Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
44
6
5
0
1
17
6
2
Cercle Brugge
36
6
3
1
2
13
9
3
Standard
30
6
0
4
2
4
14
4
Westerlo
30
6
1
4
1
10
15
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
7
3
2
0
1
8
4
2
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
2
4
3
Standard
1
3
0
2
1
3
8
4
Westerlo
3
3
1
2
0
7
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
9
2
2
Cercle Brugge
7
3
2
0
1
11
5
3
Standard
1
3
0
2
1
1
6
4
Westerlo
1
3
0
2
1
3
7
StandardCercle Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Kevin Van Damme
stadion
Sclessin
toeschouwers
11829

Gretig Cercle Brugge kent geen genade met Standard in vakantiemodus

 za 27 mei 2023 23:14
Standard
einde
0-4
Cercle Brugge
  1. 7' - Doelpunt - Jean Marcelin (0 - 1)
  2. 45+1' - Geel - Noah Ohio
  1. 51' - Doelpunt - Kevin Denkey (0 - 2)
  2. 53' - Geel - Leonardo Lopes
  3. 57' - Verv. Leonardo Lopes door Abu Francis
  4. 62' - Verv. William Balikwisha door Jacob Barrett Laursen
  5. 64' - Doelpunt - Abu Francis (0 - 3)
  6. 68' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Charles Vanhoutte
  7. 68' - Verv. Jean Marcelin door Boris Popovic
  8. 69' - Verv. Kevin Denkey door Thibo Somers
  9. 72' - Verv. Steven Alzate door Lucas Noubi Ngnokam
  10. 73' - Verv. Noe Dussenne door Nathan Ngoy
  11. 77' - Verv. Hugo Siquet door Dino Hotic
  12. 85' - Verv. Noah Ohio door Léandre Kuavita
  13. 85' - Verv. Gojko Cimirot door Osher Davida
  14. 86' - Geel - Lucas Noubi Ngnokam
  15. 90+2' - Doelpunt - Ayase Ueda (0 - 4)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 27/05/23 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
7'
Jean Marcelin
0 - 1
Jean Marcelin
7'
51'
Kevin Denkey
0 - 2
Kevin Denkey
51'
64'
Abu Francis
0 - 3
Abu Francis
64'
90+2'
Ayase Ueda
0 - 4
Ayase Ueda
90+2'

Standard heeft een chaotische week afgesloten met een pijnlijke thuisnederlaag tegen Cercle Brugge. Er stond niets meer op het spel in deze match van de Europe Play-offs. Dat viel duidelijk te merken bij de spelers van Standard, maar helemaal niet bij die van Cercle.

Standard - Cercle Brugge in een notendop:

  • Man van de match: Eigenlijk was iedereen bij Cercle goed, met geen duidelijke beste. Daarom even wat aandacht voor trainer Miron Muslic. Het waren straffe prestaties die de ploeg leverde, heel het seizoen lang, met mooi en attractief voetbal. Kijk en leer, collega-coaches.

    Een knik naar Arnaud Bodart is ook op zijn plaats. De keeper kreeg er vanavond vier om de oren, maar stopte een veelvoud daarvan.

 

  • Sleutelmoment: Vanaf de eerste seconden was het duidelijk dat er maar één ploeg was die in het hoofd nog niet onder een palmboom zit.

 

  • Opvallend: Standard staat nu op 2 op 15 deze play-offs en won nog geen één keer. Als het volgende week er niet in slaagt iets te rapen tegen Gent (slik), zal dat de eerste keer ooit zijn dat de Luikse ploeg geen enkele match wint tijdens de play-offs. Een triest record.

Geen wedstrijden met echte inzet vandaag, maar daar wilde Cercle duidelijk niets van weten. Zoals steeds dit seizoen koos het om te gaan voor overklassen, overtreffen, overpoweren van de eerste minuut moet oeverloze druk en snelheid.

 

Tegen Rouches die gevangen zaten tussen rouw en vakantie was dat de juiste keuze. In de eerste tien minuten had de thuisploeg niets in de pap te brokken en moest Bodart keer op keer tussenkomen. Bij de derde kans, na amper zeven minuten, duwde Marcelin de bal al tegen de netten.

 

Bodart kwam de eerste helft uiteindelijk op vijf saves uit, onder meer een klungelende Bokadi moest zich excuseren. Na 25 minuten ging de Brugse storm eindelijk liggen.

 

De thuisfans beloofden “verrader” Deila een passende behandeling met tifo’s en spreekkoren, en nam de ploeg zo op sleeptouw. Canak toonde samen met Balikwisha regelmatig zijn kunnen, maar moest toch zonder doelpunt de rust in. Slechts één keer moest Majecki echt tussenkomen, op een zwak schot van de doorgestoken Ohio.

