Ga naar de inhoud

Club Brugge doorbreekt zegereeks Antwerp en gooit titelstrijd wagenwijd open

 1. 44' - Geel - Denis Odoi
 2. 21' - Geel - Arthur Vermeeren
 1. 90+4' - Geel - Toby Alderweireld
 2. 90+4' - Geel - Noa Lang
 3. 90+1' - Verv. Mats Rits door Jack Hendry
 4. 77' - Geel - Simon Mignolet
 5. 75' - Verv. Ritchie De Laet door Alhassan Yusuf
 6. 71' - Verv. William Pacho door Zeno Van Den Bosch
 7. 66' - Geel - Calvin Stengs
 8. 62' - Doelpunt - Casper Nielsen (2 - 0)
 9. 58' - Verv. Roman Yaremchuk door Romeo Vermant
 10. 57' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Mandela Keita
 11. 57' - Verv. Gastón Ávila door Ritchie De Laet
 12. 57' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Gyrano Kerk
 13. 51' - Doelpunt - Casper Nielsen (1 - 0)
51'goalCasper Nielsen1 - 0
62'goalCasper Nielsen2 - 0

Club Brugge maakt zijn rol van scherprechter dan toch waar. De uittredend landskampioen heeft Antwerp een eerste nederlaag in de play-offs toegediend. Invaller Casper Nielsen schoot na rust twee keer knap raak, het stamnummer 1 bleef ver onder niveau en zette daar amper iets tegenover. Door het gelijkspel in Genk - Union kan de Great Old volgende week kampioen zijn.

Club Brugge - Antwerp in een notendop:

 • Sleutelmoment: Kort na de rust legt Club plots een heerlijke aanval op de grasmat. Lang stuurt Meijer diep op links en op diens aangeven ramt Nielsen de bal onhoudbaar voorbij Butez. Amper tien minuten later maakt de Deen er al 2-0 van.

 • Man van de match: Casper Nielsen was vandaag de verpersoonlijking van efficiëntie. De Deen viel pas bij de start van de tweede helft in, maar had genoeg aan twee kansen in 17 minuten om het verschil te maken.

 • Opvallend: Derde keer, goede keer voor Club Brugge. Zowel in de reguliere competitie als vorige week in de Champions' Play-offs gaf de uittredende landskampioen een 2-0-voorsprong uit handen tegen Antwerp. Vandaag kon het de voorgift wél vasthouden.

Rits en Janssen laten zeldzame kansen onbenut

Na een ontluisterende 0 op 9 in de Champions' Play-offs had Club Brugge wat recht te zetten. Jaremtsjoek werd door de blessure van Jutgla zowaar nog eens in de basis gedropt bij de thuisploeg, die enthousiast aan de wedstrijd begon.

Na nog geen kwartier leverde dat een grote kans op voor Rits. Pacho zat maar half bij een doorsteekpass van Vanaken en zo kwam Rits oog in oog met Butez, maar hij besloot op de doelman. Daarmee hadden we het beste van Club meteen gezien in een bijzonder povere eerste helft.

Ook Antwerp was onmondig en kwam maar één keer dicht bij een treffer. Na een heerlijk tikje van Stengs had Janssen alleen voor Mignolet de 0-1 aan zijn voet, maar hij besloot over.

Mignolet kon rustig genieten van de 600e wedstrijd in zijn carrière en ook Butez moest nauwelijks aan de bak komen. De doelman dook wel alert in de voeten van de doorgebroken Lang en liet zich niet verrassen op een flauwe kopbal van Jaremtsjoek.

Tweeklapper van invaller Nielsen maakt het verschil

Nielsen nam bij de start van de tweede helft de plaats in van de geblesseerde Mata en de Deen had maar een vijftal minuten nodig om het verschil te maken. Na een knappe aanval haalde hij in één tijd uit op een lage voorzet van Meijer en Butez bleef kansloos achter: 1-0.

Jaremtsjoek stapelde opnieuw de slechte baltoetsen op en werd rond het uur uit zijn lijden verlost door de jonge Vermant. Die pakte al na enkele minuten uit met een uitstekende opening naar Nielsen. De Deen mikte de bal in één tijd in de verste hoek. Twee kansen, twee goals.

Antwerp keek zo voor de derde maal dit seizoen tegen een 2-0-achterstand aan tegen Club. Tot twee keer toe kon het zich uit die situatie redden, maar daar slaagde het vandaag niet in. Club hield makkelijk stand, Lang provoceerde zelfs nog even door ostentatief op de bal te gaan staan.

