KV Mechelen laat dure punten liggen in spektakelpot tegen Cercle Brugge

  1. 45+2' - Geel - Senna Miangue
  2. 45+2' - Geel - Vinicius
  3. 45' - Doelpunt - Kevin Denkey (2 - 2)
  4. 43' - Doelpunt - Senna Miangue (2 - 1)
  5. 37' - Doelpunt - Vinicius (2 - 0)
  6. 31' - Doelpunt - Hugo Cuypers (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Dino Hotic door Edgaras Utkus
  2. 90+2' - Verv. Rob Schoofs door Samuel Oum Gouet
  3. 87' - Geel - Rick van Drongelen
  4. 83' - Geel - Thomas Didillon
  5. 78' - Verv. Senna Miangue door Sousa
  6. 78' - Verv. Kevin Denkey door Silvère Ganvoula
  7. 77' - Geel 2 - Vinicius
  8. 75' - Verv. Geoffry Hairemans door Marian Shved
  9. 71' - Verv. Olivier Deman door Charles Vanhoutte
  10. 70' - Geel 2 - Hannes Van der Bruggen
  11. 49' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  31'goalHugo Cuypers1 - 0
  37'goal Vinicius2 - 0
  43'goalSenna Miangue2 - 1
  45'goalKevin Denkey2 - 2

  KV Mechelen heeft een steekje laten vallen in de strijd om de Champions' play-offs. In een hypernerveuze wedstrijd tegen Cercle Brugge eindigden beide teams met tien spelers en twee goals achter hun naam. Vooral Mechelen miste in het slot nog een resem kans.

  KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment:In de toegevoegde tijd krijgen beide teams nog een uitgelezen kans op de overwinning. Eerst trapt Matondo centimeters voorlangs, aan de overkant is het Sjved die vergeet om Storm de 3-2 aan te bieden.

  • Man van de match (1): Er valt niet te kiezen, bij beide teams waren er meerdere smaakmakers. Bij de thuisploeg was Cuypers nog maar eens van goudwaarde. De spits maakte net voorbij het half uur zijn 10e van het seizoen en bleef de hele match een waardevol aanspeelpunt.

  • Man van de match (2): Bij Cercle was Dino Hotic de regisseur van dienst. De Bosniër had een voet in de aansluitingstreffer en de gelijkmaker en bezorgde met zijn scherpe stilstaande fases en precieze doorsteekpasses de thuisdefensie meermaals kopzorgen.

  • Opvallend: De KV Mechelen-supporters waren Marjan Sjved niet vergeten. De Oekraïener maakt, zoals u weet, een bijzonder moeilijke periode door. In minuut 35, tevens zijn rugnummer, en bij zijn invalbeurt kreeg hij een staande ovatie van de fans.

  Cercle wist dubbele achterstand uit in spektakelpot

  KV Mechelen-Cercle Brugge was op papier een aantrekkelijke affiche, beide teams zijn namelijk bezig aan een bijzonder sterke terugronde. De thuisploeg, nog volop in de running voor een plekje bij de beste 4, begon complexloos aan de partij.

   

  Een eerste kans was er dan ook voor de thuisploeg, een vrije trap van Schoofs ging net voorlangs. Nadien werd de partij evenwichtiger, maar KVM kwam wel op voorsprong. Eerst scoorde Cuypers op aangeven van -uiteraard- Rob Schoofs en even later leek Vinicius met een lekkere pegel de wedstrijd al in een definitieve plooi te leggen.

   

  Cercle moest reageren en deed dat ook op slag van rust. Zwak verdedigen op een stilstaande fase van Hotic leidde de aansluitingstreffer van Miangue in en nauwelijks 2 minuten later hingen de bordjes gelijk. Na een rommelige fase tikte Denkey van dichtbij de gelijkmaker voorbij een hulpeloze Coucke.

   

  Na rust nam het tempo geen duik, integendeel zelfs, maar doelpunten vielen er niet meer. Beide teams zagen wel nog een speler uitgesloten worden (Van der Bruggen bij Cercle en even later Vinicius bij KV Mechelen). Denkey en Schoofs wrongen ook nog huizenhoge kansen de nek om. 

   

  In de toegevoegde tijd lieten beide teams nog na om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Eerst liet een ongrijpbare Matondo Van Hoorenbeeck ter plaatse om zijn schot vervolgens nipt voorlangs te zien verdwijnen. Aan de overkant ging invaller Sjved voor eigen succes, Storm stond nochtans klaar om af te werken.

   

  Vooral KV Mechelen laat zo een steek vallen in de strijd om een plekje bij de eerste 4. Het kan Anderlecht dit weekend 8 punten zien uitlopen. Malinwa heeft wel nog een inhaalwedstrijd te goed. 

  Schoofs: "Tegendoelpunten kunnen eigenlijk niet"

  • Rob Schoofs (KV Mechelen): "Het is spijtig dat we het niet hebben kunnen afmaken. We hebben kansen genoeg gehad om te winnen, dit puntenverlies is dan ook gewoon jammer. "

   "We krijgen opnieuw 2 doelpunten tegen op stilstaande fases. Ook vorige week overkwam ons dat al. We hebben er deze week nochtans aan gewerkt, dit mag eigenlijk niet gebeuren. Op die manier laten we punten liggen."

