1. 26' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 20/02/22 - 13:30
26'
Nikola Storm
0 - 2
26'

Antwerp blijft warm en koud blazen in de competitie. Op de Bosuil ging de Great Old met 1-2 onderuit tegen KV Mechelen. De bezoekers kwamen nog voor het halfuur op een dubbele voorsprong. Een aansluitingstreffer van Frey kwam te laat. De kloof tussen Antwerp en leider Union is zo opnieuw tien punten, Malinwa blijft in het spoor van de top 4.

Antwerp - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft heeft KV Mechelen genoeg aan 2 minuten en 11 seconden om de bal twee keer voorbij Jean Butez te trappen. Een klap waarvan Antwerp niet meer zou herstellen.

• Klassement: Antwerp had de kloof met Union vorige week verkleind tot 7 punten, maar die groeit nu weer aan tot 10 eenheden. KV Mechelen staat plots op amper 3 punten van Anderlecht en de Champions Play-offs. Wordt het spannend tot op de laatste speeldag?

• Topschutters: Michael Frey deed de netten al voor de 19e keer trillen. Dat is voor een Antwerp-speler al geleden van het seizoen 1992/93, toen Cisse Severeyns er evenveel maakte.
    Aan de overkant scoorde Nikola Storm al zijn 15e van het seizoen. Het is al van 1988/89 en John Bosman geleden dat een speler van KV zo vaak raak trof in één jaargang.

KV Mechelen klaart de klus in 2 minuten en 11 seconden

De duels tussen Antwerp en KV Mechelen werden de voorbije 4 jaar telkens gewonnen door de thuisploeg. Antwerp had de statistieken al mee en ook op het veld nam het de regie stevig in handen.

Die dominantie kon het ook bijna verzilveren, maar een alerte Coucke kon de stevige kopbal van Almeida nog net over de lat tikken. KV Mechelen voetbalde zelf ook aardig mee, al deed het dat wel op zijn eigen manier: sluw wachtend op een foutje om daarna razendsnel tegen te prikken.

Een tactiek die duidelijk werkte, want wanneer Haroun en Butez elkaar duidelijk niet hadden begrepen, rook Cuypers zijn kans. Hij griste de bal vlak voor de neus van de Antwerp-doelman weg om hem daarna koeltjes in het lege doel te deponeren.

Antwerp moest even bekomen van die klap, maar een rouwperiode was hen niet gegund. Amper 2 minuten en 11 seconden na de 0-1 moest Butez zich opnieuw omdraaien. Deze kreeg Walsh alle tijd om zijn voorzet te trappen en Storm mocht de voorsprong al even ongestoord verdubbelen.

Antwerpse power play levert te laat resultaten op

Een droomscenario voor de Mechelaars, al had de wedstrijd er al na 5 minuten helemaal anders kunnen uitzien. Nadat Vanlerberghe zich knullig verslikte in zijn eigen dribbel kon Frey bijna profiteren, maar de Zwitser twijfelde te lang tussen een voorzet en een dribbel.

Datzelfde duo tekende ook voor de hoofdrollen bij de eerste kans van de tweede helft. De naam van de Antwerps-spits stond bijna op het scorebord tot de aanstormende Vanlerberghe de bal ternauwernood in de tribunes wist te koppen.

Het zou de laatste grote kans voor een lange tijd zijn. Ook al gooide Antwerp-coach Priske de ene na de andere aanvaller in de strijd, de Mechelse achterhoede kraakte bij momenten, maar breken deed het nooit.

Een late hoekschop werd door Frey nog tegen de netten geknikt, maar een volledige terugkeer zat er voor Antwerp nooit in. Daardoor dikt de kloof met leider Union weer aan tot 10 punten. KV Mechelen staat dan weer dichter dan ooit bij de top-vier en zal vurig hopen dat de inhaalwedstrijd tegen OHL nog gespeeld wordt.

90+6'

KV Mechelen keert met 3 punten huiswaarts

KV Mechelen heeft het Antwerpse slotoffensief overleefd! Dankzij twee dolle minuten in de eerste helft gaan de drie punten mee naar Mechelen. Daar kon een laat doelpunt van Frey niets meer aan veranderen.

90+5'

Vines gooit de bal voor doel, waar Samatta de bal kan doorkoppen, maar er is geen ploegmaat gevolgd.

90+3'

Het is niet Butez, maar Samatta die zij hoofd tegen de bal kan zetten. Alleen kopt de Tanzaniaan te veel naar beneden, waardoor de bal over het doel van Coucke botst.

90+3'

Butez komt mee koppen

Antwerp krijgt nog een hoekschop. Butez komt mee, ook al staan er nog 2 minuten op de klok.

90'

90'

88'

Dubbele wissel bij de bezoekers

Wouter Vrancken gooit nog twee frisse krachten in de strijd; Oum Gouet komt in de plaats van Van Drongelen, die kampte met krampen. Engvall komt in de plek van Storm.

85'
84'

Balikwisha trapt op Coucke!

Ook Antwerp scoort bijna twee keer in twee minuten! Op links velt de bal perfect voor de voeten ban Balikwisha, die de bal in korte hoek recht op doelman Coucke trapt!

83'
83'

Antwerp scoort dan toch!

Daar is de aansluitingstreffer! Wie anders den Frey klimt het hoogst om de hoekschop van Eggestein in doel te koppen? We hebben weer een wedstrijd!

81'

Lothar D'Hondt doorziet de defensieve schwalbe van Dessoleil en daardoor kan KV Mechelen bijna profiteren. Alleen is Butez opnieuw bij de pinken om te voorkomen dat de bal bij Shved terechtkomt.

80'
79'

Bij Antwerp willen ze graag een strafschop voor een overtreding op Samatta, maar de herhaling toont dat Lothar D'Hondt het bij het rechte eind had. Het was gewoon een perfect uitgevoerde tackle op de bal.

77'

Na een eerste doelpoging belandt de bal in de voeten van Balikwisha. Via een Mechelse rug belandt die bal nog gevaarlijk dicht bij de tweede paal, maar uiteindelijk wordt het een hoekschop. De Laet krijgt het even aan de stok met Souza, maar kaarten levert dat niet op.

76'

Nog een kwartier

We zijn intussen in het slotkwartier aanbeland, maar Antwerp lijkt de bezoekers niet in verlegenheid te kunnen brengen. Heeft KV Mechelen zijn schaapjes stilaan op het droge?