STVV gunt Zulte Waregem nog geen zekerheid over verlengd verblijf in 1A

  1. 45+1' - Geel - Timothy Derijck
  2. 9' - Gemiste strafschop - Christian Brüls
  3. 5' - Geel - Dion Cools
  1. 90' - Doelpunt - Rocco Reitz (0 - 3)
  2. 90' - Geel - Frank Boya
  3. 87' - Verv. Christian Brüls door Rocco Reitz
  4. 84' - Verv. Abdoulaye Sissako door Frank Boya
  5. 75' - Verv. Daichi Hayashi door Aboubakary Koita
  6. 71' - Verv. Timothy Derijck door Alieu Fadera
  7. 69' - Verv. Daiki Hashioka door Jorge Teixeira
  8. 62' - Geel 2 - Wolke Janssens
  9. 56' - Verv. David Hubert door Ibrahima Seck
  10. 56' - Verv. Dion Cools door Dereck Kutesa
  11. 52' - Doelpunt - Mory Konaté (0 - 1)
  12. 47' - Geel - Wolke Janssens
  52'goalMory Konaté0 - 1
  90'goalRocco Reitz0 - 3

  STVV is de drie punten komen halen aan De Gaverbeek en strijdt nog steeds mee voor een plekje in de top 8. Het kwam tegen Zulte Waregem pas in moeilijkheden na een rode kaart, maar Reitz schonk de bezoekers zekerheid met een knappe plaatsbal. Voor Zulte Waregem blijft het bang achterom kijken naar Seraing.

  Zulte Waregem - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de rode kaart voor Janssens op het uur dreigt STVV een logische zege nog uit handen te geven. Maar Gano laat tot drie keer toe de gelijkmaker liggen en in de 90e minuut neemt Reitz alle twijfels weg met een heerlijk afstandsschot. 

  • Man van de match: Mory Konaté kwam vandaag terug uit schorsing en dat bleek een zegen voor STVV. De Guineeër speelde een dijk van een eerste helft en effende kort na de rust het pad naar de zege met een oogstrelende plaatsbal.

  • Opvallend: 20 op 24, het is een indrukwekkend sterke eindsprint van STVV. Sinds de thuisnederlaag tegen Charleroi eind januari is het nu al 8 wedstrijden ongeslagen, met daarbij maar liefst 6 zeges. Enkel tegen KV Oostende en KV Mechelen speelde het gelijk. 

  Defensief Zulte Waregem ontsnapt na penaltymisser Brüls

  Met een overwinning in de laatste thuiswedstrijd het behoud verzekeren, dat was het doel  voor Zulte Waregem. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen STVV, de ploeg in vorm met een straffe ongeslagen reeks van 7 wedstrijden én met het vizier nog op de Europe Play-offs. 

  De bezoekers etaleerden meteen hun bloedvorm in het Regenboogstadion. Na hands van Sissako kon Brüls de sterke Truiense start vanaf de penaltystip verzilveren, maar dat was buiten Bossut gerekend. 

  Na 20 minuten hield de doelman Essevee opnieuw overeind op een knap afstandsschot van Hayashi. Het éénrichtingsverkeer hield aan, Zulte Waregem bakte er aanvallend helemaal niks van. Alleen slaagde STVV er niet in om de dominantie om te zetten in een voorsprong. 

  Parels van Konaté en Reitz schenken STVV volle buit

  Kort na de rust kreeg STVV dan toch wat het verdiende. Konaté zette een bijzonder slap verdedigende Hubert vlot in de wind en mikte de bal van buiten de zestien enig mooi in de kruising. 

  De grootste hindernis leek genomen voor STVV, maar iets voor het uur kwam er toch een serieuze kink in de kabel. Na een tweede gele kaart voor Janssens stonden de bezoekers plots met z’n tienen, Zulte Waregem rook zijn kans. 

  Toch kon de thuisploeg pas in de slotfase voor gevaar zorgen. Gano kreeg tot 3 keer toe een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar faalde evenveel keer in de afwerking. Dan deed Reitz het beter. Pas ingevallen besliste hij in de 90e minuut de wedstrijd met een heerlijke plaatsbal

  Simons: "We hebben het nog in eigen handen"

  • Sammy Bossut (Zulte Waregem): "Dit komt hard aan. Ik ben zeer ontgoocheld over wat we de eerste 60 minuten gebracht hebben. We zaten helemaal niet in de wedstrijd, de tweede ballen waren altijd voor hen. De tweede helft was een lesje in efficiëntie. Het was leuk om die penalty te pakken, maar ik had liever die redding gemaakt én de overwinning thuis gehouden. Ik dacht dat het ons een boost zou geven, maar dat was niet het geval. We hebben onze kansen in de tweede helft niet benut en dan weet je dat je op het einde nog een tweede goal kan slikken. Ze hebben wel twee fantastische goals gemaakt. We zijn mathematisch nog niet gered en moeten nog alles op alles zetten naar volgende week toe."

