Geen koningskoppel, geen feestje: Union laat ook thuis tegen Eupen punten liggen

  1. 44' - Geel - Stef Peeters
  1. 90+3' - Geel - Andreas Beck
  2. 90+2' - Verv. Gary Magnée door Jens Cools
  3. 90' - Verv. Kaoru Mitoma door Ilyes Ziani
  4. 87' - Verv. Lazare Amani door Koki Machida
  5. 86' - Verv. Siebe Van der Heyden door Cameron Puertas
  6. 84' - Verv. Teddy Alloh door Leonardo Rocha
  7. 73' - Verv. Smail Prevljak door Julien Ngoy
  8. 73' - Verv. Isaac Nuhu door Konan N'Dri
  9. 73' - Verv. Alex Millán door Damien Marcq
  10. 65' - Geel - Jordi Amat

  Met de play-offs in zicht laat leider Union beetje bij beetje van zijn pluimen. Na de thuisnederlaag tegen STVV kon het nu geen afstand nemen van laagvlieger Eupen. Union speelde voor het eerst dit seizoen zonder zijn gouden spitsenduo Undav-Vanzeir.

  Union - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Union begint bijzonder fel aan de wedstrijd en Eupen ontsnapt aan een vroege goal na een hoekschop en een vrije trap. Nadien komen de bezoekers nooit meer echt in de problemen. 

  • Man van de match: Boris Lambert was achteraan de rots in de branding bij Eupen. Hij hield het samen met zijn makkers een hele wedstrijd goed gesloten en pakte bovendien uit met enkele cruciale interventies.  

  • Opvallend: Voor Union is het na de nederlaag tegen STVV de tweede thuiswedstrijd op een rij waarin het punten laat liggen. De competitieleider leed dit seizoen nu 6 keer puntenverlies op eigen veld, buitenshuis overkwam dat Union slechts 3 keer. 

  Union verteert afwezigheid Vanzeir en Undav slecht

  Geen Undav, geen Vanzeir. Union moest het voor het eerst dit seizoen zonder zijn gouden spitsenduo doen, maar dat leek de leider aanvankelijk niet te deren. Na nog geen 2 minuten kwam de Union al dicht bij de 1-0 toen de bal na een corner voor doel bleef hangen. 

  Die felle start met dreiging op stilstaande fases kreeg geen vervolg voor Union. De thuisploeg botste op een stevig blok bij Eupen. Peeters botste ook, recht op Nieuwkoop. Daardoor kon Lazare eindelijk eens voor doelgevaar zorgen, hij mikte nipt voorlangs. 

  Met de rust in zicht trok Union zijn niveau weer wat op. Opnieuw was het Lazare die na een heerlijk hakje van Teuma voor gevaar zorgde, maar Nurudeen hield Eupen overeind met een knappe redding. 

  De tweede helft bleek een maat voor niks. Eupen plooide zich dubbel, Union vond geen oplossingen. Mitoma en Millan konden de leemte van Undav en Vanzeir niet vullen. Eupen profiteerde maximaal en pakt zo na een 0 op 9 nog eens een belangrijk punt. 

  Mazzu: "Te veel technische fouten en slechte keuzes"

  • Stef Peeters (Eupen): "Ik denk dat mijn neus wel gebroken is, maar het ziet er erger uit dan hoe ik mij voel. Voor Union was onze manier van spelen misschien niet interessant, maar wij moeten het doen met de middelen die we hebben. We zijn er allemaal voor gegaan en dat moet ons uiteindelijk de redding brengen. We wilden wel hoger spelen, maar dat lukte niet omdat zij veel positiewissels doorvoerden en makkelijk tussendoor speelden. Achterin hebben we jongens die één op één kunnen spelen en dat is één van onze sterktes. Het plan is wat duidelijker met de nieuwe trainer. Iedereen weet wat hij moet doen in balbezit en balverlies."