Van Bommel: "Niet goed genoeg vandaag"

 • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "We waren veel te onnauwkeurig aan de bal, waardoor we niet aan voetballen toekwamen. We gaven de tegenstander het gevoel dat die bepaalde wat er gebeurde door stomme, kleine dingen zoals bij een inworp de bal in hun voeten gooien. Het zijn die details die een wedstrijd bepalen. Zeker buitenshuis, waar het publiek er kort op zit. Wij waren gewoon niet goed genoeg vandaag. We hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen en nu verlies je op het veld van Club Brugge, wat kan gebeuren. We moeten nu niet gek gaan doen. Vanavond wordt er nog een wedstrijd gespeeld en ik vind het raar dat die wedstrijden niet op hetzelfde moment afgewerkt worden, zelfs volgende week niet. Maar vanavond kan het er weer helemaal anders uitzien."

 • Rik De Mil (trainer Club Brugge): "We hadden net als vorige week in de eerste helft een heel goede organisatie. We gaven heel weinig weg en maakten onze kansen af. Het verschil was dat we daarna heel stabiel gebleven zijn, wat de vorige keer niet lukte. Nielsen is een absolute topprof, maar is een lange tijd geblesseerd geweest. Hij moest dan ook even in de wedstrijd komen, maar dan zie je zijn mentaliteit waarmee hij het verschil maakt. Wie volgens mij kampioen wordt? Union."

Persconferentie en reacties na Club-Antwerp:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde. Club Brugge pakt na een 0 op 9 zijn eerste driepunter in de Champions' Play-offs en draait een onmondig Antwerp zo een stevige loer in de titelstrijd. Nielsen maakte het verschil met twee goals kort na de rust. Voor Antwerp is het de eerste nederlaag na 8 opeenvolgende overwinningen. .
 3. Gele kaart voor Toby Alderweireld van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 94
 4. Gele kaart voor Noa Lang van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
 5. tweede helft, minuut 93. Lang provoceert Alderweireld. Het spel zit nog even op de wagen na een opstootje tussen Lang en Alderweireld. Lang ging uitdagend op de bal staan en daar kon Alderweireld niet mee lachen. Van Driessche lost het op met geel voor Alderweireld en Lang. .
 6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Club Brugge, Jack Hendry erin, Mats Rits eruit
 7. tweede helft, minuut 91. Hendry mag nog even komen meedoen in de extra tijd. Hij neemt bij Club de plek in van Rits. .
 8. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. tweede helft, minuut 88. Een verre knal van Janssen gaat een eind naast. Het geloof lijkt weg bij Antwerp en ook de titel ligt plots niet meer binnen handsbereik. Het is met spanning uitkijken naar de confrontatie tussen Genk en Union vanavond. .
 10. tweede helft, minuut 86.
 11. tweede helft, minuut 82. Antwerp geeft niet de indruk dat er nog een omwenteling zit aan te komen. Club komt niet in de problemen en is op weg naar zijn eerste driepunter in deze Champions' Play-offs. .
 12. tweede helft, minuut 77. Geel voor Mignolet. Mignolet neemt net iets te veel tijd bij het uittrappen. Van Driessche grijpt meteen in en geeft de doelman geel. .
 13. Gele kaart voor Simon Mignolet van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 77
 14. tweede helft, minuut 76.
 15. Onfortuinlijke De Laet naar de kant. Aiaiai, De Laet blijkt dan toch niet fit. Iets meer dan een kwartier na zijn invalbeurt moet hij weer geblesseerd het veld verlaten. Yusuf is zijn vervanger. . tweede helft, minuut 75.
 16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Alhassan Yusuf erin, Ritchie De Laet eruit
 17. tweede helft, minuut 74. Mignolet komt goed tussenbeide. Janssen komt net te laat inglijden op een gevaarlijke voorzet van Stengs, Mignolet zit wel goed bij de bal en werkt het gevaar weg. Kerk is niet alert genoeg en besluit in de herneming naast. Toch even een prangende fase voor Club. .
 18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Zeno Van Den Bosch erin, William Pacho eruit
 19. tweede helft, minuut 71. Van Den Bosch wordt nog in de strijd gedropt bij Antwerp. Hij neemt de plaats in van Pacho. .
 20. tweede helft, minuut 69. Derde keer, goede keer voor Club? Pacho troeft Sylla af in de lucht en krijgt zo een vrije kopbalkans, maar hij kan de bal niet laag houden. Nog twintig minuten heeft Antwerp om voor de derde keer dit seizoen een 2-0-achterstand op te halen tegen Club. Houdt Club dit keer wél stand? .