Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
44
6
5
0
1
17
6
2
Cercle Brugge
36
6
3
1
2
13
9
3
Standard
30
6
0
4
2
4
14
4
Westerlo
30
6
1
4
1
10
15
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
7
3
2
0
1
8
4
2
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
2
4
3
Standard
1
3
0
2
1
3
8
4
Westerlo
3
3
1
2
0
7
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
9
2
2
Cercle Brugge
7
3
2
0
1
11
5
3
Standard
1
3
0
2
1
1
6
4
Westerlo
1
3
0
2
1
3
7
WesterloKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Wesli De Cremer
stadion
Het Kuipje
toeschouwers
4416

KAA Gent wandelt voorbij Westerlo, Hugo Cuypers scoort zijn 24e van het seizoen

 za 27 mei 2023 20:22
Westerlo
einde
1-3
KAA Gent
  1. 22' - Geel - Matisse Samoise
  2. 23' - Doelpunt - Nacer Chadli (1 - 0)
  3. 27' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 1)
  1. 50' - Verv. Nacer Chadli door Mathias Fixelles
  2. 60' - Verv. Andrew Hjulsager door Vadis Odjidja Ofoe
  3. 72' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Tarik Tissoudali
  4. 73' - Verv. Kamil Piatkowski door Bram Lagae
  5. 75' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 2)
  6. 81' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 3)
  7. 83' - Verv. Maxim De Cuyper door Edisson Jordanov
  8. 83' - Verv. Lukas Van Eenoo door Rubin Seigers
  9. 84' - Verv. Hong Hyun-seok door Jens Petter Hauge
  10. 85' - Verv. Sven Kums door Sulayman Marreh
  11. 88' - Verv. Yusuke Matsuo door Muhammed Gümüskaya
  12. 88' - Verv. Nene Dorgeles door Griffin Yow
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 27/05/23 - 18:16
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
23'
Nacer Chadli
23'
Nacer Chadli
1 - 0
27'
Andrew Hjulsager
1 - 1
Andrew Hjulsager
27'
75'
Hugo Cuypers
1 - 2
Hugo Cuypers
75'
81'
Tarik Tissoudali
1 - 3
Tarik Tissoudali
81'

In de Europe Play-offs is alles beslist, koploper KAA Gent heeft zijn einde van het seizoen nog opgefleurd met een extra zege. Westerlo klom op voorsprong, maar de bezoekers gingen van 1-0 naar 1-3.

Westerlo - Gent in een notendop

Man van de match:  Hugo Cuypers zag de schijnwerpers in de tweede seizoenshelft naar een ploegmaat gaan, en wachtte vandaag dus tot die ploegmaat van het veld was. Na de wissel van Orban trok hij met een assist en doelpunt de overwinning over de streep.

 

Sleutelmoment: Drie kwart van de tweede helft zijn we nu eigenlijk alweer vergeten, maar een kwartier voor tijd was het Cuypers die de wedstrijd in een beslissende plooi legde. Westerlo was op dat moment al bezig met volgend seizoen, begrijpelijk ook.

 

Opvallend: Net zoals in de heenwedstrijd wint Gent met 1-3 van de Kemphanen. Nog opvallender, ook het scoreverloop was hetzelfde: in de Ghelamco Arena was het ook Westerlo dat op voorsprong kwam alvorens te kapseizen. Nóg opvallender: ... Nee, ok, dat was het.

Er was niet veel te winnen of te verliezen vandaag in het Kuipje, al duurde het een half uur voor dat duidelijk werd. Westerlo was actiever en aanweziger, dwong de meeste kansen af.

 

Chadli brak de ban na twintig minuten met een gevoelvol schot op een waaiende corner van De Cuyper. Met binnenkant voet plaatste hij ineens het leer in het verste zijnet, klasse.

 

Gent was tot dan onmondig, maar sloeg terug dankzij Hjulsager, op weg gezet door Castro-Montes. De Deen probeerde een pass richting Orban, die miste zijn controle en gaf de bal weg aan De Cuyper. De linksachter werkte maar weg tot bij Hjulsager, die Gillekens geen kans gaf en hard rechts van de keeper binnentrapte.

