STVVBeerschot
Wesli De Cremer
Daio Wasabi Stayen Stadium
3000

STVV blijft jagen op top 8 na felbevochten zege tegen Beerschot, Koita matchwinnaar in 87e minuut

zo 20 maart 2022 22:25
  1. 13' - Doelpunt - Christian Brüls (1 - 0)
  2. 24' - Doelpunt - Musashi Suzuki (1 - 1)
  1. 48' - Geel - Stipe Radic
  2. 72' - Verv. Dimitri Lavalée door Aboubakary Koita
  3. 72' - Verv. Wolke Janssens door Chris Durkin
  4. 85' - Verv. Tom Pietermaat door Ismaila Coulibaly
  5. 88' - Geel - Aboubakary Koita
Jupiler Pro League - speeldag 32 - 20/03/22 - 21:01
13'
Christian Brüls
13'
1 - 0
24'
Musashi Suzuki
1 - 1
24'

STVV blijft de onverwachte kandidaat voor de top 8. Het trok de uitstekende lijn van de voorbije weken door met winst tegen Beerschot. Eenvoudig liep dat allerminst: de hekkensluiter knokte twee keer terug na een achterstand. Enkele minuten voor tijd haalde Aboubakary Koita nog eens zijn handelsmerk boven. De winger bezorgde STVV de zege met een heerlijke knal.

STVV - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV geeft twee keer een voorsprong weg, maar haalt in de slotfase alsnog zijn gram. Invaller Koita ontbindt zijn duivels met een individuele actie en mikt de winning goal buiten het bereik van Lejoly.

• Man van de match: Aboubakary Koita viel pas 20 minuten voor het einde in, meer had hij niet nodig om beslissend te zijn. Pas zijn derde competitiedoelpunt, maar wel ééntje dat STVV helemaal in de running houdt voor de Europe Play-offs.

• Opvallend: Musashi Suzuki weet eindelijk weer wat scoren is. Hij heeft er meer dan een jaar op moeten wachten. Zijn laatste treffer dateerde van januari vorig jaar, tegen Cercle. Met iets meer koelbloedigheid bij Shankland had de Japanner er vandaag ook een assist bij gedaan.

• Statistiek: Beerschot zet zijn treurmars onverminderd voort met een zesde nederlaag op een rij. Met duels tegen Club Brugge en Union voor de boeg lijkt de kans klein dat de eer nog gered kan worden.

Suzuki is even stoorzender in Truiense dominantie

STVV rook zijn kans na de nederlaag van Racing Genk bij Club Brugge. Een plek in de Europe Play-offs kwam plots vol in het vizier. Brüls trof al in de derde minuut raak, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel.

Het bleek slechts uitstel, want amper 10 minuten later had Brüls zijn vroege goal toch te pakken. Hij kreeg wel erg veel ruimte op de rand van de zestien en krulde de bal in de draai over de grabbelende Lejoly in de verste hoek: 1-0.

Beerschot kwam er niet aan te pas, maar bij de eerste kans was het meteen bingo. Vaca lanceerde Suzuki en die kon voor het eerst in meer dan een jaar nog eens scoren. Uit het niks kwamen de bezoekers langszij.

STVV zette snel orde op zaken. Na twee stevige missers was het bij de derde poging wel raak voor Hara. Met een onhoudbare kopbal op een gemeten voorzet van Hashioka bracht hij de thuisploeg weer op voorsprong. Kort voor de rust werd het zelfs bijna nog 3-1, Bourdin kon een lage knal van Brüls nog van de lijn halen.

Koita doet Stayen op de valreep dansen

STVV bleef ook na de rust jagen op een derde goal, maar gaf iets voorbij het uur zowaar zijn voorsprong opnieuw uit handen. Na een hoekschop bracht Schmidt eerst nog redding op een kopbal van Radic, maar bij een nieuwe corner kon de Kroaat de bal van dichtbij wel in doel tikken. Plots hingen de bordjes weer gelijk.

Beerschot ging in enkele minuten zelfs bijna op en over STVV. Suzuki bood Shankland een niet te missen kans aan, maar de Schot faalde jammerlijk in de afwerking. Aan de overkant kwam ook STVV dicht bij een derde goal. De afwerking van Hara stond wél op punt, maar Lejoly had een prima redding op zijn kopbal.

STVV nam geen vrede met een puntendeling en drukte Beerschot achteruit. Op de valreep leverde dat ook iets op. Na een kort genomen hoekschop ging Koita op wandel rond de zestien en met een gekruist schot liet de invaller Beerschot verslagen achter. STVV hijst zich zo naast Racing Genk en maakt de strijd voor de Europe Play-offs nog ongemeen spannend.

