65'
Faïz Selemani
65'
5 - 0

Zulte Waregem heeft in de derby tegen KV Kortrijk een flinke bolwassing gekregen. Voor de rust ontpopte centrale verdediger Sainsbury zich met 2 goals tot de boeman van Zulte Waregem. Een incidentrijk slot zorgde voor een smet op de wedstrijd.

KV Kortrijk-Zulte Waregem kort samengevat:

• Sleutelmoment: Na iets meer dan een halfuur spelen moet Cameron Humphreys met rood naar de kant. Met z'n tienen gaat Zulte Waregem er helemaal aan.

• Man van de Match: Een assist en twee goals: Faïz Selemani zal zich deze streekderby nog lang herinneren.

• Dommeriken van de dag: De "fans" van Zulte Waregem ontsieren de wedstrijd met een paar vuurpijlen op het veld. Het zal de club toch aardig wat centen kosten.

• Opvallend: Geen van de twee teams kon in 2022 al winnen. Vandaag kwam aan die slechte reeks een einde voor KV Kortrijk.

Onverwachte held Sainsbury

De Vlasico tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem werd door Timmy Simons "de wedstrijd van het jaar" genoemd voor zijn team.

Nog voor de rust leek die op een sisser te gaan eindigen voor zijn team. Trent Sainsbury, centrale verdediger van de thuisploeg, wierp zich op tot held van de derby met een doelpunt na een kwartier spelen en eentje vlak voor de rust. Eerst kopte hij raak, daarna tikte hij vrijstaand binnen.

Tussendoor verdween Cameron Humphreys net na het halfuur met een rode kaart naar de kant. Hij had die kleur eigenlijk al na tien minuten spelen verdiend door de doorgebroken Messaoudi neer te trekken, scheidsrechter Visser hield het toen bij geel.

Escalatie in de tribunes

Na de rust ging het van kwaad naar erger voor Zulte Waregem, op én naast het veld. Na drie goals in twaalf minuten tijd ging het van 2-0 naar 5-0. Eerste zette Selemani een strafschop om, waarna Badamosi oog in oog met Bostyn niet faalde.

Met z'n tweede van de avond, een knappe overhoekse tik, zette Selemani de eindcijfers op het bord.

Daarna werd er amper nog gevoetbald. De "fans" van Zulte Waregem uitten hun ongenoegen door vuurpijlen op het veld te gooien, waarna de wedstrijd werd gestaakt. Toen ook nog de twee supportersclans met mekaar in de clinch gingen, was het hek helemaal van de dam.

De rust keerde terug, Visser liet nog 3 minuten spelen, maar meer dan wat tikjes heen en weer gebeurde niet meer.

Timmy Simons: "Heel hard voor onze supporters"

Zulte Waregem-trainer Timmy Simons sprak achteraf logischerwijs van "een zeer slecht resultaat". "We stonden nochtans goed in het begin van de wedstrijd, maar na de rode kaart werd het zeer lastig."

"We hebben onze momenten niet gepakt toen we baas waren in de wedstrijd. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk op 2-0 te blijven, maar dat zat er niet in."

"Vooral voor onze supporters is dit heel hard. Ze keken er zo lang naar uit. We zullen dit toch wel even moeten verwerken. We moeten er samen uit. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we moeten nu al kijken naar de wedstrijd van volgende week."

90+15'

Na veel vijven en zessen zit de streekderby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem erop. De thuisploeg haalt het met 5-0 en rukt daardoor een paar plaatjes op in het klassement.

90+14'

Tikje hier, tikje daar

Voor de spelers hoeft het allemaal niet meer. De bal wordt wat rondgetikt zonder doel.

90+13'

Nog 2,5 minuten officiële speeltijd en dan nog wat extra tijd. Het is een Vlasico geworden om lang te herinneren, niet alleen door de 5-0.

90+12'

De politie heeft toestemming gegeven om opnieuw te spelen. Visser geeft de bal aan KV Kortrijk.

90+11'

Voetballen we nog?

Visser wacht nog even om de wedstrijd opnieuw op gang te fluiten tot het weer rustig is in het stadion. Wat een foute boel toch weer!

90+10'

De spelers van KV Kortrijk roepen hun fans op om terug te keren naar hun vak. De rust lijkt weer te keren.

90+9'

Het dreigt te escaleren

Enkele leden van de harde kern van KV Kortrijk zijn tot in he vak van de Zulte-supporters geraakt. Visser gaat er zich mee moeien, maar druipt snel af.

90+8'

De spelers komen opnieuw het veld op voor de laatste minuten van de wedstrijd. Toch een vervelende situatie bij 5-0.

90+6'

De stadionomroeper deelt mee dat de wedstrijd definitief zal stilgelegd worden als er nog één keer een pijl op het veld gegooid wordt. De ploegen maken zich ondertussen klaar om weer naar buiten te komen.

90+4'

Het houdt niet op

De "supporters" van Zulte Waregem gooien nog een vuurpijl op het veld. Dat zal de club toch een centje kosten.

90+4'

De mascotte maakt zich nuttig vlak voor de spionkop. Hij/zij is de enige man/vrouw tussen de lijnen.

90+2'

Ondertussen slaan de spelers van KV Kortrijk en Zulte Waregem een praatje in de spelerstunnel. Komen ze nog naar buiten?

90+2' tweede helft
89'

De supporters van KV Kortrijk laten het niet aan hun hart komen. Ze dansen, springen en zingen in de tribune.

89'

Allemaal naar binnen

Na een nieuwe vuurpijl op het veld stuurt scheidsrechter Visser iedereen naar binnen.

86'

Nog vijf minuten op de klok. Het vet is al even van de soep in het Guldensporenstadion.

84'

Dompé vindt tot twee keer toe geen maat voor doel op corner. Een Waregemse eerredder zit er voorlopig niet in.