 

Voor de rust was er daarna niet veel meer aan de wedstrijd, de zon en het gebrek aan inzet als grootste boosdoeners. De rust bracht geen extra inspiratie, met twee ploegen die toch wat druk nodig hebben om te presteren.

Orban mokt, Cuypers scoort

Een onzichtbare wedstrijd, dat betekent ook dat je gewisseld kan worden. Het overkwam Gift Orban, die zijn coach bij zijn wissel op het uur geen glimlach waardig gunde.

 

Is het niet van de druk, dan hangt het af van kwaliteit, waarvan Gent net iets meer heeft rondlopen. Hugo Cuypers ging op wandeling in de Kempische tuin, Perdichizzi vergat mee te lopen, liet zich pakken. Met links ging het voorbij Gillekens, die misschien ook wat meer had kunnen doen. Cuypers loopt met zijn 24ste nog een doelpuntje uit op eerste achtervolger Ueda.

 

Cuypers had daarna de smaak te pakken en zette de ingevallen Tarik Tissoudali nog alleen voor doel. Die geniet duidelijk opnieuw van zijn voetbal, en krulde voorbij de grabbelende vingers van Gillekens, die deze keer kansloos was.

 

Een eindeseizoensmatch, dat zeker. Westerlo mag een mooi returnseizoen in eerste klasse vieren, en moet gewoon de duimen leggen tegen een ploeg met de topschutter. Gent bolt uit en maakt zich klaar voor Europa.

Jonas De Roeck (Westerlo): "We botsen vandaag een beetje tegen onze reserves. Dat is de realiteit. Tegen ploegen zoals Gent ... Hein zegt misschien dat hij een kleine kern heeft, maar de jongens die hij kan inbrengen zijn niet van de minste kwaliteit en kaliber."

 

Hein Vanhaezebrouck (Gent): "Trots op de jongens dat we vandaag toch op zo'n manier spelen, op een moment dat alles al beslist is."

Fase per fase

90+4'

Gedaan ermee

Het was vandaag zeker niet je dat, maar de fans van Westerlo hebben een mooi seizoen achter de kiezen. Het thuisgedeelte daarvan komt op een einde, AA Gent zet zijn uitstekende uitreeks verder dankzij Hugo Cuypers. Al wachtte die wel 80 minuten voor hij zich liet zien.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'
87'

Raket Castro-Montes

Castro-Montes wil nog uitdiepen, en trapt héél erg hard en héél erg hoog. Het Kuipje is amper hoog genoeg om de bal in het veld te houden. Elon Musk kijkt en leert.

85'
83'

Ze hebben het niet verdiend, de Kemphanen, maar ze hebben het ook niet niét verdiend. Na een saaie tweede helft ligt het nu volledig onder, en bijna is de 1-4 een feit. Gent speelt de counter niet genoeg uit. Westerlo kan/durft/wil niet meer reageren.

82'
81'
goal
Westerlo
1-3
KAA Gent
81'

En een derde!

Orban kon het niet, was boos, maar zijn vervanger kan wel scoren. Cuypers geeft een heerlijk passje en zet Tissoudalie zo alleen voor Gillekens. De invaller krult naar het rechternetje en stelt de overwinning mooi veilig.

79'

Nardi plat

Westerlo kan nu eens uitbreken terwijl Gent nog in positie komt. Nene vindt wat ruimt en snijdt naar binnen: botsende bal naar Nardi, maar niet hard genoeg. De Fransman pakt met best wat gemak.

76'
75'
goal
Westerlo
1-2
KAA Gent
75'

Nummer 24

Cuypers heeft vertrouwen en toont dat nog eventjes. Op een rotvaart gaat hij voorbij Perdichizzi, die zich wel wat laat pakken. Met links trapt Cuypers de bal tegen de netten, noem het een half miljoentje extra.