Charleroi schrijft als eerste team 3 punten in de boeken

  1. 45' - Geel - Stelios Andreou
  2. 18' - Doelpunt - Anass Zaroury (1 - 0)
  3. 1' - Geel - Jerome Deom
  1. 90+4' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (3 - 1)
  2. 90+3' - Geel - Hervé Koffi
  3. 87' - Verv. Stefan Knezevic door Jonas Bager
  4. 87' - Verv. Regan Charles-Cook door Jason Davidson
  5. 76' - Doelpunt - Konan N'Dri (2 - 1)
  6. 75' - Verv. Joris Kayembe door Isaac Mbenza
  7. 75' - Verv. Adem Zorgane door Daan Heymans
  8. 74' - Verv. Jerome Deom door Tyreek Magee
  9. 69' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Jackson Tchatchoua
  10. 68' - Verv. Anass Zaroury door Ali Gholizadeh
  11. 64' - Verv. Isaac Nuhu door Konan N'Dri
  12. 50' - Doelpunt - Loïc Bessile (2 - 0)
  18'goalAnass Zaroury1 - 0
  50'goalLoïc Bessile2 - 0
  76'goalKonan N'Dri2 - 1
  90+4'goalAli Gholizadeh3 - 1

  Zoals gewoonlijk heeft Charleroi zijn start van het seizoen niet gemist. In eigen huis klopte het Eupen met 3-1. De bezoekers maakten het slotkwartier nog een beetje spannend, maar in de extra tijd werden alle twijfels weggegomd. 

  Charleroi - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Toen de wedstrijd eigenlijk al in een plooi leek te liggen, viel er dan toch plots de aansluitingstreffer van Eupen uit de lucht. Een nerveuze slotfase werd uiteindelijk in het voordeel van Charleroi beslist met de 3-1.
   
  • Man van de match: Anass Zaroury liet zich opmerken door een goede techniek te koppelen aan een killerinstinct. De Belgische belofte-international werkte na 18 minuten een mooie combinatie koelbloedig af.
   
  •  Opvallend: Charleroi is de eerste ploeg dit seizoen die de 3 punten weet te pakken. De Zebra's zullen zo minstens een paar uren aan de leiding staan in onze competitie.

   

  Charleroi en Eupen begonnen beiden met een positieve flow aan de wedstrijd. Eupen kon een paar halve kansen creëren, maar
  de thuisploeg speelde met meer ervaring en kon dat vertalen in een voorsprong. Een mooie combinatie werd door Zaroury netjes afgewerkt.

   

  Nadien veroverde Charleroi de controle over de wedstrijd. Na de rust leek de thuisploeg de partij helemaal in een plooit te leggen nadat Bessile een corner staalhard in doel kon koppen. 

   

  Eupen, dat de onzuiverheden aan elkaar reeg, leek niet bij machte te zijn om Charleroi een strobreed in de weg te leggen. Tot er plots een doelpunt uit de lucht viel. Invaller N'Dri werkte een zeldzame aanval mooi voorbij Koffi.

   

  Een nerveuze slotfase eindigde uiteindelijk in het voordeel van Charleroi.  Edward Still en co konden opgelucht adem halen nadat een schot van Mbenza in de voeten van Gholizadeh belannde. De Iraniër kon makkelijk afwerken. Eindstand: 3-1.

  Anass Zaroury (Charleroi): "Dit doelpunt geeft vertrouwen"

  "Het is niet fijn dat we na een 2-0 voorsprong toch nog zo'n lastige slotfase moesten spelen. Dat is iets waar we aan moeten werken.Gelukkig valt dan nog de 3-1."

   

  "Ik ben heel blij met deze goal in de openingswedstrijd. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van dit seizoen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Ali Gholizadeh van Charleroi. 3, 1.
  3. tweede helft, minuut 94. Boeken toe. Charleroi maakt er nog 3-1 van. Nu is het definitief gedaan. Een schot van Mbenza belandt in de voeten van Golizadeh en die kan de bal eenvoudig over de lijn werken. Charleroi haalt opgelucht adem! .
  4. Gholizadeh zorgt voor zekerheid! tweede helft, minuut 93.
  5. Gele kaart voor Hervé Koffi van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 93. De match is aan het uitbloeden. Koffi rekt nog wat tijd met het veinzen van een blessure en dat komt hem op geel te staan. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Jonas Bager erin, Stefan Knezevic eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Jason Davidson erin, Regan Charles-Cook eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Charleroi doet momenteel niet veel meer dan verdedigen. Eupen creërt niet heel veel kansen, maar er moet maar 1 bal goed vallen natuurlijk. .
  10. tweede helft, minuut 86. Weer een kansje! Een indraaiende vrije trap wordt te zacht ingekopt. Koffi kan de bal oprapen. Inmiddels brengen beide ploegen nog een speler in de strijd. .
  11. tweede helft, minuut 85. Een rommelige fase in de zestien van Charleroi eindigt bijna in de voeten van een Eupen-speler. Een gelijkspel zou toch zuur zijn voor de thuisploeg.  .
  12. tweede helft, minuut 82. Krijgen we nog spektakel in de laatste 10 minuten? Charleroi zakt volledig in en nodigt Eupen zo uit om het toch nog maar een paar keer te proberen. .
  13. tweede helft, minuut 80. Charleroi heeft de deur op een kiertje gezet voor Eupen. Een schot van de bezoekers vliegt een dikke meter over het doel. .
  14. tweede helft, minuut 78. Het wordt stil in het stadion. Niemand had nog een spannend slot zien aankomen. Kan Eupen nog een punt uit de brand slepen? .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Konan N'Dri van KAS Eupen. 2, 1.
  16. N'Dri met de aansluitingstreffer. tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 75. 2-1! Eupen leeft weer. Hebben we weer een wedstrijd? N'Dri krijgt een knappe pass van Prevljak en kan in een scherpe hoek de bal netjes voorbij Koffi leggen.  .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Isaac Mbenza erin, Joris Kayembe eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Daan Heymans erin, Adem Zorgane eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Ook Mbenza en Heymans mogen nog even meedoen. Eupen lijkt zich inmiddels te hebben neergelegd bij dit verlies. Bovendien lijken ze ook niet in staat om nog veel te veranderen aan het spelverloop. .