark van Bommel hem in de ploeg bracht. Met een geweldige goal en een penalty gunde hij zijn ploeg de eerste drie punten van het seizoen.

• Opvallend: Vorig jaar begonnen deze twee ploegen ook tegen elkaar in de competitie. Na een voorsprong van 0-2 gaf Antwerp de zege toen nog uit handen. Het team van Priske verloor uiteindelijk met 3-2 tegen Mechelen. Vandaag draaide het verhaal dus anders uit.

Een heruitgave van de openingsmatch van vorig seizoen krijgt deze keer een andere winnaar.

Op bezoek bij Mechelen begon Antwerp misschien wel als de mindere ploeg. Mechelen creëerde een paar kansjes en raakte via Ngoy de paal.

Antwerp herstelde het evenwicht en mocht ook eens proeven van een bal tegen het doelkader. Een vrije trap van Nainggolan spatte uiteen op de lat.

Die bal tegen de lat leek wel het startschot van een paar dolle minuten omstreeks het halfuur. Een lange bal van Alderweireld werd perfect neergelegd door Frey en met een nog mooiere sleepbeweging zette hij de verdediging in de wind. De Zwitser werkte mooi af in de bovenhoek. 1-0.

Enkele minuten later was het weer prijs. Dries Wouters ging te hard in het duel volgens scheidsrechter Erik Lambrechts en die laatste legde de bal op de stip. Frey aarzelde niet en maakte zijn tweede doelpunt in minder dan 5 minuten.

KV Mechelen begon nog positief aan de tweede helft, maar kreeg nadien toch moeilijkheden met de stevige defensie van Antwerp onder leiding van Toby Alderweireld. De ploeg van Danny Buijs speelde nog maar weinig kansen bij elkaar en verliest uiteindelijk zijn openingsmatch in eigen huis met 0-2.

Nikola Storm: "Dit is balen"

Radja Nainggolan (Antwerp):  "Op Mechelen is het altijd moeilijk. De warmte speelde ook zeker een rol. Na de 0-2 kozen we ervoor om 'positief af te zien', maar veel pijn hebben ze ons in het slot uiteindelijk niet echt kunnen doen."

"Frey vroeg me om de penalty te nemen en dat stond ik dus toe. Ik hou ervan als de spitsen vertrouwen hebben."

Nikola Storm (Mechelen):  "Dit is balen. Ons tempo lag iets te laag, maar we creërden wel een paar kansjes. Bij hen is het dan meteen prijs na twee kansen, dus we hadden wel wat pech vandaag."

"Momenteel ligt mijn volledige focus hier in Mechelen. Er kan nog wel iets gebeuren, maar ik zie het zeker zitten om bij deze ploeg te blijven."

Mark van Bommel: "Dit was geen goede wedstrijd van ons"

Danny Buijs (Mechelen): "We hebben het aan onszelf te danken vandaag. We verdedigen bij momenten gewoon niet goed genoeg. Ik vond het een lichte penaltyfout, maar de scheidsrechter floot voor de rest wel een goede match. We moeten vooral in eigen boezem kijken."

Mark van Bommel (Antwerp): "Dit was geen goede wedstrijd, maar we winnen hem wel. Het was niet makkelijk om onze plannen uit te voeren. We zijn nog niet de ploeg die een andere ploeg helemaal kunnen wegduwen. Dat willen we wel worden."

"Er was een kleine disussie over wie de penalty ging nemen, maar zolang die bal erin gaat, is het voor mij allemaal prima."

17:54

EINDE: 0-2

Het is afgelopen. Antwerp wint zijn eerste competitieduel en laat Mechelen met lege handen achter. 0-2.

90+2'

De match lijkt nu wel helemaal gespeeld. Met een paar ziekenhuisballen van de thuisploeg lijkt het duidelijk dat er geen ultieme aanvalsgolf zal komen van de Mechelaars.

90+1'

We krijgen nog 5 minuten extra. Verandert de score nog?

90+1'

89'

Met nog enkele minuten op de teller gaat Mechelen wat meer druk ontwikkelen. Antwerp houdt goed stand en komt niet echt in de problemen.

84'

Antwerp zakt in deze slotfase volledig in en nodigt Mechelen uit om te voetballen. Met een kanjer als Toby Alderweireld in de defensie, houdt de ploeg van Mark van Bommel vooralsnog goed stand.

81'

Mechelen combineert mooi in de zestien en forceert een hoekschop. De bal van Storm wordt weggewerkt door een Antwerps hoofd.

76'

Shved krijgt een mooie kans om de aansluitingstreffer te maken! Na een hoge voorzet van Storm kan hij de bal moeilijk op de slof nemen. De bal vliegt over.

76'

De warmte begint toch zijn rol te spelen. Beide trainers hebben al veel gewisseld.

Jeroen van der Loop
    71'
    69'

De spelers duiken hun tweede drinkpauze in. Het veelbelovende begin van de tweede helft is nu toch volledig weg. Antwerp laat de bal aan Mechelen en voorlopig komt daar weinig doelgevaar uit voort.

65'

De hardwerkende Frey en Miyoshi mogen gaan rusten. Janssen en Benson mogen nog 25 minuten meespelen.

64'

Antwerp heeft de match nu wel onder controle. Ze laten de bal aan KV Mechelen.

57'

Het gaat op en af in deze tweede helft. Beide ploegen bekampen elkaar met open vizier. Balikwisha probeert een bal voor doel te gooien, maar zijn pass is te scherp.

54'

Frey werd door een oprukkende Myoshi in de zestien bediend, maar kon zijn derde treffer van de wedstrijd niet maken. Peyre stond pal.