Ga naar de inhoud

Antwerp laat opnieuw serieuze steek vallen met thuisnederlaag tegen KV Mechelen

 1. 26' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 2)
 1. 89' - Verv. Rick van Drongelen door Samuel Oum Gouet
 2. 85' - Geel - Jordi Vanlerberghe
 3. 67' - Geel - Vinicius
 4. 62' - Verv. Koji Miyoshi door Mbwana Samatta
26'goalNikola Storm0 - 2

Antwerp blijft warm en koud blazen in de competitie. Op de Bosuil ging de Great Old met 1-2 onderuit tegen KV Mechelen. De bezoekers kwamen nog voor het halfuur op een dubbele voorsprong. Een aansluitingstreffer van Frey kwam te laat. De kloof tussen Antwerp en leider Union is zo opnieuw tien punten, Malinwa blijft in het spoor van de top 4.

Antwerp - KV Mechelen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Halverwege de eerste helft heeft KV Mechelen genoeg aan 2 minuten en 11 seconden om de bal twee keer voorbij Jean Butez te trappen. Een klap waarvan Antwerp niet meer zou herstellen.

 • Klassement: Antwerp had de kloof met Union vorige week verkleind tot 7 punten, maar die groeit nu weer aan tot 10 eenheden. KV Mechelen staat plots op amper 3 punten van Anderlecht en de Champions Play-offs. Wordt het spannend tot op de laatste speeldag?

 • Topschutters: Michael Frey deed de netten al voor de 19e keer trillen. Dat is voor een Antwerp-speler al geleden van het seizoen 1992/93, toen Cisse Severeyns er evenveel maakte. 
  Aan de overkant scoorde Nikola Storm al zijn 15e van het seizoen. Het is al van 1988/89 en John Bosman geleden dat een speler van KV zo vaak raak trof in één jaargang.

KV Mechelen klaart de klus in 2 minuten en 11 seconden

De duels tussen Antwerp en KV Mechelen werden de voorbije 4 jaar telkens gewonnen door de thuisploeg. Antwerp had de statistieken al mee en ook op het veld nam het de regie stevig in handen.


Die dominantie kon het ook bijna verzilveren, maar een alerte Coucke kon de stevige kopbal van Almeida nog net over de lat tikken. KV Mechelen voetbalde zelf ook aardig mee, al deed het dat wel op zijn eigen manier: sluw wachtend op een foutje om daarna razendsnel tegen te prikken.


Een tactiek die duidelijk werkte, want wanneer Haroun en Butez elkaar duidelijk niet hadden begrepen, rook Cuypers zijn kans. Hij griste de bal vlak voor de neus van de Antwerp-doelman weg om hem daarna koeltjes in het lege doel te deponeren.


Antwerp moest even bekomen van die klap, maar een rouwperiode was hen niet gegund. Amper 2 minuten en 11 seconden na de 0-1 moest Butez zich opnieuw omdraaien. Deze kreeg Walsh alle tijd om zijn voorzet te trappen en Storm mocht de voorsprong al even ongestoord verdubbelen.

Antwerpse power play levert te laat resultaten op

Een droomscenario voor de Mechelaars, al had de wedstrijd er al na 5 minuten helemaal anders kunnen uitzien. Nadat Vanlerberghe zich knullig verslikte in zijn eigen dribbel kon Frey bijna profiteren, maar de Zwitser twijfelde te lang tussen een voorzet en een dribbel.


Datzelfde duo tekende ook voor de hoofdrollen bij de eerste kans van de tweede helft. De naam van de Antwerps-spits stond bijna op het scorebord tot de aanstormende Vanlerberghe de bal ternauwernood in de tribunes wist te koppen.


Het zou de laatste grote kans voor een lange tijd zijn. Ook al gooide Antwerp-coach Priske de ene na de andere aanvaller in de strijd, de Mechelse achterhoede kraakte bij momenten, maar breken deed het nooit.

