Oostende en STVV scoren niet in vroege eindeseizoensmatch

  1. 88' - Verv. Kenny Rocha Santos door Nick Batzner
  2. 86' - Verv. David Atanga door Alessandro Albanese
  3. 75' - Verv. Makhtar Gueye door Théo Ndicka Matam
  4. 75' - Geel - Wolke Janssens
  5. 71' - Verv. Chris Durkin door Rocco Reitz
  6. 64' - Geel - Makhtar Gueye
  7. 59' - Verv. Daichi Hayashi door João Klauss
  8. 59' - Verv. Christian Brüls door Shinji Kagawa
  9. 59' - Verv. Arnaud Dony door Wolke Janssens
  10. 58' - Geel - Ameen Al-Dakhil

  STVV ziet zijn kansen om de Europe Play-offs te halen slinken na een scoreloos gelijkspel tegen Oostende. Voor beide teams lijkt het seizoen op 5 matchen van het einde al stilaan afgelopen.

  Oostende - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het laatste fluitsignaal. Beide ploegen misten finesse in de zone van de waarheid. Het leverde weinig kansen op en dan is een brilscore een logisch resultaat. 
   
  • Man van de match: In het land der blinden is eenoog koning. Tatsuhiro Sakamoto toonde zich vooral in de eerste helft heel bedrijvig. Hij liet zijn techniek een keer bewonderen tegen de zijlijn. In de tweede helft was zijn bobijntje wel wat af.
   
  • Opvallend: Na drie zeges en dus een 9 op 9 morst STVV nog een keer met de punten. Het ontsnapte ook nog wel aan een nederlaag, want in de tweede helft maakte vooral Oostende aanspraak op de drie punten.

  Met vergrootglas zoeken naar kansen

  Over de partij tussen KV Oostende - STVV kunnen we kort zijn. Veel strijd, middenveldspel, maar o zo weinig kansen. Hara kopte wel een keer naast en aan de overzijde poeierde Gueye het leer eens over. Daar moesten we het lange tijd mee doen. 


  Het was wachten op opschudding. Op die ene klasseflits in de zone van de waarheid. Durkin was er nog kort bij, maar zijn kopbal zeilde naast. Daar was doelman Scherpen wel geklopt.


  Als één ploeg aanspraak mocht maken op de drie punten, dan toch KV Oostende. De Kustboys voerden de druk wel wat op. Veel meer dan kansen voor Rocha Santos (2 keer) en een kopbal van Fortes leverde dat niet op.


  Als u deze partij niet hebt gevolgd, dan heeft u zeker niets gemist. Beide ploegen verdeelden uiteindelijk de koek.

  Het fraai nummertje van Sakamoto:

  Capon: "Een logische 0-0"

  Brecht Capon (KV Oostende): "De beide doelmannen hebben niet echt werk gekregen. Wij probeerden wel, maar vonden ook niet die opening. STVV stond goed en wij waren misschien niet creatief genoeg om hen uit verband te spelen. Het werd dus een logische 0-0."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. De wedstrijd zit erop. De partij miste ook in de tweede helft wat peper en zout. Veel kansen hebben we niet te zien gekregen. Dan is een 0-0 een logisch resultaat.  .
  3. tweede helft, minuut 89. Oostende is wel de meest bedrijvige ploeg. McGeehan kan nu een keer aanleggen, hij jaagt het leer over het doel van Schmidt.  .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Kenny Rocha Santos eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Alessandro Albanese erin, David Atanga eruit
  6. tweede helft, minuut 82. We duiken zo de slotfase in en het is nog steeds wachten op dat eerste doelpunt. Pakt er nog iemand de drie punten of verdelen de heren voetballers de koek? .
  7. tweede helft, minuut 80.
  8. tweede helft, minuut 78. Klauss pompt nu een voorzet in de zestien van Oostende. Doelman Scherpen gaat goed plat om het gevaar onschadelijk te maken.  .
  9. Redding Schmidt. Rocha Santos kan met het leer aan de voet oprukken. Hij levert ook een prima schot af, maar doelman Schmidt is bij de pinken. Prima redding.  . tweede helft, minuut 76.
  10. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Makhtar Gueye eruit
  11. Gele kaart voor Wolke Janssens van STVV tijdens tweede helft, minuut 75
  12. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij STVV, Rocco Reitz erin, Chris Durkin eruit
  13. tweede helft, minuut 69. Kopbal Fortes. Dan maar eens proberen op een stilstaande fase, denken ze bij KV Oostende. Fortes kan koppen op een hoekschop, maar doet dat in de handen van Schmidt.  .
  14. tweede helft, minuut 68. Oostende verdient de voorsprong gewoon. Johan De Caluwé bij Radio 1.
  15. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 64
  16. tweede helft, minuut 63. Gueye laat zich even gelden. Hij gooit alles in de strijd in een kopduel en krijgt de fout tegen.  .
  17. tweede helft, minuut 61. Oostende gaat op zoek naar de openingstreffer. Gueye zet een mooie actie op poten en ziet hoe Rocha Santos ver over doel trapt.  .
  18. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij STVV, João Klauss erin, Daichi Hayashi eruit
  19. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij STVV, Shinji Kagawa erin, Christian Brüls eruit
  20. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij STVV, Wolke Janssens erin, Arnaud Dony eruit