Ga naar de inhoud

Cercle Brugge sluit seizoen in schoonheid af tegen seizoensrevelatie Westerlo

 1. 34' - Geel - Edisson Jordanov
 2. 15' - Verv. Boris Popovic door Jean Marcelin
 1. 89' - Doelpunt - Yann Gboho (2 - 0)
 2. 86' - Verv. Maxim De Cuyper door Kouya Mabea
 3. 83' - Verv. Charles Vanhoutte door Edgaras Utkus
 4. 76' - Own goal - Lukas Van Eenoo (1 - 0)
 5. 76' - Verv. Yusuke Matsuo door Muhammed Gümüskaya
 6. 76' - Verv. Nene Dorgeles door Griffin Yow
 7. 68' - Verv. Edisson Jordanov door Tuur Dierckx
 8. 68' - Verv. Mathias Fixelles door Lukas Van Eenoo
 9. 67' - Verv. Ayase Ueda door Olivier Deman
 10. 66' - Verv. Robbe Decostere door Hugo Siquet
 11. 66' - Verv. Kevin Denkey door Dino Hotic
 12. 61' - Geel - Charles Vanhoutte
76'own goalLukas Van Eenoo1 - 0
89'goalYann Gboho2 - 0

Cercle Brugge heeft Westerlo een 2-0-nederlaag aangesmeerd in de laatste match van het seizoen. Beide goals van de Vereniging vielen na de koffiepauze. Cercle eindigt 2e in de Europe Play-offs.

Cercle Brugge-Westerlo kort samengevat:

 • Sleutelmoment: De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, tot ex-Cercle-speler Lukas Van Eenoo een kwartier voor tijd ongelukkig zijn eigen doelman verschalkt. 

 

 • Man van de Match: Aanvoerder Hannes Van der Bruggen speelde een uitstekende wedstrijd op het Brugse middenveld. Hij kwam vroeg in de partij dichtbij een doelpunt. Het was zijn 1e voor Cercle geweest.
 
 • Opvallend: Als Club Brugge morgen niet wint van Union, dan heeft Cercle Brugge meer punten dan zijn "grote broer" op het einde van het seizoen. Cercle heeft er 36 nu, Club 33.

Veel kansen, geen goals voor rust

Wie een typische eindeseizoenswedstrijd had verwacht tussen twee revelaties van de competitie, kwam bedrogen uit. Dat het na 45 minuten
spelen nog 0-0 stond, was een klein mirakel.

 

Cercle Brugge begon uitstekend voor eigen volk en had na tien minuten al twee keer kunnen scoren. Aanvoerder Van der Bruggen mikte eerst in de rebound net naast, Popovic kadreerde een kopbal niet.

 

Ook Westerlo was een kwartier later gevaarlijk via Jordanov. Na een lange run besloot de Bulgaar voorlangs.

 

Pas na een halfuur moesten de beide doelmannen echt in actie komen. Allebei deden ze het uitstekend. Gillekens hield Decostere en Denkey van de 1-0, aan de overkant stond Majecki pal in zijn korte hoek op een schot van Van den Keybus.

Geen kansen, wel goals na rust

Na de deugddoende break was het heel wat minder in het Jan Breydelstadion. Een zeldzame flits van Ueda zorgde meteen na rust wel nog voor wat opwinding, daarna zakte het niveau.


Cercle claimde een kwartier voor tijd een strafschop voor hands van Perdichizzi, maar kreeg die (verrassend) niet van scheidsrechter Smet. Meteen daarna was het wel raak voor groen-zwart dankzij Van Eenoo, die ongelukkig een vrije trap in eigen doel verlengde tegen zijn ex-team.

 

Vlak voor tijd maakte Gboho er nog 2-0 van van dichtbij en zo eindigt het seizoen van Cercle op de erg knappe 6e plaats. Westerlo kan dan weer terugblikken op een uitstekende terugkeer in Eerste Klasse.

Reacties:

 • Maxim De Cuyper (Westerlo): "We schoten vandaag te kort in de laatste fase van het veld. We hebben genoeg kansen gehad om te scoren en er zat echt veel meer in. Onze ambitie was om erin te blijven en dus is het super mooi dat we zo hoog eindigen. We wilden nog hoger eindigen in de PO's, maar het is gewoon een goed seizoen geweest. Nu een paar dagen vakantie voor het EK met de beloften."
 
