OH Leuven verzilvert sterke tweede helft bij KV Kortrijk

  1. 90+5' - Geel - Habib Keita
  2. 90+3' - Doelpunt - Musa Tamari (0 - 2)
  3. 90' - Verv. Raphael Holzhauser door Jo Gilis
  4. 81' - Verv. Sambou Sissoko door David Henen
  5. 79' - Verv. Jón Dagur Thorsteinsson door Joren Dom
  6. 75' - Verv. Dylan Mbayo door Dion De Neve
  7. 75' - Verv. Aleksandar Radovanovic door João Silva
  8. 72' - Doelpunt - Mathieu Maertens (0 - 1)
  9. 68' - Geel - Nayel Mehssatou
  10. 63' - Verv. Joao Gamboa door Kristiyan Malinov
  11. 63' - Verv. Nachon Nsingi door Mykola Kukharevych
  12. 57' - Geel - Habib Guèye
  13. 56' - Verv. Alexandre de Bruyn door Amine Benchaib
  72'goalMathieu Maertens0 - 1
  90+3'goalMusa Tamari0 - 2

  OH Leuven heeft zijn verplaatsing naar West-Vlaanderen in stijl afgerond. KV Kortrijk was baas voor de rust, maar had na de pauze minder in de pap te brokken. De druk van OHL werd in het laatste kwart beloond. 

  KV Kortrijk - OHL in een notendop

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk was veruit de betere ploeg in het eerste half uur van de wedstrijd maar kwam niet tot scoren. Een ruim overwicht in kansen en gevaar leverde slechts één schot in het doelkader op. 
   
  • Man van de match: Mathieu Maertens is na het vertrek van Xavier Mercier de nieuwe kapitein van Leuvense fusieclub. De nieuwe leider was vaak aanwezig in de aanval en trapte zijn ploeg ook op voorsprong.
   
  • Opvallend: Marc Brys startte de wedstrijd dan wel met zes volledig nieuwe namen, het zijn de oudgedienden die uiteindelijk het pleit beslissen voor de uitploeg. De Norre en Maertens combineerden voor het eerste, al-Taamari spurtte het veld over voor het tweede doelpunt. 

  Zoals gezegd was het KV Kortrijk dat met het meeste enthousiasme aan de aftrap kwam. Vooral Dylan Mbayo was met zijn snelheid een gesel voor de Leuvense defensie. 

   

  Meer dan proberen zat er niet in voor de thuisploeg, dat zonder doelpunten de kleedkamer in trok. Na rust kwam de wedstrijd moeizaam op gang. OH Leuven kreeg meer tijd aan de bal en kon zo zelf het spel bepalen vanaf het uur. Maertens trapte eerst nog op keeper Ilic maar had enkele minuten later meer geluk, vrijgelaten aan de tweede paal.

   

  Kortrijk wist dat het van moeten was en dwong een echte grote kans af voor Dion De Neve, die alleen voor Cojocaru de bal naast trapte. 

   

  De snelle al-Taamari maakte iets later gretig gebruik van de naar voren gestormde verdediging, scheurde het veld over en legde de eindstand vast.

   

  Raphael Holzhauser, de nieuwe spelmaker van Leuven, dirigeerde in zijn herkenbare stijl, zakte vaak diep uit om de bal op te eisen en van daar ruimte in de rug van de Kortrijkse verdediging te zoeken. Zeker glimpsen van de Holzhauser van twee jaar terug, al had Leuven hem niet nodig om te scoren. 

  D'Haene: "Als je niet scoort, kan je niet winnen"

  Mathieu Martens (OHL): "Topgevoel om de competitie met drie punten te kunnen starten. De eerste match winnen is heel belangrijk aangezien we niet het makkelijkste programma hebben (Westerlo, Antwerp, Club Brugge, Standard, nvdr)."

   

  "Tijdens de eerste helft durfden we minder voetballen en risico's nemen. In de tweede helft speelden we met meer vertrouwen en dan zie je dat we heel sterk zijn aan de bal."

   

  Louis Patris (OHL): "In de eerste helft waren er twee angstige momentjes maar uiteindelijk zonder gevolgen. De rest van de match zijn we erin geslaagd om aanvallen op te zetten. In de verdediging zitten we goed. We hebben ons goed kunnen aanpassen aan Ewoud (Pletinckx, nvdr), de nieuwe."

