Oostende is zeker van behoud, Seraing moet barrages spelen

  1. 39' - Own goal - Ibrahima Cissé (1 - 1)
  2. 35' - Geel - Morgan Poaty
  3. 24' - Geel - Vincent Koziello
  4. 22' - Verv. Maxime D'Arpino door Vincent Koziello
  5. 7' - Doelpunt - Ablie Jallow (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt strafschop - Makhtar Gueye (2 - 2)
  2. 90+1' - Geel 2 - Morgan Poaty
  3. 77' - Verv. Daniel Opare door Mansoni Sambu
  4. 77' - Verv. Tatsuhiro Sakamoto door Indy Boonen
  5. 72' - Verv. Ablie Jallow door Marius Mouandilmadji
  6. 65' - Verv. Zech Medley door David Atanga
  7. 63' - Verv. Antoine Bernier door Mathieu Cachbach
  8. 55' - Doelpunt - Georges Mikautadze (1 - 2)
  9. 53' - Geel - Makhtar Gueye
  7'goalAblie Jallow0 - 1
  39'own goalIbrahima Cissé1 - 1
  55'goalGeorges Mikautadze1 - 2
  90+3'penalty goalMakhtar Gueye2 - 2

  KV Oostende heeft zich met veel moeite verzekerd van een extra seizoen in de hoogste afdeling. Een penaltydoelpunt in de extra tijd bracht verlossing tegen Seraing (2-2). Het team uit Luik is veroordeeld tot barrages tegen de nummer 2 uit 1B.

  KV Oostende - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het ingaan van de blessuretijd merkt de VAR handspel  van Cissé op in de zestien meter. Boterberg wijst naar de stip, Gueye scoort het verlossende doelpunt voor KV Oostende.

  • Man van de match: Georges Mikautadze bracht de verdediging van KV Oostende meer dan eens in de problemen. De Fransman dwong een handvol kansen af, maar kon er slechts eentje benutten.

  • Pechvogel van de match: Ibrahima Cissé hielp Oostende in de eerste helft langszij met een knullige owngoal en veroorzaakte op het einde ook nog eens de beslissende penalty.

  • Statistiek: Seraing maakte dit seizoen al vier owngoals (Cissé, Dyrestam en tweemaal doelman Dietsch) en is daarmee leider in dit pijnlijke nevenklassement.

  VAR en Gueye verlossen Oostende in de slotminuten

  Seraing moest absoluut winnen om de barrages nog te ontlopen en dat hadden de Luikenaars goed begrepen. Al na 7 minuten opende Jallow de score na een prima steekpass van Poaty.

  Oostende probeerde wel te reageren, maar moest uitkijken voor de scherpe tegenprikken van Seraing. De thuisploeg zag bovendien ook nog D’Arpino, net verkozen tot speler van het seizoen, geblesseerd uitvallen.

  Toch kwam KVO nog voor de pauze op gelijke hoogte, met dank aan de Seraing-defensie. Ambrose kreeg de bal cadeau van Dyrestam en zag zijn voorzet via de ongelukkige Cissé in doel verdwijnen.

  Na de pauze liet Oostende zich opnieuw verrassen door de bezoekers: Mikautadze strafte slap uitverdedigen bij de thuisploeg genadeloos af en herstelde de voorsprong van Seraing.

  Op een knal van Capon tegen de lat na kreeg KVO nog maar weinig voor elkaar in de tweede helft. En toch had de wedstrijd nog een verrassende plotwending in petto. In de blessuretijd ging de bal op de stip na ingrijpen van de VAR, Gueye verzekerde Oostende met een welgemikte penalty van het behoud.

  Vanderhaeghe: "Misschien wel onze minste wedstrijd"

  • Jean-Louis Garcia (Seraing): "De beste ploeg heeft niet gewonnen vanavond. Wij hebben de match gespeeld die we moesten spelen. We creëren kansen en scoren twee keer, en geven zelf weinig weg, maar dan krijg je een penalty tegen helemaal op het einde. Ik ga die penalty niet contesteren, maar ik denk wel terug aan die keren dat wij geen penalty gekregen hebben, zoals tegen STVV en tegen Antwerp. Dan voel je je natuurlijk gefrustreerd."

   "Maar ik heb aan mijn spelers gezegd dat we in een uitstekende dynamiek zitten. We gaan nu proberen om goed te eindigen tegen Genk en ons dan voorbereiden op de dubbele confrontatie met Molenbeek. Het zal voor hen heel moeilijk worden om ons van een verlengd verblijf in 1A te houden."

  • Yves Vanderhaeghe (KV Oostende): "Wij hebben te weinig gebracht vandaag. Dit was misschien wel onze minste partij, maar dat zal wel te maken hebben met de nervositeit die aan deze match vasthing. Maar je ziet dat je nooit moet opgeven. Het is natuurlijk spijtig voor Seraing, maar dat zal ook wel een van de redenen zijn dat ze daar staan: ze scoren een owngoal en begaan hands in de zestien."

   "We moeten nu richting volgend jaar keihard werken om zulke wedstrijden te vermijden. We moeten zowel voetbaltechnisch als fysiek meer brengen, om deze matchen dan wel te kunnen winnen. Nu moet je twee speeldagen voor het einde nog tegen de degradatie vechten. Ik hoop dat iedereen hier - spelers en bestuur - toch meer ambitie heeft om ons al veel vlugger veilig te kunnen stellen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! KV Oostende verzekert zich na een prangende slotfase van het behoud met een 2-2-gelijkspel tegen Seraing. De Luikenaars zijn veroordeeld tot het spelen van barrages om een verlengd verblijf in 1A af te dwingen. .
  3. tweede helft, minuut 96. Seraing lijkt aangeslagen, het maakt geen aanstalten om nog een slotoffensief op te zetten. .
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 93 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 93. Gueye bevrijdt KV Oostende! Gueye doet het! Hij plaatst de penalty netjes in de hoek en bezegelt zo wellicht het lot van Seraing. De redding is bijna een feit voor KV Oostende. .
  6. tweede helft, minuut 91. Op de bank van Seraing zijn ze furieus, Boterberg deelt nog een rode kaart uit. Intussen staat Gueye al enige tijd klaar om de belangrijke strafschop te nemen. .
  7. Tweede gele kaart voor Morgan Poaty van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 91
  8. tweede helft, minuut 90. Penalty voor Oostende! Plots wordt Boterberg naar de monitor geroepen: de VAR heeft handspel van Cissé opgemerkt bij een voorzet van Albanese. De bal gaat op de stip! .
  9. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten. De tijd begint te dringen voor Oostende. De thuisploeg heeft te weinig kunnen dreigen in de tweede helft om een gelijkmaker te rechtvaardigen. .
  10. tweede helft, minuut 82. Versnelling van Albanese. Albanese snelt tot tegen de achterlijn en brengt strak voor doel, Nadrani kan de bal nog net onderscheppen voor de neus van McGeehan. .
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Daniel Opare eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Bij Seraing worden er bij elke gelegenheid kostbare seconden gestolen, tot groeiende ergernis van het thuispubliek. .
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Tatsuhiro Sakamoto eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Oostende heeft de jongste minuten helemaal geen doelgevaar meer kunnen creëren. Johan De Caluwé op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Ablie Jallow eruit
  16. tweede helft, minuut 69. KV Oostende duwt Seraing achteruit, maar de bezoekers zetten een stevige organisatie neer en laten weinig passeren. .
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Zech Medley eruit
  18. Pech voor Capon! Brecht Capon maakt ei zo na zijn foutje van daarnet goed, maar zijn knal spat uiteen op de deklat. . tweede helft, minuut 64.