Ga naar de inhoud

Grote Skov Olsen-show bij Club Brugge in Seraing: 3 goals en 1 assist

 1. 40' - Geel - Mathieu Cachbach
 2. 29' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 2)
 3. 3' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 1)
 1. 83' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (0 - 5)
29'goalMats Rits0 - 2
83'goalAndreas Skov Olsen0 - 5

Club Brugge heeft laat op het seizoen nog een oefenmatch afgewerkt. Althans, daar leek het toch op op bezoek bij Seraing. Na 3 minuten had Skov Olsen zijn eerste van drie goals al gemaakt. Toen Seraing voor de rust met zijn tienen viel werd het helemaal een lijdensweg voor de voorlaatste in de stand.

Seraing - Club Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: Na amper drie minuten is het al duidelijk dat Club Brugge een eenvoudige avond tegemoet gaat. Skov Olsen opent de score en plaveit de weg voor een vlotte en ruime Brugse zege.

 • Man van de match: Andreas Skov Olsen bewees nog maar eens wat een enorme aanwinst hij is voor Club. Met drie goals (al werd één ervan nadien omgezet in een owngoal) en een assist was hij de absolute uitblinker.

 • Opvallend: Seraing heeft nu al zes wedstrijden op een rij niet gescoord. De laatste doelpunten van de Luikenaars dateren al van eind januari, in de degradatietopper tegen Beerschot.

 • Statistiek: Club Brugge scoorde dit seizoen al drie keer in de eerste vijf minuten van de match: Balanta tegen Beerschot, Dost tegen STVV en Skov Olsen vandaag. Alleen Union deed dat nog vaker, namelijk vier keer.

Club is al voor de pauze klaar met onmachtig Seraing

Club Brugge had wat recht te zetten na de bekerexit en liet er in Seraing geen gras over groeien. Na nauwelijks drie minuten zette Skov Olsen de 0-1 al op het bord.

 

Seraing had geen antwoord in huis en dus was het wachten op de 0-2. Die viel uiteindelijk op het halfuur: Rits pikte de bal op na een afgeweerde hoekschop en prikte het leer in dezelfde hoek als Skov Olsen.

 

De thuisploeg leek na de tweede tegentreffer even op te leven, maar net op dat moment ging Cachbach over de schreef met een lelijke tackle op Odoi. Na een interventie van de VAR haalde ref Van Driessche de rode kaart uit zijn achterzak.

 

Club profiteerde meteen van het numerieke overwicht. Skov Olsen knalde via een verdediger en doelman Dietsch de 0-3 tegen de touwen, al werd dat doelpunt nadien als een owngoal opgetekend.

 

In een overbodige tweede helft werd Seraing helemaal de speelbal van een oppermachtig Club. Invaller Dost en uitblinker Skov Olsen dreven de score nog op tot 0-5, cijfers die alles zeggen over de waardeverhoudingen tussen Seraing en Club Brugge.

Reacties van de coaches:

 • Jean-Luis Garcia (Seraing): "We zitten al met een gebrek aan vertrouwen, en als je dan tegen een ploeg van dat kaliber zo aan de match begint, is dat verschrikkelijk. Daarna moesten we de kelk ook nog tot de bodem ledigen, met nog twee goals en een uitsluiting in de eerste helft. Dan is het moeilijk om je spelers tijdens de rust nog op te peppen."

  "Mijn spelers hebben dan nog veel moed getoond na de rust, maar het ontbrak ons gewoon aan kwaliteit. Maar ook voor de rust deden we te weinig met de bal en misten we technisch vernuft en koelbloedigheid, terwijl Club Brugge zoals zo vaak erg efficiënt was."

  "Nu moeten we ons kunnen opladen voor de derby tegen Standard volgende week. Dat kan een mooie gelegenheid zijn om de negatieve dynamiek waarin we nu zitten, te doorbreken."

 • Alfred Schreuder (Club Brugge): "Complimenten aan ons team. De jongens hebben de wedstrijd heel professioneel opgevat en met een goede intensiteit gespeeld. Ze spelen die ook nog eens heel professioneel uit, dus wij zijn heel tevreden met die 0-5."

