Ga naar de inhoud

Sterk AA Gent maakt korte metten met weerloos OHL, maar moet wel naar Europe play-offs

KAA Gent
einde
5-0
OH Leuven
 1. 17' - Geel - Louis Patris
 2. 42' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 0)
 1. 52' - Geel - Casper De Norre
 2. 78' - Verv. Casper De Norre door Levan Shengelia
 3. 86' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (3 - 0)
 4. 87' - Verv. Jordan Torunarigha door Bruno Godeau
Jupiler Pro League - speeldag 34 - 10/04/22 - 18:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
42'
Julien De Sart
42'
Julien De Sart
1 - 0
86'
Andrew Hjulsager
86'
Andrew Hjulsager
3 - 0

AA Gent heeft de reguliere competitie afgesloten met een klinkende zege tegen OH Leuven. Er stond opnieuw geen maat op Tarik Tissoudali die liefst 3 keer scoorde. De Buffalo's moeten wel vrede nemen met een plekje in de Europe play-offs nadat Anderlecht won bij KV Kortrijk.

KAA Gent - OH Leuven in een notendop:

 • Sleutelmoment: Gent domineerde van begin tot eind, maar moest tot diep in de eerste helft wachten op het openingsdoelpunt. De Sart scoorde met een loeiharde knal, OH Leuven kon nooit reageren.

 • Man van de match: Tovenaar Tarik Tissoudali eindigt de reguliere competitie met liefst 19 doelpunten. Ook thuis tegen OHL was hij met 3 stuks weer goed bij schot. Zullen de Gentse supporters na dit seizoen nog kunnen genieten van het Marokkaanse dribbelwonder?

 • Opvallend: AA Gent moet na een geweldige reeks (25/27) toch vrede nemen met de Europe play-offs. Al zullen die 6 resterende wedstrijden misschien zonder enig belang zijn, maar dan moeten de Buffalo's volgende maandag wel de bekerfinale winnen.

Sainsbury doet de Ghelamco Arena dansen

Met een oog gericht op het Guldensporenstadion begon AA Gent aan zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie. De Buffalo's domineerden, maar vergaten te scoren. De Ghelamco Arena ging wel uit zijn dak toen Trent Sainsbury KV Kortrijk op voorsprong trapte tegen Anderlecht.

 

Pas diep in de eerste helft klom Gent dan toch op voorsprong. Kums behield het overzicht en De Sart trapte het openingsdoelpunt keihard voorbij Romo.

 

Gent ging rusten met een virtueel plekje in de Champions' play-offs, maar Anderlecht had nog veel tijd om de scheve situatie recht te zetten.

Doelpuntenfestijn smaakt toch bitter

Na rust was de veer bij het uitgevoetbalde en bijzonder mak OH Leuven snel gebroken. Romo gaf bij een uittrap de bal zomaar cadeau aan Tissoudali die de score verdubbelde.

 

Er viel vervolgens een half uur nauwelijks wat te beleven tot Hjulsager 5 minuten voor tijd er met een heerlijke streep 3-0 van maken. In het slot kroonde Tissoudali zich tot man van de match met nog eens 2 goals heel erg kort op elkaar.

 

De Gentse supporters hoopten nog op een mirakel in Kortrijk, maar die match eindigde uiteindelijk op 2-3. De Buffalo's moeten hun seizoen afsluiten in de Europe play-offs.

Tissoudali: Bijzonder zuur dat we top 4 niet halen"

 • Tarik Tissoudali (AA Gent): "We winnen deze match, maar toch eindigen we met gemengde gevoelens. De partij in Kortrijk was belangrijker dan deze en dat maakt het toch zuur. Ik denk dat we bij de top 4 horen, maar het is niet gelukt. Het doet pijn om er toch buiten te vallen."

  "In januari hebben we heel wat punten laten liggen en dat was niet nodig eigenlijk. Op het einde van het seizoen komen we dat dan toch te kort."

  "Voor mij persoonlijk is het mijn beste seizoen van mijn carrière, maar ik voel dat er nog wat progressie in zit. Of ik volgend seizoen nog in Gent speel? Ik heb hier nog een contract, momenteel ben ik enkel met mijn hoofd hier."

 • Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent): "Er is zeker ontgoocheling, maar we moeten vooral trots zijn op ons parcours. Die 25 op 27 is echt fantastisch. We hebben de meeste matchen gespeeld van iedereen en we kunnen dit nog altijd opbrengen, echt straf. Hoe jammer het ook mag zijn voor ons, ook Anderlecht verdient die plek in de top 4."

  "Er zijn veel matchen geweest waar we veel kansen hebben afgedwongen en het toch niet afgemaakt. Met onze efficiëntie zit het nu gelukkig wel al een heel pak beter."

