5. 89' - Verv. Jelle Vossen door Lasse Vigen Christensen
    Jupiler Pro League - speeldag 31 - 12/03/22 - 18:31

Zulte Waregem heeft een prima zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het team van Timmy Simons stuurde Eupen met lege handen terug naar de andere kant van het land.

Zulte Waregem - KAS Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Op een zucht van het rustsignaal krijgt Eupen een strafschop. Scheidsrechter Put wordt door de VAR naar het scherm geroepen en hij draait zijn beslissing terug, geen penalty en dus gaat Zulte Waregem met een 1-0-voorsprong rusten.

• Man van de match: Net nu Zulte Waregem hen het meeste nodig heeft, staan ze er. Sammy Bossut hield zijn netten schoon en Jelle Vossen zette zijn naam nog maar eens op het scorebord. De ouderdomsdekens waren nog maar eens van goudwaarde voor Essevee.

• Opvallend: Jelle Vossen maakte intussen 150 doelpunten op het hoogste niveau in België. Geweldige statistieken en de 32-jarige spits is nog niet versleten.

Ciranni pakt uit, pareltje van Vossen strandt op de lat

Aan de Gaverbeek stond met Zulte Waregem-Eupen een echte kelderkraker op het programma. Door de belabberde prestaties van de voorlaatste in de stand Seraing was de nood voor beide teams niet bijzonder hoog, maar er kon uiteraard best wel gewonnen worden.

Eupen combineerde aardig voor rust, maar het was Zulte Waregem dat scoorde. Ciranni verwerkte een afgeweken voorzet van Dompé heerlijk in doel met een fantastietje. De verdediger wipte de bal met zijn hak over Nurudeen in doel: 1-0.

Eupen domineerde nadien en kwam dichtbij de gelijkmaker, maar Sammy Bossut stond pal. Vlak voor rust legde scheidsrechter Put de bal op de stip na vermeend handspel van Boya, maar de VAR draaide die beslissing nog om.

Na de pauze ging een mak Eupen helemaal kopje onder. Dompé verdubbelde met een afgeweken schot de score en meteen erna scoorde Vossen bijna een doelpunt dat de wereld zou rondgaan.

De spits legde aan vanop de eigen helft, maar Nurudeen was net op tijd terug om zijn heerlijke knal tegen de lat te duwen. Tien minuten voor tijd had Vossen zijn doelpuntje toch beet, hij zette een strafschop om.

Zulte Waregem zet de voorlaatste in de stand Seraing zo op 9 punten en lijkt nu echt wel veilig. Ook voor Eupen ziet het er met een voorsprong van 8 punten op de Luikenaars prima uit.

Vossen: "Er proberen nog heel wat doelpunten bij te doen"

• Jelle Vossen (Zulte Waregem): "Dit is een levensbelangrijke zege, dit soort matchen moet je winnen als je je geen zorgen wilt blijven maken. We stonden goed en hadden kansen om de score verder uit te diepen. Dit is een schitterend gevoel."

Vossen maakte zijn 150e doelpunt in de Jupiler Pro League, dat had ook die geweldige knal van voor de middellijn kunnen zijn: "Dat was uiteraard nog mooier geweest dan die penalty even later. Op het moment dat ik de bal kreeg, zag ik Nurudeen hoog staan en raakte ik de bal perfect. Jammer genoeg pakt hij hem nog."

"Ik ben heel fier dat ik die kaap kan ronden. Ik draai wel al even mee, maar het is een geweldig lijstje om in te staan. Al is het wel mijn bedoeling om er nog een pak bij te doen."

• Jens Cools (KAS Eupen): "Het zijn harde cijfers, vooraf hadden we er meer van verwacht. We hebben het na de openingsgoal niet onaardig gedaan, maar zonder echt gevaar te creëren."

"In de tweede helft konden we niet doordrukken en na de 2-0 en 3-0 was het afgelopen. Op Seraing hebben we nog steeds een mooie bonus, als ze er niet in slagen om morgen bij Standard te winnen dan is het wel afgelopen denk ik."

