Van hemel naar hel: Beerschot geeft levensbelangrijke zege uit handen tegen Charleroi

  1. 37' - Geel - Stelios Andreou
  2. 24' - Doelpunt - Ilias Sebaoui (1 - 1)
  3. 22' - Verv. Hervé Koffi door Bingourou Kamara
  4. 19' - Doelpunt - Vakoun Issouf Bayo (0 - 1)
  5. 6' - Verv. Loïc Bessile door Stelios Andreou
  1. 90+2' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Anass Zaroury
  2. 90+2' - Verv. Jackson Tchatchoua door Martin Wasinski
  3. 90+2' - Verv. Youssouph Badji door Ken Nkuba Tshiend
  4. 90' - Geel - Ismaila Coulibaly
  5. 85' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  6. 81' - Verv. Tom Pietermaat door Musashi Suzuki
  7. 78' - Doelpunt - Adem Zorgane (2 - 3)
  8. 75' - Verv. Réda Halaïma door Ismaila Coulibaly
  9. 75' - Verv. Ramiro Vaca door Raphael Holzhauser
  10. 72' - Own goal - Stipe Radic (2 - 2)
  11. 49' - Doelpunt - Joren Dom (2 - 1)
  19'goalVakoun Issouf Bayo0 - 1
  24'goalIlias Sebaoui1 - 1
  49'goalJoren Dom2 - 1
  72'own goalStipe Radic2 - 2
  78'goalAdem Zorgane2 - 3

  Beerschot beleefde een pijnlijke avond tegen Charleroi. De hekkensluiter maakte lang aanspraak op een gouden driepunter met oog op het behoud, maar slikte in de slotfase nog 2 doelpunten. Een zoveelste tik voor Beerschot, dat stilaan door de voorraad "matchen van de laatste kans" heen zit.

  Beerschot - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Beerschot begint met hernieuwde moed en een treffer van Dom aan de tweede helft. Het geluk is echter niet aan de Antwerpse zijde in de 72e minuut. Radic devieert een voorzet van Kayembe ongelukkig in eigen doel. Enkele minuten later zorgt Zorgane voor de doodsteek van de Ratten.
   
  • Man van de match: Bij een onthoofd Charleroi, Gholizadeh en Morioka ontbraken, nam Zorgane vooraan de handschoen op. Hij liet zich opmerken met zijn fraaie techniek en poeierde de beslissende 2-3 tegen de netten.
   
  • Opvallend: Beerschot mag zich nu zo goed als zeker opmaken voor een verblijf in 1B. Het staat namelijk nog voor een loodzwaar programma. De Ratten komen in de resterende wedstrijden nog uit tegen Antwerp, Gent, STVV, Club Brugge en Union.

  Andermaal match van de laatste kans

  Passie en strijd. Dat wilde coach Greg Vanderidt graag zien van Beerschot in nog maar eens een wedstrijd van de laatste kans. De wil was er wel bij de Ratten, maar andermaal kwamen ze op achterstand. Bayo liep er zomaar Halaimia af waarna hij het leer fijn over doelman Vanhamel wipte. 


  Een ferme optater, maar Beerschot lag niet tegen het canvas. Enter Sebaoui. De 20-jarige lieveling van het Kiel haalde uit met de buitenkant van zijn voet en zag het leer enig mooi in doel vliegen. 

   

  De Antwerpse burger kreeg weer moed. Al helemaal wanneer een bedrijvige Shankland alleen op Kamara, die kwam de geblesseerde Koffi vervangen, kon afstormen. De Schot vergat het echter af te maken.

  VAR grijpt niet in bij de 2-3 van Zorgane

  Wie een kans niet zomaar liet liggen, was Joren Dom. Shankland legde het leer panklaar voor zijn ploegmaat en die werkte het koelbloedig af. Het was niet toevallig Joren Dom, de man die dit seizoen misschien het meest constant presteert bij Beerschot. Het Kiel kirde plots van de pret.


