Ga naar de inhoud

KV Mechelen laat in Sint-Truiden opnieuw dure punten liggen in strijd voor PO1

 1. 40' - Geel - Rick van Drongelen
 2. 37' - Geel - Jordi Vanlerberghe
 1. 62' - Geel - João Klauss
 2. 61' - Doelpunt - João Klauss (1 - 1)
61'goalJoão Klauss1 - 1

KV Mechelen heeft opnieuw een slechte zaak gedaan in de strijd voor Play-off I. Na het gelijkspel tegen Cercle, kwam het nu niet verder dan 1-1 bij STVV. Cuypers opende de score voor de rust, erna maakte Klauss gelijk. 

STVV - KV Mechelen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Shinji Kagawa heeft in de slotseconden nog een uitstekend schot in huis. Thoelen moet zich helemaal strekken om de Japanner van de winning goal te houden.

 • Man van de match: Yannick Thoelen viel in voor de geblesseerde Gaëtan Coucke en kweet zich uitstekend van zijn taak. Zelfs na een blessurebehandeling redde hij nog een punt voor Malinwa.

 • Opvallend: KV Mechelen verscheen vanavond met maar liefst acht Belgen aan de aftrap. Enkel Van Drongelen, Oum Gouet en Mrabti hadden niet de Belgische nationaliteit.

Wedstrijd met twee gezichten krijgt logisch resultaat

KV Mechelen nam de partij meteen in handen en probeerde het blok van de thuisploeg uit verband te spelen. Dat leverde bijna 75 procent balbezit op, maar bitter weinig kansen. Na een half uur zoeken en tasten vond Malinwa dan toch een opening: Cuypers stond op de juiste plaats om een voorzet van Storm in doel te duwen.

 

STVV schoot pas na de 0-1 wakker. Konaté had de gelijkmaker aan de voet, maar stuitte op Thoelen. Even later ging KVM-verdediger Van Drongelen als laatste man in de fout, maar ref Put hield het, ondanks een oproep van de VAR, bij geel.

 

Na de pauze waren de rollen omgekeerd. STVV, nu met Kagawa in de ploeg, nam het initiatief over en duwde KV Mechelen achteruit. Op het uur kreeg de thuisploeg ook loon naar werken: Klauss ramde op voorzet van Hara de gelijkmaker in het dak van het doel.

 

Op een schuchtere poging van Cuypers na kwam KV Mechelen er niet meer aan te pas. Het was STVV dat nog tevergeefs de winning goal najoeg. Janssens en Kagawa konden de beste kansen niet verzilveren, Hara kreeg geen penalty na een overtreding van Vanlerberghe.

Wouter Vrancken: "Voetjes op de grond"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We hebben de eerste helft volledig gedomineerd. Je weet dat je tegen een sterk blok speelt, maar toch hebben we die voorsprong kunnen pakken. Dan is het jammer dat we in de tweede helft de foute keuzes maken, waardoor de controle een beetje weg is. Dat was niet goed genoeg."

"Ik denk dat we met de voetjes op de grond moeten blijven. Sint-Truiden heeft op zijn manier de tweede helft naar zich toegetrokken, terwijl de eerste helft voor ons was. Zo simpel is het. De uitslag is gewoon terecht. Ik denk dat het duidelijk is waar onze ambities liggen."

Christian Brüls: "Nu met vertrouwen naar Genk"

Christian Brüls (STVV): "Als je beide helften bekijkt, is het een terechte uitslag. Met iets meer geluk gaat die bal van Kagawa op het einde er nog in, maar de keeper pakte die perfect. Hoe valt dat verschil tussen de eerste en de tweede helft te verklaren? Gewoon doordat we in de tweede helft gevoetbald hebben. Met elke pass en elke combinatie die lukt, krijg je meer vertrouwen. En met de inbreng van Kagawa hadden we natuurlijk ook meer voetballend vermogen op het middenveld. We pakken nu 11 op 15 en slikken maar 2 goals, dus we kunnen nu met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen Genk toewerken."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde. Het zit erop! STVV en KV Mechelen delen de punten na een wedstrijd waarin beide ploegen elk één helft baas waren. Voor Malinwa lijkt de top vier plots ver weg na het tweede gelijkspel op een rij. .
 3. tweede helft, minuut 95. Thoelen redt KV Mechelen! Kagawa probeert het nog met een stevige knal richting de benedenhoek, Thoelen moet zich helemaal strekken om de 2-1 uit z'n doel te houden. .
 4. tweede helft, minuut 94. Het is STVV dat nog ten aanval trekt in de slotminuten, maar veel lijn zit er niet meer in. Een puntendeling lijkt onafwendbaar. .
 5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. Er komen 5 minuten bij. Krijgen we nog een winnaar? . tweede helft, minuut 90.
 7. tweede helft, minuut 90. Vanlerberghe neemt een vrije trap op een interessante plek voor zijn rekening, maar er zit te weinig power in het schot. .
 8. tweede helft, minuut 83. Plots Cuypers. En ineens is KV Mechelen daar weer. Cuypers krijgt een geweldige kans voorgeschoteld, maar talmt te lang. Hier ontsnapt STVV aan een koude douche. .
 9. tweede helft, minuut 81. KV Mechelen ontsnapt aan een penalty als Vanlerberghe te laat komt met zijn tackle op Hara. Ook de VAR grijpt niet in. .
 10. tweede helft, minuut 81. STVV is in alle onderdelen de betere ploeg in de tweede helft . Stef Wijnants op Radio 1.
 11. tweede helft, minuut 80. STVV voelt dat er meer in zit en blijft nu ten aanval trekken. De bezoekers worden in het defensief gedwongen. .
 12. tweede helft, minuut 76. KV Mechelen laat zich nog eens zien: invaller Engvall trapt met rechts, in de handen van Schmidt. .
 13. tweede helft, minuut 74. Thoelen opgelapt. Na een minutenlange blessurebehandeling gaat Thoelen het toch nog eens proberen. .
 14. tweede helft, minuut 73. Deze pauze komt KV Mechelen goed uit, want ze kwamen er gewoon niet meer uit. Stef Wijnants op Radio 1.
 15. Probleem bij Thoelen. Thoelen is blijven liggen na het schot van Janssens en heeft de verzorgers laten aanrukken. De wedstrijd ligt even stil. . tweede helft, minuut 72.
 16. tweede helft, minuut 70. Janssens met de plaatsbal. STVV lijkt op dit moment de beste papieren te hebben in deze wedstrijd. Na opnieuw een snedige aanval viseert Janssens de verste hoek, veel scheelt het niet. .
 17. tweede helft, minuut 65. De pas ingevallen Janssens laat zich meteen zien met een stevige knal, Thoelen pakt in twee tijden. .
 18. Gele kaart voor João Klauss van STVV tijdens tweede helft, minuut 62