Club Brugge neemt drie punten mee uit leeg Kiel na sterke prestatie

  1. 19' - Doelpunt - Noa Lang (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Noa Lang door Bas Dost
  2. 80' - Verv. Musashi Suzuki door David Mukuna-Trouet
  3. 74' - Geel - Thibault de Smet
  4. 73' - Verv. Jan Van den Bergh door Thibault de Smet
  5. 66' - Doelpunt strafschop - Lawrence Shankland (1 - 3)
  6. 64' - Verv. Raphael Holzhauser door Ramiro Vaca
  7. 64' - Verv. Dante Rigo door Ismaila Coulibaly
  8. 61' - Verv. Clinton Mata door Jack Hendry
  9. 61' - Verv. Charles De Ketelaere door Sargis Adamyan
  10. 54' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 3)
  11. 49' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 2)
  19'goalNoa Lang0 - 1
  49'goalMats Rits0 - 2
  66'penalty goalLawrence Shankland1 - 3

  Beerschot heeft in zijn laatste thuiswedstrijd in 1A niet voor een eerredder kunnen zorgen. Het werd een logische nederlaag tegen een sterk Club Brugge. Nog voor het uur stond de 0-3 op het scorebord. De penaltytreffer van Shankland werd maar een voetnoot. Club legt de druk zo opnieuw bij leider Union.

  Beerschot - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge bonkt in de beginfase nadrukkelijk op de deur. Uiteindelijk duurt het tot de 19e minuut totdat Noa Lang de netten kan laten trillen.
   
  • Man van de match: Andreas Skov Olsen had telkens een aandeel in de doelpunten. Eerst gaf hij een assist op Lang waarna de Deen een schot via Rits in doel zag verdwijnen. Uiteindelijk zorgde de winger ook voor de pre-assist bij de 0-3. Kortom, een gesel voor de Beerschot-defensie.
   
  • Opvallend: Het contrast kan haast niet groter zijn. Club Brugge freewheelde vanavond naar een 21 op 21. Beerschot likt dan weer zijn wonden en blijft achter met 0 op 21.

  Kat-en-muisspel

  Het spel van kat en muis. Dat speelde zich vanavond af op het Kiel. Niet onlogisch als je een ploeg met 18 op 18 tegenover een team met 0 op 18 zet. Skov Olsen deed al na enkele minuten de netten trillen, maar de Deen werd voor buitenspel teruggefloten. 


  Na enkele nieuwe pogingen, met onder meer een kopbal van Vanaken tegen de lat, was het dan toch prijs. Noa Lang bedankte voor zijn basisplaats met een rake trap uit de draai.

   

  Skov Olsen, die er wel zin in had, zag zijn schot nog van de lijn gekeerd. Aan de rust had Club Brugge 70% balbezit. Van dominantie gesproken.


  De verdubbeling van de score was slechts een kwestie van tijd. Meteen na de pauze zag Skov Olsen zijn schot via Rits in doel verdwijnen. Mats Rits lachte zijn tanden bloot.

  Club hijgt in de nek van Union

  Maar Club was nog hongerig. Vanaken stuurde Radic het bos in en gaf de 0-3 op een dienblaadje voor De Ketelaere. Het werd de kers op de taart van de Brugse avond.


  Voor de kleine smet op deze partij zorgde Jack Hendry. De Schot die vroeg om meer speelminuten kreeg die ook tegen Beerschot. Als invaller veroorzaakte de verdediger echter een strafschop. Dat Shankland scoorde was slechts een doekje voor het bloeden voor Beerschot.


  Club zet zo druk op leider Union. Met een wedstrijd meer telt blauw-zwart nu slechts 2 punten minder dan de Brusselaars.

