Ga naar de inhoud
Antwerp in de problemen na 2 goals van Casper Nielsen.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
47
6
3
1
2
10
8
2
KRC Genk
46
6
2
2
2
10
10
3
Union
46
6
2
2
2
8
8
4
Club Brugge
36
6
2
4
0
10
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
7
3
2
0
1
6
4
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
6
4
3
Union
3
3
1
2
0
4
5
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
4
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
4
3
1
1
1
4
4
2
KRC Genk
3
3
1
2
0
4
6
3
Union
5
3
1
0
2
4
3
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
6
7
Club BruggeAntwerp
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bram Van Driessche
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
20772

Club Brugge doorbreekt zegereeks Antwerp en gooit titelstrijd wagenwijd open

 zo 21 mei 2023 15:22
  1. 21' - Geel - Arthur Vermeeren
  2. 44' - Geel - Denis Odoi
  1. 14:33 - Verv. Clinton Mata door Casper Nielsen
  2. 51' - Doelpunt - Casper Nielsen (1 - 0)
  3. 57' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Gyrano Kerk
  4. 57' - Verv. Gastón Ávila door Ritchie De Laet
  5. 57' - Verv. Jurgen Ekkelenkamp door Mandela Keita
  6. 58' - Verv. Roman Yaremchuk door Romeo Vermant
  7. 62' - Doelpunt - Casper Nielsen (2 - 0)
  8. 66' - Geel - Calvin Stengs
  9. 71' - Verv. William Pacho door Zeno Van Den Bosch
  10. 75' - Verv. Ritchie De Laet door Alhassan Yusuf
  11. 77' - Geel - Simon Mignolet
  12. 90+1' - Verv. Mats Rits door Jack Hendry
  13. 90+4' - Geel - Noa Lang
  14. 90+4' - Geel - Toby Alderweireld
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 21/05/23 - 13:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
51'
Casper Nielsen
51'
Casper Nielsen
1 - 0
62'
Casper Nielsen
62'
Casper Nielsen
2 - 0

Club Brugge maakt zijn rol van scherprechter dan toch waar. De uittredend landskampioen heeft Antwerp een eerste nederlaag in de play-offs toegediend. Invaller Casper Nielsen schoot na rust twee keer knap raak, het stamnummer 1 bleef ver onder niveau en zette daar amper iets tegenover. Door het gelijkspel in Genk - Union kan de Great Old volgende week kampioen zijn.

Club Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust legt Club plots een heerlijke aanval op de grasmat. Lang stuurt Meijer diep op links en op diens aangeven ramt Nielsen de bal onhoudbaar voorbij Butez. Amper tien minuten later maakt de Deen er al 2-0 van.

  • Man van de match: Casper Nielsen was vandaag de verpersoonlijking van efficiëntie. De Deen viel pas bij de start van de tweede helft in, maar had genoeg aan twee kansen in 17 minuten om het verschil te maken.

  • Opvallend: Derde keer, goede keer voor Club Brugge. Zowel in de reguliere competitie als vorige week in de Champions' Play-offs gaf de uittredende landskampioen een 2-0-voorsprong uit handen tegen Antwerp. Vandaag kon het de voorgift wél vasthouden.

Rits en Janssen laten zeldzame kansen onbenut

Na een ontluisterende 0 op 9 in de Champions' Play-offs had Club Brugge wat recht te zetten. Jaremtsjoek werd door de blessure van Jutgla zowaar nog eens in de basis gedropt bij de thuisploeg, die enthousiast aan de wedstrijd begon.

Na nog geen kwartier leverde dat een grote kans op voor Rits. Pacho zat maar half bij een doorsteekpass van Vanaken en zo kwam Rits oog in oog met Butez, maar hij besloot op de doelman. Daarmee hadden we het beste van Club meteen gezien in een bijzonder povere eerste helft.

Ook Antwerp was onmondig en kwam maar één keer dicht bij een treffer. Na een heerlijk tikje van Stengs had Janssen alleen voor Mignolet de 0-1 aan zijn voet, maar hij besloot over.

Mignolet kon rustig genieten van de 600e wedstrijd in zijn carrière en ook Butez moest nauwelijks aan de bak komen. De doelman dook wel alert in de voeten van de doorgebroken Lang en liet zich niet verrassen op een flauwe kopbal van Jaremtsjoek.