Een late hoekschop werd door Frey nog tegen de netten geknikt, maar een volledige terugkeer zat er voor Antwerp nooit in. Daardoor dikt de kloof met leider Union weer aan tot 10 punten. KV Mechelen staat dan weer dichter dan ooit bij de top-vier en zal vurig hopen dat de inhaalwedstrijd tegen OHL nog gespeeld wordt.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96. KV Mechelen keert met 3 punten huiswaarts. KV Mechelen heeft het Antwerpse slotoffensief overleefd! Dankzij twee dolle minuten in de eerste helft gaan de drie punten mee naar Mechelen. Daar kon een laat doelpunt van Frey niets meer aan veranderen. .
 2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 95. Vines gooit de bal voor doel, waar Samatta de bal kan doorkoppen, maar er is geen ploegmaat gevolgd. .
 4. tweede helft, minuut 93. Het is niet Butez, maar Samatta die zij hoofd tegen de bal kan zetten. Alleen kopt de Tanzaniaan te veel naar beneden, waardoor de bal over het doel van Coucke botst. .
 5. tweede helft, minuut 93. Butez komt mee koppen. Antwerp krijgt nog een hoekschop. Butez komt mee, ook al staan er nog 2 minuten op de klok. .
 6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
 7. tweede helft, minuut 90.
 8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Samuel Oum Gouet erin, Rick van Drongelen eruit
 9. tweede helft, minuut 88. Dubbele wissel bij de bezoekers. Wouter Vrancken gooit nog twee frisse krachten in de strijd; Oum Gouet komt in de plaats van Van Drongelen, die kampte met krampen. Engvall komt in de plek van Storm. .
 10. Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 85
 11. Balikwisha trapt op Coucke! Ook Antwerp scoort bijna twee keer in twee minuten! Op links velt de bal perfect voor de voeten ban Balikwisha, die de bal in korte hoek recht op doelman Coucke trapt! . tweede helft, minuut 84.
 12. tweede helft, minuut 83.
 13. tweede helft, minuut 83. Antwerp scoort dan toch! Daar is de aansluitingstreffer! Wie anders den Frey klimt het hoogst om de hoekschop van Eggestein in doel te koppen? We hebben weer een wedstrijd! .
 14. tweede helft, minuut 81. Lothar D'Hondt doorziet de defensieve schwalbe van Dessoleil en daardoor kan KV Mechelen bijna profiteren. Alleen is Butez opnieuw bij de pinken om te voorkomen dat de bal bij Shved terechtkomt. .
 15. tweede helft, minuut 80.
 16. tweede helft, minuut 79. Bij Antwerp willen ze graag een strafschop voor een overtreding op Samatta, maar de herhaling toont dat Lothar D'Hondt het bij het rechte eind had. Het was gewoon een perfect uitgevoerde tackle op de bal. .
 17. tweede helft, minuut 77. Na een eerste doelpoging belandt de bal in de voeten van Balikwisha. Via een Mechelse rug belandt die bal nog gevaarlijk dicht bij de tweede paal, maar uiteindelijk wordt het een hoekschop. De Laet krijgt het even aan de stok met Souza, maar kaarten levert dat niet op. .
 18. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier. We zijn intussen in het slotkwartier aanbeland, maar Antwerp lijkt de bezoekers niet in verlegenheid te kunnen brengen. Heeft KV Mechelen zijn schaapjes stilaan op het droge? .
 19. tweede helft, minuut 75. Met een ware kattensprong voorkomt Butez een Mechelse kans. Het is Storm die de bal hard voor doel wil brengen, maar de Antwerp-goalie onderschept het leer met veel overtuiging. .
 20. tweede helft, minuut 73. Hairemans krijgt een staande ovatie op de Bosuil. De Bosuil is zijn chouchou van enkele jaren geleden nog niet vergeten. Hairemans speelt nu wel bij de tegenstander, maar krijgt een indrukwekkend applaus in zijn Deurne-Noord. .