Gent deelt dreun uit aan Anderlecht: Tissoudali schiet paars-wit uit top 4 met late goal

  1. 29' - Geel - Sergio Gómez
  2. 19' - Geel - Lisandro Magallán
  1. 90+3' - Verv. Tarik Tissoudali door Roman Bezoes
  2. 85' - Verv. Yari Verschaeren door Francis Amuzu
  3. 85' - Verv. Alessio Castro-Montes door Núrio
  4. 85' - Verv. Matisse Samoise door Andreas Hanche-Olsen
  5. 81' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  6. 80' - Verv. Andrew Hjulsager door Elisha Owusu
  7. 80' - Verv. Laurent Depoitre door Darko Lemajic
  8. 78' - Verv. Joshua Zirkzee door Benito Raman
  9. 77' - Verv. Lior Refaelov door Anouar Ait El Hadj
  81'goalTarik Tissoudali1 - 0

  KAA Gent heeft een belangrijke dreun uitgedeeld aan Anderlecht. De Buffalo’s wonnen een nerveuze topper met het kleinste verschil na een late treffer van Tarik Tissoudali. De gevolgen zijn groot: met nog twee matchen te gaan springt Gent over Anderlecht de top 4 binnen.

  Gent - Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: Rond het uur schakelt Anderlecht een paar versnellingen hoger. De kansen volgen, maar een onnauwkeurige afwerking en enkele stevige reddingen van Roef houden de nul op het bord. Gent toont zich later wél efficiënt.
  • Man van de Match: Van je ex-spelers moet je het hebben. Davy Roef kon in acht seizoenen op de loonlijst van Anderlecht nooit echt een basisplaats afdwingen. Vanavond is hij voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de nederlaag van paars-wit.
  • Opvallend: Na vijf opeenvolgende gelijke spelen komt er eindelijk nog eens een winnaar uit de bus in dit duel. Gent is nu al sinds eind 2018 ongeslagen tegen Anderlecht, een reeks van intussen negen wedstrijden.
  • Opvallend (bis): Gent zet met zijn 21 op 21 de beste reeks van dit seizoen in de Jupiler Pro League neer. Union bleef steken op zes zeges na elkaar. Ook Club Brugge boekte 18 op 18, maar die reeks is op dit moment nog bezig.

  Gent pleegt hold-up in eigen stadion

  Twee ploegen in topvorm en op volle sterkte, dat moest in een uitverkochte Ghelamco Arena vuurwerk geven. Het begon ook veelbelovend met een infiltratie van Murillo en een terecht afgekeurd doelpunt van Tissoudali, maar al snel verzandde de wedstrijd.

   

  Naargelang de avond vorderde, moest Gent zijn lichte overwicht afgeven aan Anderlecht. Na een uur vol matig voetbal leken de bezoekers het laken naar zich toe te trekken. Verschaeren gaf de aanzet met een vinnig schot. Hoedt kopte van dichtbij slap in, een krul van Refaelov suisde over de lat en de streep van Gomez vloog tegen de vuisten van Roef.

   

  Een misselijkmakende botsing tussen Okumu en Magallan, gelukkig zonder erge gevolgen, brak het broze ritme. Tien minuten voor affluiten kwam de beslissing als een donderslag bij heldere hemel. Kums bediende Tissoudali en die prikte de dodelijke 1-0 vanuit een scherpe hoek binnen. Anderlecht ging nog koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

  "Lijkt erop dat we uit Play-off I gaan vallen"

  • Tarik Tissoudali trok Gent weer eens over de streep met een belangrijke goal. "We hebben 90 minuten lang gestreden voor deze drie punten. Het was wachten op dat ene moment. Als spits is dat irritant, maar je moet het vertrouwen bewaren en er staan als dat moment komt. Ik twijfelde nog om te schieten met mijn linker, want die doet nog heel veel pijn, maar ik ging er gewoon voor. Gelukkig ging hij erin. Hartstikke blij!"
  • Wesley Hoedt was bijzonder teleurgesteld. "Ik ben een beetje zonder woorden. Dat gebeurt niet vaak. Dit is het verhaal van het hele seizoen. We creëren genoeg, maar maken het niet af. Inclusief mezelf, ik kreeg een 150% kans die ik gewoon in moest koppen", sakkerde de Nederlander van Anderlecht. "Het zou bijna onmogelijk zijn dat we uit Play-off I vallen, maar daar lijkt het nu wel op."

  Reacties na Gent-Anderlecht:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Tissoudali heeft een grotendeels tegenvallende topper in het voordeel van Gent beslecht. Anderlecht miste de kansen en moet zijn ticket voor de Champions' Play-off voorlopig afstaan. .
  3. tweede helft, minuut 95. Anderlecht zoekt koortsachtig naar een gelijkmaker, maar die zit er niet echt aan te komen. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Tarik Tissoudali eruit
  5. tweede helft, minuut 93. Tissoudali hinkt met krampen naar de zijlijn. Bezoes mag nog even meespelen. .
  6. tweede helft, minuut 89. Op dit moment valt Anderlecht virtueel uit de Champions' Play-offs. Gent heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gewonnen. .
  7. tweede helft, minuut 88. Kums in de weg. Kouamé vangt een verre voorzet op en blijft rustig. Kums sluit echter snel bij en zorgt voor een cruciaal blok. Op de hoekschop die volgt is Kouamé opnieuw gevaarlijk. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Yari Verschaeren eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Núrio erin, Alessio Castro-Montes eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Andreas Hanche-Olsen erin, Matisse Samoise eruit
  11. tweede helft, minuut 85. Samoise heeft gestreden als een krijger en geniet van het applaus bij zijn wissel. .
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 83. Anderlecht heeft zijn momenten niet gegrepen en krijgt het deksel op de neus. Tom Boudeweel.
  14. tweede helft, minuut 83.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Tarik Tissoudali van KAA Gent. 1, 0.
  16. tweede helft, minuut 81. Tissoudali doet het! Samoise en Okumu nemen onverantwoorde risico's bij het uitverdedigen, maar de aanval mondt wél uit in een doelpunt. Tissoudali zet Gent op voorsprong, en het zal de supporters een zorg zijn dat het onverdiend is. .
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Andrew Hjulsager eruit
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Darko Lemajic erin, Laurent Depoitre eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Gentse wissel komt eraan. Owusu en Lemajic bereiden zich voor om in te vallen. .