  "Nu gaat onze blik op de bekerfinale. We hebben een week om ons optimaal voor te bereiden. Ik kijk er in elk geval al naar uit."

 • Marc Brys (coach OHL): "We zijn heel moeilijk en slecht omgegaan met de druk van de tegenstander. Er was continu balverlies en er was te weinig rust en durf om uit te voetballen."

  "In de tweede helft geven we gewoon het ene na het andere doelpunt weg. Dit is een schandelijke uitslag. Ik ben echt ontgoocheld in het gebrek aan lef. Het is echt ongezien dat we totaal niet durfden om te voetballen."

  "Het seizoen zit er nu op. De spelers kunnen nu even bezinnen, laat het een signaal zijn voor iedereen die nauw betrokken is om hard te gaan werken naar volgend jaar toe. Of we oren hebben naar de komst van Holzhauser? Jazeker, maar er zijn nog geen concrete gesprekken geweest."

Fase per fase

 1. einde, 20 uur 21. Einde partij. Gent wint zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie met erg ruime cijfers tegen een weerloos OH Leuven. Tissoudali maakte opnieuw veel indruk en scoorde er 3. De Buffalo's moeten momenteel vrede nemen met een plek in de Europe play-offs, maar kunnen met veel vertrouwen naar de bekerfinale.  .
 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 4. tweede helft, minuut 91. Niet te geloven! OH Leuven is het echt helemaal kwijt en Tissoudali doet er nog eentje bij! Gent gaat met een knaller richting de bekerfinale.  .
 5. tweede helft, minuut 89. Leuvens geknoei. Tissoudali krijgt zijn 2e doelpunt van de avond cadeau na dramatisch verdedigen van Shengelia. De Georgiër moet de bal gewoon wegwerken, maar laat dat na en zo kan de Marokkaanse dribbelaar scoren.  .
 6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Jordan Torunarigha eruit
 7. tweede helft, minuut 86. Wat een heerlijke goal van Hjulsager! Gent doet er nog eentje bij! Hjulsager komt uitstekend naar binnen en viseert dan heerlijk de winkelhaak: 3-0. De Deen was vorige week nog de schlemiel, maar maakt nu een hele knappe goal. .
 8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Andrew Hjulsager van KAA Gent. 3, 0.
 9. tweede helft, minuut 84. Opnieuw juichen in de Ghelamco. De Gentse supporters beginnen plots te juichen, maar er is helemaal niet gescoord in Kortrijk. Vreemd. Nurio en Owusu krijgen nog een handvol minuten. .
 10. tweede helft, minuut 80. Geen risico's. Even een bizar moment wanneer Torunarigha vanop een 40-tal meter een bal keihard richting het doel van Romo ramt. Dat had wat fijnzinniger gekund. Nog een tiental minuten. .
 11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Casper De Norre eruit
 12. tweede helft, minuut 76. Vanhaezebrouck zal ongetwijfeld al beginnen denken in functie van de bekerfinale. Depoitre mag al naar de kant, Lemajic krijgt nog een kwartier. .
 13. Dit keer de paal! Het wil maar niet lukken voor Tissoudali! Samoise zet zijn ploeggenoot nog eens alleen voor doel, maar dit keer raakt hij de paal.  . tweede helft, minuut 75.
 14. tweede helft, minuut 74. En nog een keer Tissoudali! Hij pikt de bal op na een hoekschop en knalt vervolgens recht op de vuisten van Romo, in de herneming kan Depoitre niet afwerken.  .
 15. tweede helft, minuut 74. Tissoudali vergeet te scoren. Daar is plots Tissoudali nog eens! Hij duikt op voor Romo, maar de OHL-doelman verricht knap werk. Geen 3-0, wel een hoekschop voor de thuisploeg.  .
 16. tweede helft, minuut 73. We zitten sinds de 2-0 wel echt naar een slaapverwekkende vertoning te kijken. Hein Vanhaezebrouck probeert zijn manschappen met enkele armbewegingen toch weer wakker te schudden.  .
 17. tweede helft, minuut 69. Een sprankeltje hoop. 2-3 is het geworden in Kortrijk. Gaan de zenuwen Anderlecht nog parten spelen? Er staan nog een pak minuten op de klok. In Gent is het nu al de wedstrijd gewoon uitspelen.  .
 18. tweede helft, minuut 68. Het lijkt bij OHL nergens meer naar. Kaba loopt achter een ongrijpbare bal en ook de defensieve organisatie heeft er al beter uitgezien. Castro-Montes mag zomaar opstomen, uiteindelijk vindt hij geen medemaat. .
 19. tweede helft, minuut 64. Nog eens een tegenprik van de thuisploeg. Depoitre zoekt de inlopende Samoise, maar Romo staat dit keer wel goed op te letten. Nog een half uurtje voetbal in de Ghelamco Arena, het is hier allemaal wat stilgevallen. .