   

  Kristof D'Haene (Kortrijk): "Het is een dubbel gevoel. We starten heel goed met hoge druk vooruit, dwingen dan ook de meeste kansen af maar scoren niet. Het is een wet in voetbal: als je niet scoort kan je niet winnen."

   

  "Druk is er niet meteen voor de wedstrijd volgende week op Seraing maar we moeten wel voor de drie punten gaan. Elk punt zal belangrijk zijn dit seizoen."

  Brys: “Tot het tweede deel van de eerste helft waren we niet goed”

  Marc Brys (OHL): “Onze opbouw was in het begin niet goed, tot het tweede gedeelte van de eerste helft was het niet goed, daarna kwamen we tot aanvallen toe. Gaandeweg hebben we het opgepikt en hebben de match daarna overgenomen. Daarna was het wachten op uitgespeelde kansen en wachten om ze af te maken.”

   

  Karim Belhocine (Kortrijk): “In de eerste helft hadden we tien kansen tegenover twee bij OHL. We zetten ook hoog druk en maakten ook hoge recuperaties. Jammer genoeg konden we da niet scoren. Daarna verloren we wat agressie en sloeg OHL erin om eruit te komen. In de tweede helft gingen we dan anders spelen omdat die hoge druk niet vol te houden is maar waren we minder agressief en zelfs wat passief."

   

  “De match van volgende week zal belangrijk zijn, net als de matchen erna. We moeten wel niet te veel druk op die match zetten, we moeten hem spelen en winnen. Het kampioenschap is nog lang en we hebben al goede dingen laten zien.”

  Fase per fase

  1. rust na 120 minuten, 20 uur 08. Einde van de wedstrijd! Oud-Heverlee Leuven neemt de drie punten mee naar Vlaams-Brabant. Kortrijk blijft achter met lege handen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Habib Keita van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Musa Tamari van OH Leuven. 0, 2.
  5. tweede helft, minuut 92. Taamari maakt het af. Het is uiteindelijk OH Leuven dat nog kan scoren. Musa al-Taamari, al heel de wedstrijd bedrijvig, vertrekt ruim op de eigen helft en rusht voorbij de opgeschoven Kortrijkse verdedigers. Alleen voor Ilic twijfelt hij niet. Boeken toe. .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Jo Gilis erin, Raphael Holzhauser eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Nog twee minuten. De tijd tikt genadeloos weg voor Kortrijk. De thuisploeg is weggedeemsterd uit de wedstrijd maar kan af en toe nog tegenprikken. Kunnen ze nog een kans bij elkaar spelen? .
  8. tweede helft, minuut 82. Bijna aansluitingstreffer. Dion De Neve wordt alleen voor doel gezet. Hij probeert de bal links naast Cojocaru te plaatsen maar de bal eindigt ver voorbij de linkerpaal. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, David Henen erin, Sambou Sissoko eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij OH Leuven, Joren Dom erin, Jón Dagur Thorsteinsson eruit
  11. tweede helft, minuut 78. OH Leuven heeft vertrouwen getankt. Musa Al-Taamari steekt al combinerend het veld over van links naar rechts en steekt Thorsteinsson de zestien in. Kortrijk kan wegwerken maar moet nu zelf aan het werk. .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Dion De Neve erin, Dylan Mbayo eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, João Silva erin, Aleksandar Radovanovic eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Nu wel Maertens! De druk van OHL werpt zijn vruchten af. Casper De Norre zet vanop rechts voor, Mathieu Maertens staat alleen aan de tweede paal en tikt met zijn rechtervoet Leuven op voorsprong. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 72 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 0, 1.
  16. tweede helft, minuut 72. Leuven dringt aan. Bijna kan kapitein Mathieu Maertens de Leuvenaars op voorsprong brengen. Hij neemt vanop de rand van de zestien een corner van Holzhauser in één keer op de slof. Ilic moet ingrijpen maar kan rustig klemmen. .
  17. Gele kaart voor Nayel Mehssatou van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 68
  18. tweede helft, minuut 66. Rollen omgedraaid. Het is in de tweede helft een omgekeerde wereld. OH Leuven zet druk en domineert, KVK probeert er op de counter uit te komen.  .
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij OH Leuven, Kristiyan Malinov erin, Joao Gamboa eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij OH Leuven, Mykola Kukharevych erin, Nachon Nsingi eruit