Anderlecht springt toch weer de top 4 binnen, Charleroi biedt weinig weerwerk

  1. 36' - Verv. Yari Verschaeren door Anouar Ait El Hadj
  2. 19' - Doelpunt - Christian Kouamé (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Adem Zorgane door Martin Wasinski
  2. 86' - Doelpunt - Michael Murillo (4 - 0)
  3. 86' - Geel - Ali Gholizadeh
  4. 85' - Verv. Kristoffer Olsson door Marco Kana
  5. 85' - Verv. Sergio Gómez door Bohdan Mykhaylichenko
  6. 80' - Verv. Vakoun Issouf Bayo door Anass Zaroury
  7. 80' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Ryota Morioka
  8. 79' - Doelpunt - Francis Amuzu (3 - 0)
  9. 73' - Verv. Lior Refaelov door Francis Amuzu
  10. 73' - Verv. Joshua Zirkzee door Benito Raman
  11. 71' - Verv. Jackson Tchatchoua door Isaac Mbenza
  12. 70' - Verv. Daan Heymans door Ali Gholizadeh
  13. 64' - Geel - Vakoun Issouf Bayo
  14. 62' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (2 - 0)
  15. 60' - Geel - Kristoffer Olsson
  19'goalChristian Kouamé1 - 0
  62'goalJoshua Zirkzee2 - 0
  79'goalFrancis Amuzu3 - 0
  86'goalMichael Murillo4 - 0

  Anderlecht heeft zich op 1 speeldag van het einde toch weer op een virtuele plaats voor de Champions Play-offs genesteld. Het springt over AA Gent in het klassement, Charleroi deed niet al te moeilijk over het gevecht om de 3 punten.

  Anderlecht - Charleroi in een notendop

  • Sleutelmoment: Een krappe voorsprong proberen verdedigen is Anderlecht dit seizoen al een paar keer slecht bekomen. Even na het uur slaakt het Lotto Park dan ook een zucht van opluchting wanneer Zirkzee er 2-0 van kan maken.
  • Man van de Match: Christian Kouamé toonde bij de eerste twee goals van de thuisploeg zijn werkkracht, klare kijk en koelbloedigheid. De Ivoriaanse aanvaller plaveide met een doelpunt en een assist de weg naar de zege voor paars-wit.
  • Opvallend: Hervé Koffi heeft ondertussen waarschijnlijk een grondige hekel aan Brussel. Vandaag slikte hij vier goals tegen Anderlecht, dinsdag in hetzelfde stadion nog drie met Burkina Faso en eerder dit seizoen vier in het Dudenpark van Union. 

  Flaterende Koffi helpt flitsend Anderlecht

  Anderlecht miste Ashimeru, maar ook met Olsson tussen de lijnen walste het in het eerste halfuur losjes over Charleroi. Enkel aan de afwerking mangelde het bij de thuisploeg. In het begin stond vooral het vizier van Refaelov slecht afgesteld.

   

  Er was uiteindelijk een blunder van Koffi nodig om de verdiende 1-0 op het bord te zetten. De Burkinese doelman van Charleroi sloeg een ongevaarlijke voorzet naar Kouamé, die via een rare omweg kon scoren. Verschaeren liet even later na om de score te verdubbelen en verdween daarna met een liesblessure.

   

  Koffi herpakte zich na zijn misslag en tikte een lastige volley van Zirkzee knap over de lat. Na een halfuur eenrichtingsvoetbal vierde Anderlecht de teugels. Dat kon zonder problemen, want Charleroi bood voor de rust geen weerwerk.

  Charleroi houdt tien minuutjes de schijn hoog

  Toch werden de thuisfans nog even ongerust. Een laks Anderlecht liet de Carolo's even snuffelen aan de gelijkmaker. Er klonk gemopper op de tribunes bij dreigende acties van Tchatchoua en Kayembe, maar veel stelde dat niet voor.

   

  Op een scherpe counter nam paars-wit de twijfel weg. Kouamé wachtte het juiste moment af om Zirkzee de 2-0 voor te schotelen. Daarna kon Anderlecht de zaak ontspannen uitspelen. Refaelov schroeide de vuisten van Koffi na een een-twee met Zirkzee en een treuzelende Murillo trof het zijnet.

   

  In het slot werd de score toch nog verder uitgediept. Gomez tekende voor zijn eerste assist van het kalenderjaar bij de 3-0 van Amuzu en ook Murillo mocht zijn graantje meepikken. De Panamees schopte zijn eigen rebound tegen de touwen.

   

  Anderlecht wipt dankzij de eenvoudige overwinning opnieuw over Gent naar de vierde plaats. Die geeft recht op een ticket voor de Champions' play-offs. Charleroi moet volgende week één puntje pakken om deel te nemen aan de Europe play-offs.

  "Anderlecht was een maatje te groot"

  • Kristoffer Olsson pakte een levensbelangrijke zege met Anderlecht. "4-0 winnen met goed voetbal, dat is leuk. Het kan altijd beter, maar we mogen tevreden zijn. Als we ons goede begin iets langer hadden doorgetrokken, hadden we het in de eerste helft al kunnen afmaken." Olsson speelde zijn rol. "Ik probeer gewoon de ploeg te helpen. Ik was een beetje bang dat ik rood zou krijgen. Gelukkig gebeurde dat niet. Bij het duel erna veroverde ik de bal en maakten we de 2-0."
  • Joris Kayembe maakte zichzelf geen blaasjes wijs. "De analyse is simpel. Anderlecht was vandaag een maatje te groot. We kwamen wel even in de wedstrijd, maar na de 2-0 werd het moeilijk. Het doet pijn, maar de uitslag is correct. We moeten ons nu gewoon concentreren op de volgende match." Charleroi heeft nog één puntje nodig. "We gaan er volgende week alles aan doen om de play-offs te halen. Dat verdienen we."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Einde. Geen toegevoegde tijd. Anderlecht zet Charleroi simpel opzij en herovert zijn plaats in de top vier. De Champions' play-offs wenken voor paars-wit. .
  3. tweede helft, minuut 88. De lijdensweg van Charleroi is bijna afgelopen. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Martin Wasinski erin, Adem Zorgane eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Murillo met de 4-0! Koffi verricht nog een half mirakel door een kopbal van dichtbij te stoppen, maar Murillo is als enige gevolgd. De Panamees maakt het verdict voor Charleroi nog wat zwaarder. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Michael Murillo van Anderlecht. 4, 0.
  7. Gele kaart voor Ali Gholizadeh van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 86
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Marco Kana erin, Kristoffer Olsson eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Bohdan Mykhaylichenko erin, Sergio Gómez eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Een wat gefrustreerde Gholizadeh pakt geel voor een late fout op Amuzu. .
  11. tweede helft, minuut 82. Charleroi heeft al een tijdje geleden de handdoek gegooid. Vallen er nog doelpuntjes uit de kast? .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Vakoun Issouf Bayo eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Ryota Morioka erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Francis Amuzu van Anderlecht. 3, 0.
  15. tweede helft, minuut 78. En 3-0! Gomez heeft zijn juiste schoenen gevonden! De Spanjaard verstuurt een voorzet naar de tweede paal en daar is de kans niet meer te missen. Koffi zit er nog even bij, maar Amuzu scoort wel. .
  16. tweede helft, minuut 75. Een botsend schot van Amuzu scheert de verste paal. Anderlecht is nog niet verzadigd. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Lior Refaelov eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Joshua Zirkzee eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Zirkzee en Refaelov krijgen applaus bij hun vervanging. De vinnige Raman en Amuzu moeten Charleroi verdere schade toebrengen. .