Topscore

De koffie en thee bij Cercle zijn sterker dan bij Standard, want ook na de rust leek groen-zwart (vandaag in het wit) gewoon supercharged

 

Na vijf minuten betekende dat een tweede doelpunt, nu voor Kevin Denkey. Hij had bij het aannemen aan het halve maantje nog veel werk, maar toen Dussenne naïef als een scholier uitstapte, was er lekker veel ruimte voor sleep en schot.

 

Ueda, die jaagt op het statuut van topschutter (momenteel nog in handen van Cuypers) kreeg zijn 22ste op een dienblaadje, maar schoot hoog over. Tien minuten later toonde Abu Francis hoe het wel moest, met een heerlijke pass van Gboho en een mooi geplaatst schot diepten de bezoekers de voorsprong uit.

 

Voor de thuisploeg was het gewoon aftellen, maar Cercle wist niet van ophouden, deze keer tóch met Ayase Ueda. Die nam aan nadat Standard een vrije trap van Deman niet genoeg ontzette, en testte de hengsels van de netten bij de thuisploeg. Conclusie: steviger dan de verdediging ervoor.

 

Standard was een tollend, stuurloos object voor Deila aan boord kwam. Uit de eerste vaststellingen lijkt de pure energie en vuur van Luik opnieuw de overhand te nemen, zonder Klopp-achtige voorman om te kanaliseren. Voor Cercle is efficiëntie en directheid tweede natuur geworden.

Miron Muslic: "Sprakeloos door het geleverde werk"

  • Noë Dussenne, na zijn laatste thuismatch voor Standard: "Niet de manier waarop ik hier wilde vertrekken, 0-4 is zwaar. Cercle was beter dan wij, we waren gewoon niet op niveau. Voor mij en Cimi(rot, red.) de laatste match, met goede maar ook moeilijke momenten voor ons in die vier jaar. Het publiek dat mij zo bedankt, dat verwarmt het hart." 

  • Miron Muslic (Cercle): "Geweldig dat we in de top 6 eindigen. Het gebeurt me niet vaak, maar ik ben sprakeloos van het werk dat we geleverd hebben de laatste negen maanden. We begonnen met gevaar voor degradatie, en klommen nu tot deze plaats. Ongelofelijk."

  • Geoffrey Vallenne (Standard): "Op alle vlakken, op alle statistieken was Cercle vandaag beter. We moeten hen daarvoor feliciteren. Het waren achteraan wel de verdedigers die een heel seizoen samen hebben gespeeld, het gaat er dus om om voor de volgende match de troepen te kunnen mobiliseren."

Fase per fase

90+5'

Gedaan

Kevin Van Damme vindt dat het thuispubliek genoeg heeft afgezien en fluit af. In de eerste helft kwam Standard er nog goed van af, maar dat geluk bleef niet duren na de rust. Goed verdeeld over de hele ploeg, Marcelin, Denkey, Francis en Ueda met de doelpunten.

90+4' tweede helft
90+3'

22

Het moest natúúrlijk nog komen, het moment van Ayase Ueda. Een vrije trap van Deman wordt zwak verwerkt door een Rouche, waardoor de Japanner alle tijd krijgt. Aannemen en op de volley de netten bollen, opnieuw niets dat Bodart hieraan kan doen. Nummer 22, let op Cuypers!

90+2'
goal
Standard
0-4
Cercle Brugge
Ayase Ueda
Cercle Brugge
88'

Cynisme troef

Bij Standard is het dus een afscheidswedstrijd voor heel wat spelers, maar de fans willen het niet meer zien. De harde kern besluit de Poznan te dansen en keert letterlijk de spelers de rug toe.

85'
85'
80'

Cimirot legt aan

Dan toch een béétje Standard. Eerst kan Noubi trappen, daarna belandt de bal bij Cimirot. Het schot van de Bosniër die ook aan zijn laatste thuismatch bezig is, gaat maar net naast. Beetje laat voor een remontada.

77'
wissel
74'

Het is voor Standard tijd om wat spelers te bedanken voor hun inzet dit jaar. Alzate en Balikwisha krijgen zo applaus te verwerken, maar het grootste is toch voor kapitein Dussenne die waarschijnlijk zijn laatste thuismatch heeft gespeeld. 

73'
70'

69-31

Even eentje om de score tegen te spreken. 69 procent van het balbezit is voor Standard, maar daar doet het zoveel te weinig mee. Ook de controlezones - u weet wel, die vakjes over het helft - zijn bijna allemaal voor Standard. Veel koop je er niet mee.

69'

Hoeveel nog?

Los zand is het bij Standard, opnieuw wandelt Cercle achteraan erdoor nadat Dussenne aan het knoeien gaat. Ueda krijgt de bal panklaar, maar stuit op een sterke Bodart. Raar om te zeggen bij 0-3.

69'
wissel
68'
wissel