  Het degradatiespook verjagen lukte toch weer niet. Kayembe bracht het leer voor en Radic zette er ongelukkig een teen tegen: 2-2. De kopjes gingen naar beneden bij de thuisploeg. 

   

  Al zeker wanneer ref Boucaut niet ingreep bij de 2-3 van Zorgane. De doelpuntenmaker van Charleroi haalde voordat hij kon scoren eerst nog Coulibaly onderuit. Het bleef evenwel stil in Tubeke, want de VAR greep niet in.


  Beerschot kon een gouden zaak doen, maar moet zondagavond met een slecht gevoel in de zetel kruipen. Dan kunnen Zulte Waregem en/of Seraing verder weglopen van de rode lantaarn.

  Pietermaat: "Keer op keer incasseren"

  Tom Pietermaat (Beerschot): "Je incasseert keer op keer. Vandaag had ik niet het gevoel dat we de mindere waren van Charleroi. Het zijn die klasseflitsen en momenten van concentratieverlies die ons eens te meer de das om doen. Ik kan nu met clichés op de proppen komen, maar dat heeft ook geen zin meer. Ik denk dat iedereen weet hoe we er voor staan. Dat ziet er niet te best uit."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Einde. De wedstrijd zit er op en Beerschot blijft wederom achter met lege handen. Het kwam nochtans op voorsprong, maar Charleroi wint uiteindelijk nog met 2-3. Was dit dan de laatste kans voor Beerschot? .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Martin Wasinski erin, Jackson Tchatchoua eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Ken Nkuba Tshiend erin, Youssouph Badji eruit
  6. Gele kaart voor Ismaila Coulibaly van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 90
  7. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Tom Pietermaat eruit
  9. Var. Bij Beerschot hebben ze een duwfout van Zorgane op Coulibaly gezien. De VAR neemt een kijkje naar de beelden, maar het doelpunt telt wel degelijk. "Voetbalbond maffia", wordt er op het Kiel gescandeerd.  . tweede helft, minuut 78.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Adem Zorgane van Charleroi. 2, 3.
  11. tweede helft, minuut 77. GOAL! 2-3 Zorgane. Ai ai, Beerschot. De thuisploeg geeft de voorsprong helemaal weg. Zorgane krijgt het leer in de zestien en trapt dan staalhard binnen: 2-3.  .
  12. tweede helft, minuut 76. We krijgen Shankland nog een keer te zien. Na de invalbeurt van Holzhauser waagt de Schot zijn kans. Zijn vizier staat echter niet helemaal op scherp. .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Ismaila Coulibaly erin, Réda Halaïma eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Raphael Holzhauser erin, Ramiro Vaca eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Beerschot wil een strafschop. Ryan Sanusi begint aan een avondwandeling en zet zich door tot in de zestien van Charleroi. Heymans roept hem een halt toe met een tackle, een elfmeter is het zeker niet.  .
  16. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 72 door Stipe Radic van Charleroi. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 71. GOAL! 2-2 owngoal Radic. Het hing een tijdje in de lucht en de 2-2 is nu toch een feit. Kayembe zet het leer voor en Radic devieert de bal ongelukkig in eigen doel. Pech voor de Ratten.  .
  18. tweede helft, minuut 71. Vanhamel bij de pinken. De ene kans volgt nu de andere op. Charleroi rukt nog maar eens op naar het doel van Vanhamel. Bayo is nu de man die kan schieten. De doelman van Beerschot laat alvast zien dat hij vanavond bij de pinken is. .
  19. tweede helft, minuut 69. Charleroi probeert nu wel wat te komen. Badji kan een voorzet vanop rechts niet tussen het kader trappen.  .
  20. tweede helft, minuut 68. Vooraan wringt het schoentje vanavond bij Charleroi. Bayo gaat dan maar een keer voor eigen succes. Zijn schot vanuit de tweede lijn wordt door Vanhamel onschadelijk gemaakt.  .