  • Senna Miangue (Cercle Brugge): "Dit is een van de meest intense wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld .Dat het lastig zou worden wisten we sowieso. Op de stilstaande fases hebben we het verschil kunnen maken. Volgens mij komen we hier gewoon goed weg met een punt."

   "We kunnen hier met een leuk gevoel vertrekken en dat is bijzonder fijn. Of de nieuwe coach het verschil gemaakt heeft bij ons dit seizoen? Hij geeft ons een project waarin we echt geloven. Hij pakt het goed aan en we zijn elke wedstrijd opnieuw gewoon klaar."
  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Mijn team heeft uitstekend gespeeld vanavond, maar ik kan niet anders dan toch gefrustreerd zijn. Het is jammer dat we op twee stilstaande fases de doelpunten slikken."

   "Je mag een dubbele voorsprong niet zo uit handen geven, maar ik denk dat we nadien wel goed teruggekomen zijn. In de tweede helft krijgen we genoeg mogelijkheden om te scoren, jammer genoeg zit het dan net niet mee."

   "De manier waarop Marjan Sjved gesteund werd door de supporters was ook echt klasse. Als je ziet wat er daar allemaal aan de hand is, voelt het eigenlijk nutteloos om over een voetbalmatch te praten. De steun van de supporters heeft hem ongetwijfeld een hart onder de riem gestoken."

  • Dominik Thalhammer (coach Cercle Brugge): "Deze wedstrijd was een groot gevecht, een bijzonder intense partij. We konden hier winnen, maar even goed ook verliezen. Volgens mij was de misser van Denkey vroeg in de tweede helft een sleutelmoment."

   "We zijn tevreden met dit punt, we halen een 2-0-achterstand op en dan kun je na afloop niet ongelukkig zijn. Al blijft de mogelijkheid van Denkey voor mij zo belangrijk, als we daar scoren komen ze volgens mij niet meer terug in de match."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde! Wat een heerlijke partij hebben we te zien gekregen. Een echte cupmatch, met bijzonder veel intensiteit en kansen aan beide kanten. Cercle wiste nog voor rust een 2-0 achterstand uit, telkens op een stilstaande fase.  In de tweede helft voetbalden beide teams ook met open vizier, maar doelpunten kwamen er niet meer. Er viel wel aan elke kant nog een rode kaart.  .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Neen, de laatste mogelijkheid levert niets meer op. Er komt geen winnaar.  .
  4. tweede helft, minuut 96. En ook Didillon moet nog eens in actie komen op een vrije trap van Vanlerberghe. Nog een hoekschop!  .
  5. tweede helft, minuut 96. Sjved niet! Marjan Sjved maakt het niet af, wat een unieke mogelijkheid nog in het ultieme slot. De Oekraïener knijpt naar binnen, maar gaat dan te veel voor eigen succes en laat na om Storm de winnende treffer aan te bieden.  .
  6. tweede helft, minuut 94. Matondo voorlangs. We hebben het al een paar keer gezegd: Matondo is bij momenten ongrijpbaar. Dit keer glipt hij Van Hoorenbeeck voorbij en vanuit een scherpe hoek trapt hij nipt voorlangs. De thuisploeg ontsnapt hier aan de nederlaag!  .
  7. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Cercle Brugge, Edgaras Utkus erin, Dino Hotic eruit
  8. tweede helft, minuut 93. De tijd tikt genadeloos weg en dat is vooral in het nadeel van KV Mechelen. Intussen gaat ook Hotic nog naar de kant, de Bosniër speelde een dijk van een match en was in de goals van Cercle rechtstreeks betrokken.  .
  9. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Mechelen, Samuel Oum Gouet erin, Rob Schoofs eruit
  10. tweede helft, minuut 90. Striemend fluitconcert. De thuisfans geven Matondo een striemend fluitconcert. De aanvaller was betrokken in talrijke akkefietjes vanavond. De Welshman blijft wel bijzonder lastig om in bedwang te houden.  .
  11. tweede helft, minuut 87. Bij Cercle gooien ze zich nu met lijf en leden voor elk schot van de thuisploeg. Schoofs wil aanleggen, maar er staat een verdediger op de juiste plek om af te blokken.  .
  12. Gele kaart voor Rick van Drongelen van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 87
  13. tweede helft, minuut 84. Cuypers kopt te slap. Cuypers is opnieuw bezig aan een schitterende partij. Walsh vindt zijn diepe spits, maar dit keer is zijn kopbal te slap om Didillon te verontrusten. We gaan zo stilaan de laatste 5 minuten in van een zinderende partij.  .
  14. Gele kaart voor Thomas Didillon van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 82. KV Mechelen geeft niet op en blijft doorrazen in de zoektocht naar een 10e thuiszege. Cuypers kopt vanuit een onmogelijke hoek nog richting doel, zijn kopbal gaat op het dak van het doel. Intussen krijgt Didillon geel voor tijdrekken.  .
  16. tweede helft, minuut 79. Thalhammer ziet het ideale moment om in te grijpen. Sousa en Ganvoula komen Denkey en Miangue aflossen. Cercle ruikt uiteraard bloed nu ook KVM met 10 is gevallen.  .
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Sousa erin, Senna Miangue eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Silvère Ganvoula erin, Kevin Denkey eruit
  19. tweede helft, minuut 78. Rood Vinicius. Meteen na de kans werkt Vinicius de doorgebroken Matondo tegen de vlakte. Tweede geel voor de Braziliaan die net als Van der Bruggen eerder nu al moet gaan douchen.  .