64'
67'
0 - 4
67'

Na Westerlo en Standard heeft AA Gent ook zijn derde tegenstander in de Europe Play-offs over de knie gelegd. Tegen een tienkoppig Cercle Brugge eiste Gift Orban opnieuw alle aandacht op met een hattrick. Het ticket voor de Conference League lijkt Gent niet meer te kunnen ontglippen.

Cercle Brugge - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 22e minuut kijkt Ravych tegen zijn tweede gele kaart aan. Vooral in de tweede helft breekt die numerieke minderheid zuur op voor Cercle Brugge.

• Man van de match: Aan uitblinkers geen gebrek bij Gent. Sven Kums verdeelde en heerste en strooide met de assists. Maar wat dan gezegd van Gift Orban? De Nigeriaanse spits maakte in de tweede helft een hattrick. Het fenomeen zit zo aan 19 doelpunten in 19 wedstrijden.

• Opvallend: De Europe Play-offs, dat is de speelbal voor Gent. De Buffalo's wonnen hun laatste drie wedstrijden en kunnen dat ticket voor de tweede voorronde van de Conference League al ruiken.

Passeur Kums wijst zijn team de weg

Drie wedstrijden, drie zeges. Zo simpel kan voetbal soms zijn. Ook in hun derde partij van de Europe Play-offs domineerde Gent. De Buffalo's voetbalden flink wat kansen bij elkaar en Cercle Brugge kon wel wat gelijke tred houden.

Totdat Ravych Orban langs de zijlijn foutief afstopte. De 20-jarige verdediger keek prompt tegen een tweede gele kaart aan. Cercle Brugge moest al na 22 minuten met tien voort. Bij de Vereniging waren ze niet te spreken over die fase. De Bruggelingen zagen dat zij de inworp voor de fout hadden moeten krijgen. Geklaag of niet, de rode kaart was een feit.

Cercle Brugge kroop dan met z'n tienen in een egelstelling. Het maakte het voor Gent niet makkelijk om naar openingen te zoeken. Enter Sven Kums. De middenvelder met een vista om u tegen te zeggen, leverde een prima assist af voor Cuypers. Doelpunt nummer 22 voor de topschutter en een belangrijke zo vlak voor rust.

Gift Orban andermaal de grote man

In de tweede helft keken we onze ogen uit voor een nieuwe grote Orban-show. Kums legde het leer piekfijn op de stropdas van Orban, in de rug van de Brugse verdediging. De Nigeriaanse spits knalde het leer hard tegen de netten.

Cercle Brugge liet zich maar al te makkelijk verrassen. Net als bij de 0-2 volgden daarna twee diepe ballen tussen de defensie en de doelman en dat bleek een dodelijk recept. Gift Orban nam de geschenken in dank aan. Hij vervolledigde zijn hattrick.

De Vereniging ging helemaal kopje-onder, maar de Bruggelingen hadden wel ei zo na een eerredder te pakken. Denkey trof echter de paal. Tijdens die fase knalden Nardi en Torunarigha hard tegen elkaar. De Gentse doelman kon na die stevige smak niet meer voort en werd vervangen door Davy Roef.

De kansen bleven zich opstapelen voor de bezoekers. Vooral Tissoudali en Cuypers (hij kan ook missen) lieten het nog na om de score verder aan te dikken. Het werd zo al bij al een makkelijke avond voor Gent. Dat Europese ticket kan hen haast niet meer ontglippen.

20:06

Gent heeft de derde zege in even veel wedstrijden in de Europe Play-offs te pakken. Vooral in de tweede helft overrompelden de Buffalo's Cercle Brugge. Gift Orban was andermaal de grote man, nu liet hij een hattrick optekenen.

90+1'

90'

Cuypers bijna met de 0-5

Hugo Cuypers lijkt wat medelijden te hebben met Cercle Brugge. Tissoudali legt het leer panklaar voor de topschutter, maar die kraakt zijn schot. Voorlopig dus nog geen forfaitscore.

84'

Davy Roef ziet er even niet goed uit bij een diepe bal van de Vereniging. Hij komt ver uit zijn doel en grijpt naast het leer. Cercle Brugge kan echter niet profiteren.

81'
81'
80'

Bij Gent nemen ze geen risico's. De wedstrijd van Nardi zit erop zodat Davy Roef de partij mag afmaken.

78'

Pijnlijke botsing

Tijdens die actie van Denkey zijn Nardi en Torunarigha hard tegen elkaar gebotst. Vooral de doelman van Gent heeft verzorging nodig en moet ook even bekomen van de ferme smak.

77'

Denkey treft de paal!

Cercle Brugge wil wel voor een eerredder zorgen op deze zware dag. Denkey treft de paal.

71'

Tissoudali wil ook wel zijn doelpuntje meepikken. De invaller komt goed naar binnen en haalt dan met rechts uit. Het schot zeilt net naast de paal buiten.