Tweeklapper van invaller Nielsen maakt het verschil

Nielsen nam bij de start van de tweede helft de plaats in van de geblesseerde Mata en de Deen had maar een vijftal minuten nodig om het verschil te maken. Na een knappe aanval haalde hij in één tijd uit op een lage voorzet van Meijer en Butez bleef kansloos achter: 1-0.

Jaremtsjoek stapelde opnieuw de slechte baltoetsen op en werd rond het uur uit zijn lijden verlost door de jonge Vermant. Die pakte al na enkele minuten uit met een uitstekende opening naar Nielsen. De Deen mikte de bal in één tijd in de verste hoek. Twee kansen, twee goals.

Antwerp keek zo voor de derde maal dit seizoen tegen een 2-0-achterstand aan tegen Club. Tot twee keer toe kon het zich uit die situatie redden, maar daar slaagde het vandaag niet in. Club hield makkelijk stand, Lang provoceerde zelfs nog even door ostentatief op de bal te gaan staan.

Gerelateerd:

Van Bommel: "Niet goed genoeg vandaag"

  • Mark van Bommel (trainer Antwerp): "We waren veel te onnauwkeurig aan de bal, waardoor we niet aan voetballen toekwamen. We gaven de tegenstander het gevoel dat die bepaalde wat er gebeurde door stomme, kleine dingen zoals bij een inworp de bal in hun voeten gooien. Het zijn die details die een wedstrijd bepalen. Zeker buitenshuis, waar het publiek er kort op zit. Wij waren gewoon niet goed genoeg vandaag. We hebben de eerste drie wedstrijden gewonnen en nu verlies je op het veld van Club Brugge, wat kan gebeuren. We moeten nu niet gek gaan doen. Vanavond wordt er nog een wedstrijd gespeeld en ik vind het raar dat die wedstrijden niet op hetzelfde moment afgewerkt worden, zelfs volgende week niet. Maar vanavond kan het er weer helemaal anders uitzien."

  • Rik De Mil (trainer Club Brugge): "We hadden net als vorige week in de eerste helft een heel goede organisatie. We gaven heel weinig weg en maakten onze kansen af. Het verschil was dat we daarna heel stabiel gebleven zijn, wat de vorige keer niet lukte. Nielsen is een absolute topprof, maar is een lange tijd geblesseerd geweest. Hij moest dan ook even in de wedstrijd komen, maar dan zie je zijn mentaliteit waarmee hij het verschil maakt. Wie volgens mij kampioen wordt? Union."

Persconferentie en reacties na Club-Antwerp:

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Einde

Club Brugge pakt na een 0 op 9 zijn eerste driepunter in de Champions' Play-offs en draait een onmondig Antwerp zo een stevige loer in de titelstrijd. Nielsen maakte het verschil met twee goals kort na de rust. Voor Antwerp is het de eerste nederlaag na 8 opeenvolgende overwinningen.

90+4'
90+4'
Club Brugge
90+3'

Lang provoceert Alderweireld

Het spel zit nog even op de wagen na een opstootje tussen Lang en Alderweireld. Lang ging uitdagend op de bal staan en daar kon Alderweireld niet mee lachen. Van Driessche lost het op met geel voor Alderweireld en Lang.

90+1'
wissel
90+1'

Hendry mag nog even komen meedoen in de extra tijd. Hij neemt bij Club de plek in van Rits.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
88'

Een verre knal van Janssen gaat een eind naast. Het geloof lijkt weg bij Antwerp en ook de titel ligt plots niet meer binnen handsbereik. Het is met spanning uitkijken naar de confrontatie tussen Genk en Union vanavond.

86'
82'

Antwerp geeft niet de indruk dat er nog een omwenteling zit aan te komen. Club komt niet in de problemen en is op weg naar zijn eerste driepunter in deze Champions' Play-offs.

77'

Geel voor Mignolet

Mignolet neemt net iets te veel tijd bij het uittrappen. Van Driessche grijpt meteen in en geeft de doelman geel.

77'
Club Brugge
76'
75'

Onfortuinlijke De Laet naar de kant

Aiaiai, De Laet blijkt dan toch niet fit. Iets meer dan een kwartier na zijn invalbeurt moet hij weer geblesseerd het veld verlaten. Yusuf is zijn vervanger.

74'

Mignolet komt goed tussenbeide

Janssen komt net te laat inglijden op een gevaarlijke voorzet van Stengs, Mignolet zit wel goed bij de bal en werkt het gevaar weg. Kerk is niet alert genoeg en besluit in de herneming naast. Toch even een prangende fase voor Club.