  "Het was afgesproken dat we De Ketelaere minuten zouden geven. En onze spitsen hebben de afgelopen week drie zware wedstrijden gehad, dus dan wil je ook frisse jongens brengen. En zij hebben het goed gedaan."

  "De bekeruitschakeling is met deze overwinning niet doorgespoeld. Dat blijft heel zuur. Maar het ligt nu achter ons. We kunnen dat niet meer omdraaien. We moeten nu vooruit kijken."

Schreuder over Lang: "Dit hoort niet te gebeuren"

Nog een opvallend momentje in de tweede helft: Noa Lang trok na zijn wissel niet naar de Brugse bank, maar verdween meteen in de coulissen.

 

En dat was ook de coach niet ontgaan. "Het is zonde dat dat gebeurt. Het is onnodig. Het was een heel mooie avond, dan hoort dit eigenlijk niet te gebeuren", reageerde Schreuder na de wedstrijd.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 90. Einde. Afgelopen! Ref Bram Van Driessche maakt een einde aan de lijdensweg van Seraing. Club Brugge heeft met sprekend gemak de maat genomen van de voorlaatste in de stand: 0-5 zijn niet eens overdreven cijfers. .
 3. tweede helft, minuut 85. Club Brugge blijft nu doordrukken. Dost is dicht bij zijn tweede van de avond, maar besluit nipt naast. .
 4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Andreas Skov Olsen van Club Brugge. 0, 5.
 5. tweede helft, minuut 83. Skov Olsen zet de kers op de taart. Skov Olsen zet de forfaitcijfers op het bord na een mooie een-twee met Vanaken en een onhoudbaar schot in de verste hoek. Pijnlijk voor Seraing. .
 6. tweede helft, minuut 78. Ook N'Soki heeft zich nu geblesseerd, maar hij lijkt wel verder te kunnen. .
 7. Exit Mata. Toch nog een klein minpuntje op een voor de rest zorgeloze avond voor Club: Mata moet geblesseerd naar de kant. Sobol valt in. . tweede helft, minuut 75.
 8. tweede helft, minuut 73. Dost doet het nu wel. Club doet er dan toch nog eentje bij. Uitblinker Skov Olsen duikt op aangeven van De Ketelaere de zestien meter in en biedt Dost de 0-4 op een dienblaadje aan. .
 9. tweede helft, minuut 72. Club laat na om de score uit te diepen. Dost wordt uitstekend aangespeeld door De Ketelaere, maar maakt dan de verkeerde keuze. Weg kans. .
 10. tweede helft, minuut 63. Daar is De Ketelaere. Bij Club Brugge mogen Dost en de wederoptredende De Ketelaere invallen. Adamyan en Lang gaan naar de kant, die laatste trekt meteen richting de coulissen. .
 11. tweede helft, minuut 61. Het niveauverschil tussen Club Brugge en Seraing is gewoon te groot. Bert Sterckx op Radio 1.
 12. tweede helft, minuut 58. Schotje van Poaty. Zowaar een bal tussen de palen vanwege Seraing. Het slappe schot van Poaty is niet meer dan een opraper voor Mignolet. .
 13. tweede helft, minuut 57. Dabila verstuurt een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant. Mata moet alle zeilen bijzetten om voor Maziz bij de bal te zijn. .
 14. tweede helft, minuut 56. Echt doordrukken doet Club Brugge niet. Blauw-zwart houdt de partij onder controle en wacht op het juiste moment om nog eens te prikken. .
 15. tweede helft, minuut 50. Geel voor Odoi. Odoi komt te laat met zijn tackle op Mikautadze en gaat als eerste Bruggeling in het boekje van Van Driessche. .
 16. tweede helft, minuut 49. Kopbal Adamyan. Club Brugge heeft zin in meer doelpunten. Mata haalt de achterlijn en legt terug op Adamyan, die niet zo ver naast kopt. .
 17. tweede helft, minuut 46. Tweede helft. Seraing heeft de tweede helft op gang getrapt met een nieuw gezicht in de ploeg: Lahssaini maakt zijn rentree na een blessure. Bernier is in de kleedkamer gebleven. .