  • Bart Nieuwkoop (Union): "Ik ben wel wat teleurgesteld, want ik vond ons de betere ploeg en dan wil je ook winnen. In de eerste helft speelden we aan een hoge intensiteit. Dat leed tot wat mogelijkheden op corners en dan moet de bal eens goed vallen. In de tweede helft was onze intensiteit ook nog oké. Met wat meer kwaliteit in de eindfase hadden we ook kunnen scoren. Undav en Vanzeir zijn natuurlijk heel belangrijk voor ons, maar we kunnen het ook met de anderen. Dat hebben we vandaag op zich ook wel laten zien. Ik denk dat we vandaag hadden moeten winnen. Hoe het met mijn hoofd is? Op zich gaat het wel goed."

  • Michael Valkanis (trainer Eupen): "Dit is een goed punt. Aanvallend zat het niet helemaal goed, maar verdedigend waren we erg sterk. Ik denk niet dat Union grote kansen afgedwongen heeft. Ik hou van aanvallend voetbal, maar tegen dit soort ploegen moet je spelen met de mentaliteit om niet te verliezen. We zijn blijven vechten om minstens een punt te pakken, voor ons is dit een belangrijk punt. We waren ook sterk op de stilstaande fases, terwijl we daar in het verleden al enkele domme doelpunten geslikt hebben. Er zaten vandaag veel positieve elementen in onze prestatie."

  • Felice Mazzu (trainer Union): "We hebben enkele kansen gehad om te scoren. Als dat gelukt was, dan had Eupen moeten reageren en hadden we een open wedstrijd gekregen. Er waren vandaag veel technische mankementen en slechte keuzes voor doel. We hebben anderzijds niks weggegeven, terwijl Eupen zich voor zijn zestien genesteld heeft en de ballen in de tribunes gekeild heeft. Wij moeten dat gewoon worden en ons daaraan aanpassen. Ik wil deze wedstrijd niet vergelijken met die tegen STVV. Toen hadden we minder kansen om te scoren dan vandaag. Ik wil mijn aanvallers niet afvallen. Zij hebben uiteraard minder matchritme en moeten blijven werken om vertrouwen op te bouwen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Union heeft de afwezigheid van Vanzeir en Undav slecht verteerd. De leider was onmondig, terwijl Eupen achteraan geen krimp gaf. Een 0-0-gelijkspel is het logische gevolg. Voor Eupen na een 0 op 9 een belangrijk punt in de strijd voor het behoud, Union kan de concurrentie dichterbij zien sluipen. .
  3. Gele kaart voor Andreas Beck van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAS Eupen, Jens Cools erin, Gary Magnée eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Bij Eupen wordt Magnée nog naar de kant gehaald. Cools is zijn vervanger. .
  6. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. De wedstrijd loopt op zijn laatste benen. Blijft bij 0-0 of zit het venijn in de staart? .
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Union, Ilyes Ziani erin, Kaoru Mitoma eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Net als Millan speelde Mitoma een ondermaatse wedstrijd. Ook hij wordt nu uit zijn lijden verlost. Aan Ziani om het nog te forceren in de slotminuten. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Koki Machida erin, Lazare Amani eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Siebe Van der Heyden eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Mazzu probeert nog iets met een dubbele wissel. Van der Heyden en Lazare worden naar de kant gehaald voor Puertas en Machida. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Leonardo Rocha erin, Teddy Alloh eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Rocha mag de slotfase nog volmaken bij Eupen. Alloh mag de laatste minuten vanop de bank volgen. .
  14. tweede helft, minuut 81. Geen penalty. Lazare dwing met een knappe actie nog eens een hoekschop af voor Union. Daarop gaat Van der Heyden onderuit na een duel met Jeggo. Union wil een penalty, maar ref De Cremer gaat er niet op in. .
  15. tweede helft, minuut 80. Het bleek vals alarm, Magnée kan toch voort. Intussen begint de tijd te dringen voor Union. .
  16. Einde wedstrijd Magnée. Magnée gaat erbij zitten, zijn wedstrijd lijkt voorbij. Opnieuw een spelonderbreking dus, het speelt allemaal in de kaart van de bezoekers. . tweede helft, minuut 79.
  17. tweede helft, minuut 75. Het slotkwartier is ingegaan. Kan Union puntenverlies nog afwenden of is Eupen op weg naar een kleine stunt? .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAS Eupen, Julien Ngoy erin, Smail Prevljak eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Isaac Nuhu eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Union, Damien Marcq erin, Alex Millán eruit