  Schreuder: "Moeten alleen naar onszelf kijken"

  "We hebben een heel goede teamprestatie geleverd", was coach Alfred Schreuder tevreden. "De eerste 60 à 70 minuten hebben we goed gespeeld. Na een interlandbreak zijn de spelers lang weggeweest. Dan is het vaak lastig, maar ik vond dat we uitstekend speelden. Zeker in de eerste helft. De score had zeker hoger kunnen zijn."

   

  "Na een interlandbreak als je lang niet samen bent geweest, kan het allemaal wat stroef zijn. Als ze van interlands terugkomen, heb je weinig tijd om de jongens te prepareren. Als het hoofd goed zit dan heb je als coach niet zoveel te vrezen."

   

  "We moeten alleen maar naar onszelf kijken", ging Schreuder verder. "We moeten niet over Union of Beerschot praten. We moeten ons ding doen en dat doen de jongens goed. Je ziet dat we een ervaren elftal hebben. Daar ben ik blij mee."

   

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. De wedstijd zit erop. In de tweede helft nam Club Brugge na doelpunten van Rits en De Ketelaere afstand van Beerschot. Shankland kon de eer nog redden vanop de stip. Club telt nu 2 punten minder dan leider Union, dat zondag aan de bak moet tegen Standard.  .
  3. tweede helft, minuut 84. De Smet staat helemaal vrij en kan ook aanleggen. Gelukkig voor Club staat het vizier van de invaller niet op scherp.  .
  4. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Noa Lang eruit
  5. tweede helft, minuut 83. Mignolet schudt zijn troepen wat wakker. Coulibaly kan opeens aanleggen en dat zint de doelman van Club Brugge niet. Hij wil voorkomen dat het nog onnodig spannend wordt.  .
  6. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Musashi Suzuki eruit
  7. tweede helft, minuut 76. Toch een keer een goeie aanval van Beerschot. Coulibaly kan echter zijn voet niet tegen een voorzet zetten. Aan de overzijde kopt Adamyan over het doel van de thuisploeg.  .
  8. Hendry treft de paal. Jack Hendry wil zijn foutje wel goedmaken. Na een scrimmage krijgt de Schot een kans, maar hij trapt de bal op de paal.  . tweede helft, minuut 74.
  9. Gele kaart voor Thibault de Smet van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 74
  10. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Beerschot, Thibault de Smet erin, Jan Van den Bergh eruit
  11. Blessure. Van den Bergh gaat er even bij zitten. Hij lijkt de strijd te moeten staken met een blessure. De Smet maakt zich alvast klaar om in te vallen.  . tweede helft, minuut 71.
  12. tweede helft, minuut 69. Rits dicht bij de 1-4. De kloof van 3 doelpunten was bijna weer een feit. Vanaken gooit het leer voor doel en daar kan Rits koppen. Lejoly kan nog redding brengen.  .
  13. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 66 door Lawrence Shankland van Beerschot. 1, 3.
  14. tweede helft, minuut 66. GOAL! 1-3 Shankland. Het is niet meer dan een doekje voor het bloeden, maar Shankland veegt de nul wel van het scorebord. Hij stuurt Mignolet de verkeerde kant uit.  .
  15. tweede helft, minuut 65. Strafschop Beerschot. De bal gaat op de stip! Hendry is te laat en haalt Van den Bergh onderuit. Strafschop voor Beerschot.  .
  16. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Beerschot, Ramiro Vaca erin, Raphael Holzhauser eruit
  17. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Beerschot, Ismaila Coulibaly erin, Dante Rigo eruit
  18. tweede helft, minuut 63. Ook Vanderidt voert enkele wissels door. Vaca en Coulibaly komen erin, een ongeïnteresseerde Holzhauser sloft naar de bank.  .
  19. tweede helft, minuut 62. Hendry mopperde in de Schotse pers nog dat hij te weinig speelminuten kreeg onder Alfred Schreuder. Dat is dus duidelijk niet in dovemansoren gevallen bij de Nederlandse coach.  .
  20. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Club Brugge, Jack Hendry erin, Clinton Mata eruit