Brüls: "Gewoon onze matchen winnen, we hebben het niet in eigen handen"

• Ryan Sanusi (Beerschot): "Die late goal komt wel even binnen, maar het is ook niet de eerste keer dit seizoen dat we zo'n klap krijgen. We zijn vandaag begonnen met de intentie om er ondanks de degradatie een mooie wedstrijd van te maken. Voor de supporters, voor de club, maar ook als team naar elkaar toe. We zijn daar redelijk goed in geslaagd, al slikten we te makkelijk die doelpunten. Maar ons veldspel was goed, we hebben een paar kansen gecreëerd, in de tweede helft zelfs op de 2-3. Helaas blijven we achter zonder punten. De voorbije week was moeilijk. Je voelt je als voetballer gewoon schuldig naar de club toe, je hebt de club veroordeeld tot degradatie naar tweede klasse. Maar het is nu zo en dan moet je die laatste drie wedstrijden op een zo goed mogelijk manier proberen te beëindigen. Dat gaan we ook proberen tegen Club Brugge en Union."

• Christian Brüls (STVV): "De opluchting was groot, want het was toch een beetje bibberen op het einde. Beerschot had niks meer te verliezen en kon vrij rustig spelen. Wij hadden de wedstrijd tijdens de eerste helft onder controle. We hadden er toen absoluut 2-0 van moeten maken. We gaven Beerschot weer een kans met die hoekschop en zo kwamen we in de problemen. Gelukkig was Koita zijn derde schot er één op doel. Ik ken zijn kwaliteiten en daarom blijf ik hem ondanks eerdere missers de bal geven. Hij kan uit elke situatie op doel schieten. We gaan nu even genieten van een vrij weekend, dat hebben we ook verdiend. Daarna wacht ons een moeilijke wedstrijd bij Zulte Waregem, dat is het enige wat nu telt. Wij moeten gewoon onze matchen winnen en dan zien we wel waar we op het einde staan. We hebben het niet in eigen handen voor de top 8."

90+3'

STVV liet Beerschot twee keer langszij komen, maar trekt uiteindelijk wel aan het langste eind. Invaller Koita zorgde in de slotfase voor de bevrijdende 3-2. STVV komt zo naast Racing Genk in de stand en doet zo volop mee voor een plek in de Europe Play-offs. Beerschot lijdt zijn zesde nederlaag op een rij.

90+1'

89'

Beerschot krijgt nog 3 minuten om een nieuwe nederlaag op de valreep nog te vermijden.

87'

Koita doet het voor STVV!

STVV lijkt dan toch op weg naar de overwinning na een knappe actie van Koita. Na een kort genomen hoekschop gaat de invaller op wandel rond de zestien. Bij Beerschot laten ze begaan en met een gekruist schot vanuit een scherpe hoek slaat Koita genadeloos toe.

81'

Eindelijk nog eens een punt voor Beerschot?

Nog 10 minuten heeft STVV om de drie punten op Stayen te houden. Zit er nog wat in de tank? Of gaat Beerschot nog met de volle buit lopen? De bezoekers zijn na 5 nederlagen op een rij in elk geval op weg naar eindelijk nog eens een puntje.

75'

Hara botst op Lejoly

Ook STVV komt plots weer dicht bij de voorsprong. Hara kan van dichtbij koppen op een prima voorzet, maar Lejoly houdt Beerschot overeind met een knappe reflex.

72'

Shankland laat de 2-3 liggen

Beerschot ging bijna in enkele minuten van 2-1 naar 2-3. Shankland krijgt een niet te missen kans aangeboden, maar alleen voor doel devieert hij een lage voorzet naast. Vreselijke misser.

68'

Beerschot komt weer terug

Nieuwe hoekschop, nieuwe kans voor Radic en nu is het wel raak. Shankland legt de bal aan de tweede paal goed terug en Radic neemt Schmidt nu wel te grazen. De bordjes hangen weer in evenwicht, in Genk zullen ze het graag zien gebeuren.

66'

Schmidt voorkomt de 2-2!

De buit is nog niet binnen voor STVV. Beerschot liet eerder al zien dat het uit het niks kan scoren en ook nu komt het gevaar uit de lucht vallen. Radic dwingt Schmidt tot een knappe redding met een kopbal op een hoekschop.

65'

Holzhauser, vorig jaar nog de ster van de ploeg, mag vanavond nog een klein halfuurtje meedoen bij Beerschot. Voor Rigo is de wedstrijd voorbij.

63'

STVV jaagt op 3-1

Lejoly moet nog eens tussenbeide komen. De doelman geeft een indraaiende voorzet van Brüls nog net een tikje mee, voor de neus van Hara. STVV blijft zoeken naar die derde goal, Beerschot komt er aanvallend nauwelijks uit.