KV Mechelen en Eupen zijn niet veel met elk een punt, Mrabti mist penalty

1. 8' - Doelpunt - Boris Lambert (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 32 - 19/03/22 - 16:15
8'
Boris Lambert
8'
1 - 0

Een felbevochten duel aan de Kehrweg heeft geen winnaar opgeleverd. Een rode kaart en een penaltymisser in enkele dolle minuten waren de meest besproken fase van de match, maar KVM kon van beide niet profiteren. Het resultaat is uiteindelijk voor beide ploegen een kleine teleurstelling. Eupen is nog niet zeker van het behoud en KVM zal nog twee speeldagen moeten knokken voor de Europe Play-off.

Eupen - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Met de rust in zicht laat KV Mechelen de kans liggen om Eupen een tik te geven na een cadeau van de thuisploeg. Amat veroorzaakt een penalty en pakt in sneltempo tweemaal geel. Mrabti profiteert niet en mikt de strafschop de paal.

• Opvallendste speler: Jordi Amat beleefde niet zijn beste dag. Na een duidelijke penaltyovertreding pakte hij geel voor protest en meteen daarna incasseerde hij een tweede gele kaart voor een forse duw aan Vanlerberghe. Een aanvoerder onwaardig.

• Statistiek: KV Mechelen kan voor de derde keer op rij niet winnen van Eupen. Eind vorig jaar schakelde Eupen de Mechelaars uit in de kwartfinales van de Croky Cup. 1-3 werd het toen, een kopie van de thuisnederlaag die KVM op de derde speeldag leed tegen datzelfde Eupen.

Eupen houdt stand na zwak moment van Amat

KV Mechelen zette meteen de lijnen uit in het Kehrwegstadion, maar het was wel Eupen dat al vroeg de score opende. Lambert kreeg te veel ruimte op een hoekschop van Peeters en kopte de bal onhoudbaar in doel.

Nog voor het kwartier stond het bijna 2-0. Weer een hoekschop, weer kon Lambert koppen. Hairemans keerde de bal nog net van de lijn en in de herneming kon Prevljak niet besluiten. KV Mechelen ontsnapte en sloeg na 20 minuten zelf toe. Schoofs liep aan de eerste paal perfect in op een voorzet van Walsh en mikte de gelijkmaker fraai in doel.

Kort voor de rust ging het licht uit bij Amat. Na een duidelijke penaltyovertreding en geel voor protest deed de Eupen-kapitein er nog een schepje bovenop. Nog voor de penalty gegeven werd, pakte Amat een tweede keer geel voor een forse duw aan Vanlerberghe. Mrabti vergat het mes nog dieper te duwen, hij mikte de strafschop op de paal.

KV Mechelen kon het numerieke overwicht na de rust niet uitbuiten en ontsnapte zelfs toen Peeters na knullig Mechels balverlies op de paal besloot.  Pas na ruim een uur werd het even warm voor Eupen, maar Nurudeen had een prima reflex op een kopbal van Walsh.

Dichter bij de 1-2 kwamen de bezoekers niet meer. Diep in de extra tijd ontsnapte KV Mechelen zelfs nog aan de nederlaag. Coucke kon een verrassend schot van Magnée nog net over de lat tikken en diezelfde Magnée besloot kort daarna nog op de paal.

Valkanis: "Je moet de emoties van Amat begrijpen"

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Als je een volledige helft met 11 tegen 10 speelt, dan ben je natuurlijk ontgoocheld dat je niet wint. Ons spel was nog oké, maar we misten kwaliteit in de laatste 20 meter. Het geloof in de acties ontbrak en de staat van het veld speelde natuurlijk ook een rol. Zelfs de jongens van Eupen klaagden daarover. Wij gaan gewoon hard blijven werken richting de volgende wedstrijd."

• Michael Valkanis (trainer Eupen): "Dit is een belangrijk punt. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar de rode kaart was een keerpunt. Dat is heel frustrerend. Ik heb het al vaker gezegd, scheidsrechters moeten een wedstrijd aanvoelen. De ref gaf 2 gele kaarten in minder dan een minuut. Je moet de emoties begrijpen bij een kapitein die een penalty veroorzaakt terwijl wij vechten om in eerste klasse te blijven. Het was ook een betere wedstrijd geweest zonder die rode kaart. De jongens hebben desondanks veel karakter getoond en heel hard gewerkt. KV Mechelen heeft niet veel kansen gecreëerd. Op het einde hadden we zelfs nog kunnen winnen. Ik ben blij met een punt, maar het hadden er drie kunnen zijn."

90+8'

Ondanks een helft met een man meer komt KV Mechelen niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Eupen. De bezoekers ontsnapten in de slotfase zelfs nog aan een nederlaag na twee uitstekende kansen voor Magnée. Voor KV Mechelen is het het vierde gelijkspel op een rij.

90+6'

Magnée op de paal!

Weer is daar Magnée. Hij snijdt de zestien in en haalt stevig uit, maar zijn schot strandt op de paal!

90+6'

Coucke houdt KV Mechelen overeind!

Eupen gaat bijna nog met de volle buit lopen! Magnée haalt verrassend uit en Coucke kan de bal nog net over de lat duwen.

90+1'

Dubbele wissel bij Eupen, waar Déom en Müsel klaar staan om in te vallen. Intussen ligt het spel stil voor verzorging bij Magnée na een stevige botsing.

90+1'

87'

De bezoekers blijven het proberen, maar bij Eupen is er van vermoeidheid nog geen sprake. Ze blijven het allemaal belopen en houden het achteraan goed gesloten.

81'

Breekt Engvall de ban?

De tijd begint te dringen voor KV Mechelen, een vierde gelijkspel op rij krijgt steeds meer vorm. Of kan Engvall nog het verschil maken? Hij neemt de plaats in van Hairemans.

76'

Zorgen om Agbadou

Agbadou krijgt in de zestien een stevige tik tegen zijn hoofd en blijft even roerloos liggen. Het is toch even paniek, maar uiteindelijk blijkt het mee te vallen. Agbadou is wel bijzonder boos dat er geen overtreding gefloten werd. Het protest komt hem op geel te staan.

71'
69'

Zowel bij Eupen als KV Mechelen wordt er gewisseld. Nuhu moet bij de thuisploeg naar de kant voor Alloh. Bij de bezoekers maakt Mrabti plaats voor Shved.

64'

Nurudeen voorkomt de 1-2!

Plots dan toch een enorme kans voor KV Mechelen. Walsh kan van dichtbij koppen aan de eerste paal, maar Nurudeen pakt uit met een geweldige redding.

63'
62'

Exit Prevljak

Opvallend, bij Eupen wordt Prevljak naar de kant gehaald. Cools is zijn vervanger. De focus ligt dus helemaal op verdedigen bij Eupen, dat is nu wel duidelijk.

60'

Het blijft zoeken naar openingen voor KV Mechelen. Bij Eupen lopen ze zich de longen uit het lijf om het puntje te verdedigen.

54'

Peeters op de paal

Eupen laat even zien dat het aanvallend nog niet dood is. Peeters kan zich centraal doorzetten na knullig balverlies bij KV Mechelen. Vanaf het halve maantje mikt hij de bal op de buitenkant van de paal. KV Mechelen komt met de schrik vrij.