 • Thibo Somers (Cercle Brugge): "Iedereen was erop gebrand om het seizoen mooi af te sluiten. De eerste helft was wat zoeken, maar na rust hebben we getoond waar Cercle voor staat. We hebben in deze PO's bewezen dat we er terecht bij horen. En nu? Ik droom zeker van meer. Als speler moet je altijd de ambitie hebben om een stap hoger te zetten. Ik heb me getoond dit seizoen, we zien wel."
 
 • Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "Het grote verschil was dat wij vandaag onze momenten niet genomen hebben. In de tweede helft was er meer druk van Cercle, maar op de omschakelmomenten werden we onterecht twee keer afgefloten voor een fout. Dat zijn kantelmomenten. Een mooie tackle op de bal is mooi om te zien en hoort erbij. De PO's waren heel leerrijk en dat we erin zitten was al boven de verwachtingen. We hebben gevoeld dat de foutenmarges kleiner worden en daar moeten we uit leren als we hogerop willen. Dat is ook de ambitie van iedereen."
 
 • Miron Muslic (trainer Cercle Brugge): "We verdienen het om het seizoen op deze manier af te sluiten. Het was een heel speciaal seizoen en ik ben sprakeloos. Ik ben heel blij, maar ook heel triest dat we heel veel van deze spelers gaan verliezen. Ik heb heel veel respect voor iedereen bij Cercle. 11 op 15: dat is een mooie prestatie. We zijn heel trots op onze PO's, met misschien wel het jongste team van België. Het wordt een uitdaging om beter te doen, maar met onze filosofie en identiteit gaan we dat proberen."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Einde (seizoen). Het seizoen van Cercle Brugge en Westerlo zit erop. De Vereniging wint met 2-0 van de Kemphanen en eindigt de competitie op de 6e plaats. Knap! .
 3. tweede helft, minuut 92. In de toegevoegde tijd probeert Westerlo nog tegen te prikken. .
 4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 89.
 6. tweede helft, minuut 89. Gboho maakt het af. Na een lange tegenaanval komt de bal centraal voor doel voor Gboho te liggen. Die twijfelt niet en duwt de 2-0 voorbij Gillekens in doel. .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Yann Gboho van Cercle Brugge. 2, 0.
 8. tweede helft, minuut 88. Invaller Yow komt met wat geluk oog in oog te staan met Majecki. De Amerikaan twijfelt veel te lang en verliest de bal. .
 9. Hotic in de handen van Gillekens. De erg bedrijvige Hotic blijft het doel bestoken met zijn linker. Gillekens kan plukken. . tweede helft, minuut 87.
 10. tweede helft, minuut 86. Boegeroep voor Maxim De Cuyper als hij gewisseld wordt. Daar heeft zijn verleden (en toekomst?) bij stadsgenoot Club Brugge alles mee te maken. .
 11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Westerlo, Kouya Mabea erin, Maxim De Cuyper eruit
 12. tweede helft, minuut 85. De vrije trap heeft uiteindelijk niet voor nieuwe gevaar gezorgd. De bal van Hotic verdwijnt aan de tweede paal over de achterlijn. .
 13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cercle Brugge, Edgaras Utkus erin, Charles Vanhoutte eruit
 14. Toch geen strafschop. Na het bekijken van de beelden door de VAR komt Smet terug op zijn beslissing. De bal gaat van de stip naar net buiten de zestien. Cercle krijgt een vrije trap in plaats van een strafschop . tweede helft, minuut 83.
 15. tweede helft, minuut 81. Penalty voor Cercle! Daarnet kreeg Cercle geen strafschop, maar nu wel. Perdichizzi verliest de bal knullig aan Somers en gaat daarna in de fout op de rand van de grote rechthoek. .
 16. tweede helft, minuut 79. Cercle gaat meteen op zoek naar de dubbele voorsprong. Vooral Hotic is heel bedrijvig. .
 17. tweede helft, minuut 77.
 18. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 76 door Lukas Van Eenoo van Cercle Brugge. 1, 0.
 19. tweede helft, minuut 76. Own goal Van Eenoo. Een kwartier voor tijd is het dan toch raak voor Cercle. Marcelin verlengt een vrije trap in de zestien, Van Eenoo verlengt ongelukkig in eigen doel. .