  • Bernd Hollerbach (trainer STVV): "We hebben de voorbije weken stappen gezet, de ploeg heeft plezier en iedereen weet wat hij moet doen. Ik moet mijn jongens ook vandaag feliciteren. Na de rode kaart hadden we het wel even moeilijk, maar het is een verdiende zege. De ploeg heeft uitstekend verdedigd en vooral heel veel honger getoond om te winnen. We spelen volgende week zondag nog een mooie finale voor onze fantastische supporters. We zullen alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt."

  • Timmy Simons (trainer Zulte Waregem): "Ons eerste uur was niet spectaculair, dat hadden we ons anders voorgesteld. Anderzijds hadden we op het einde nog 2 enorme kansen met Gano. Als je daar scoort, dan zit het vuur er weer in. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen een uitgekookt STVV. Zij hebben niet veel nodig om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Twee fantastische doelpunten, twee afstandsschoten. Voor de rest hebben we weinig 100 procent kansen weggegeven, maar we hebben zelf te weinig gecreëerd in het eerste uur. Het zal nu afhangen van wat Seraing doet, al hebben we het nog altijd in eigen handen. Maar we hadden het liever vandaag afgemaakt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. STVV zet zijn ongeslagen reeks voort. Het pakt dankzij twee knappe goals van Konaté en Reitz een verdiende 0-2-zege bij Zulte Waregem en springt zo voorlopig over Racing Genk de top 8 in. Essevee moet bang afwachten wat Seraing doet tegen Oostende met oog op het behoud. .
  3. tweede helft, minuut 91.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Rocco Reitz van STVV. 0, 3.
  5. tweede helft, minuut 90. Reitz beslist de wedstrijd. Het is over & out voor Zulte Waregem. Na de heerlijke openingstreffer van Konaté is het nu de pas ingevallen Reitz die uitpakt met een heerlijke plaatsbal. Vanaf de rand van de zestien krult hij de bal fraai in de kruising.  .
  6. Gele kaart voor Frank Boya van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Christian Brüls eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Nieuwe misser Gano. De Bock ligt weer aan de basis van een kans voor de thuisploeg. Zijn hoge bal wordt door Seck prima afgelegd voor Gano, maar die faalt opnieuw. Buitenkant voet besluit hij van dichtbij in één tijd over. .
  9. tweede helft, minuut 86. Gano laat het liggen. Nieuwe kans voor Gano, maar weer kan hij niet afwerken. De voorzet van De Bock was nochtans prima, de kopbal van Gano niet. Van dichtbij mikt hij naast. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Frank Boya erin, Abdoulaye Sissako eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Gano net niet. Zulte Waregem komt op een vrije trap plots wel erg dicht bij de gelijkmaker. Vossen verlengt de bal aan de eerste paal en Teixeira kan met een lichte deviatie maar net een doelpoging van Gano voorkomen aan de tweede paal. De aanvaller komt een fractie te laat om de bal in doel te duwen. .
  12. tweede helft, minuut 77. STVV houdt makkelijk stand. De wedstrijd is het slotkwartier ingegaan en voorlopig kan Zulte Waregem het numerieke overwicht niet uitbuiten. Een poging van Dompé gaat hoog over. .
  13. tweede helft, minuut 75. Hayashi wordt naar de kant gehaald bij STVV. Koita moet voor nog wat frisse energie bij de Truienaars zorgen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij STVV, Aboubakary Koita erin, Daichi Hayashi eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, Timothy Derijck eruit
  16. Brüls op de lat! Het was nog niet de wedstrijd van Brüls, maar nu ontbindt die toch zijn duivels met een heerlijke actie. Hij zet Seck knap in de wind in de zestien en waagt zijn kans vanuit een wel erg scherpe hoek. Zijn schot likt de lat, Zulte Waregem ontsnapt. . tweede helft, minuut 69.
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Daiki Hashioka eruit
  18. Exit Hashioka. Hashioka heeft het nog even geprobeerd, maar tevergeefs. Hij kan niet meer voort en wordt mankend naar de kant geholpen. Teixeira is zijn vervanger. . tweede helft, minuut 68.
  19. tweede helft, minuut 65. Problemen voor Hashioka. Hashioka schreeuwt het uit van de pijn na een stevig duel met De Bock. Die plantte zijn knie in de heup van de Japanner. Het lijkt einde wedstrijd voor hem. .
  20. tweede helft, minuut 62. STVV met 10! Oei, plots toch een serieuze kink in de kabel voor STVV. Janssens gaat met hoog geheven been naar de bal en raakt zo Ciranni in het gezicht. Het komt hem op een tweede gele kaart te staan. Ruikt Zulte Waregem zijn kans? .