Simons: "Vossen laat andere jongens beter voetballen"

Na afloop van de partij sprak een zichtbaar opgeluchte Timmy Simons: "Iedereen binnen de club is hier zeer tevreden mee. Het is de tweede thuiswedstrijd op rij die we kunnen winnen. De steun van de supporters gaf ons een boost. Leuk om mee te maken."

Essevee heeft nu 9 punten voorsprong op Seraing: "Dit is ook een mentale tik voor de concurrentie. We moeten vooral wel naar onszelf kijken, we hebben er hard voor gewerkt en we verdienen dit gewoon."

"De rol die Jelle Vossen speelt is ook geweldig. Hij steekt overal zoveel energie in, chapeau voor hem dat hij ook vandaag weer scoort. Hij laat de rest van het team beter voetballen."

Ook Eupen-coach Michael Valkanis gaf zijn analyse: "Het resultaat vertelt niet het verhaal van deze wedstrijd. We domineerden in de beginfase, maar krijgen dan een onwaarschijnlijk doelpunt tegen. Ze hadden zelfs bij Zulte Waregem niet verwacht dat die bal zou binnengaan."

"Verder was die penaltyfase voor mij een vraagteken, dat moeten we nog eens grondig herbekijken. In de tweede helft krijgen we er dan weer een om de oren, het was gewoon een vreemde match."

"Ik had het gevoel dat Zulte Waregem niet aan kansen kwam, maar wel won. We moeten de goede zaken onthouden van deze wedstrijd en proberen om volgende wedstrijd beter te doen."

20:22

Zulte Waregem verjaagt het degradatiespook. De thuisploeg speelde een efficiënte wedstrijd tegen Eupen en verzilverde zijn kansen. Voor rust opende Ciranni de score met een heerlijke hak, na rust scoorden Dompé en Vossen. Eupen was te onmondig om echt op iets aanspraak te maken.

90+3'

Vuisten van Bossut

Peeters doet het goed, Bossut pakt uit met een knappe parade. Hij gaat Essevee een clean sheet bezorgen.

90+2'

Seck begaat een foutje op Konstantelias, Peeters mag nog eens aanleggen vanop een interessante plek. De tijd tikt weg, de fans van Zulte Waregem laten zich horen.

90+1'

90+1'

extra time

We doen er nog 4 minuten bij in het Regenboogstadion.

90'

Applauswissel

Vossen maakt plaats voor Vigen na een sterke match. Een geweldige poging vanop eigen helft strandde op de lat, even later scoorde hij vanaf de stip wel. Vossen heeft nu over alle seizoenen heen 150 doelpunten gemaakt op het hoogste niveau in België.

88'

Bij Essevee mogen Vigen en Sissako de partij nog volmaken. Het is wachten tot ref Put 3 maal op zijn fluit blaast. Het geloof is bij de bezoekers helemaal verdwenen.

86'

Doelpunt nummer 150 voor Vossen in België

86'

Konstantelias is geen partij voor Seck en de Cyprioot wordt aan de kant gezet. Zulte Waregem is deze match probleemloos aan het uitspelen.

83'

Vossen scoort

Het leed van Eupen wordt nog wat groter. Ze verliezen Agbadou en Vossen zet de penalty ook nog eens feilloos om: 3-0. Match gespeeld.

82'

Blessure

Agbadou moet van het veld gesleept worden, de Ivoriaan ziet enorm af. Pletinckx kan wel verder.

81'

Strafschop Zulte Waregem

Nurudeen is hopeloos te laat en kegelt Pletinckx omver. Ook Agbadou is een slachtoffer en heeft dringend verzorging nodig. Dit was bijzonder onvoorzichtig van de Eupense doelman.

80'

Gano mag gaan rusten, absoluut geen geweldige partij van de targetspits maar hij verzette wel weer bergen werk. Kutesa wordt nog een 10-tal minuten de spitsbroeder van Jelle Vossen.

77'

Een pluim voor Sammy Bossut ook vanavond. De ervaren doelman keept een bijzonder secure partij, daar kan Isaac Nuhu van meespreken.