Tien Antwerp-spelers kruipen bij Seraing door het oog van de naald in de extra tijd

4. 90+2' - Own goal - Guillaume Dietsch (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 27 - 11/02/22 - 20:45
    90+2'
    Guillaume Dietsch
    0 - 1
    90+2'

Antwerp heeft maar op de valreep nieuw puntenverlies kunnen vermijden. De nummer 2 in de Jupiler Pro League morste vrijdagavond op Seraing met de kansen, maar met zijn tienen en in de extra tijd vond Antwerp met wat geluk alsnog de weg naar doel.

Seraing - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een resem gemiste kansen in de eerste helft, staat Dame Fortuna wel aan de kant van Antwerp in de extra tijd. Een ongevaarlijk schot van Almeida wijkt af op Spago en verrast zo ook doelman Dietsch.

• Antiheld van de match: Voor Mbwana Samatta wordt het een wedstrijd om snel te vergeten. Hij begon nochtans goed met enkele uitstekende afleggers, maar verknoeide in het slotkwartier van de eerste helft twee grote kansen. Tot overmaat van ramp werd hij op het uur uitgesloten na een drieste tackle.

• Opvallend: Antwerp is aan een sterke reeks uitwedstrijden bezig. De overwinning bij Seraing is al de vierde uitzege op een rij. Antwerp verloor buitenshuis voor het laatst eind november, op Stayen. Het sprokkelde dit seizoen in 14 uitwedstrijden al ruim 29 punten. Enkel Union doet beter met 32 punten.

• Quote: "Het is een schande dat we hierop moeten spelen." (Ritchie De Laet over het veld in Le Pairay)

Antwerp morst met de kansen

Punten laten liggen bij de voorlaatste in de stand. Nee, dat wilde Antwerp duidelijk niet laten gebeuren. De bezoekers duwden meteen het gaspedaal in met 3 grote kansen in de eerste 10 minuten, maar het was telkens net niet voor Balikwisha en tot tweemaal toe Miyoshi.

Seraing kwam amper in het stuk voor en ontsnapte op het halfuur opnieuw. Samatta kreeg een opgelegde kans van de alomtegenwoordige Bataille, maar de spits wrong ze de nek om. Het was zijn dagje niet, want 10 minuten herhaalde hij dat kunstje. Ook Miyoshi bleef het proberen, maar Dietsch pareerde zijn afstandsschot.

Bakte Seraing er dan werkelijk niks van? Toch wel, kort voor de rust kwam de thuisploeg een paar keer gevaarlijk opzetten met het duo Mikautadze/Maziz. Die laatste waagde tot twee keer toe zijn kans, maar evenveel keer stond Butez pal.

Knullige goal in extra tijd doet Seraing de das om

Geen overdonderend begin van Antwerp in de tweede helft. Wat wel hetzelfde bleef, was de ongelukkige prestatie van Samatta. Op het uur pakte hij uit met een drieste tackle langs achteren. Op de bal, maar hij schoffelde ook Bernier onderuit. Denil trok rood en bleef ook na een interventie van de VAR bij die beslissing.

In de slotfase moest de ref nog eens naar het schermpje toen Marius na een duel met Dessoleil onderuit ging in de zestien. Opnieuw bleef de ref bij zijn eerste gedacht en dus ging de bal niet op de stip voor Seraing.

Een 0-0-gelijkspel leek in de maak, maar in de ruim 8(!) minuten extra tijd sloeg Antwerp alsnog toe. Met een flinke dosis meeval en een knullige goal. Almeida kon na een vrije trap van Nainggolan uithalen aan de tweede paal en via de arm van Spago en de voet van Dietsch verdween de bal zowaar in doel. Een koude douche voor Seraing, Antwerp ontsnapt aan duur puntenverlies.

Marius claimt, maar krijgt geen penalty:

Garcia: “Gevoel dat ons prestigezege ontnomen is”

• Jean-Louis Garcia (trainer Seraing): “Er is veel frustratie en ook wat woede, omdat die penalty niet gefloten werd. Sinds ik hier ben, zijn alle VAR-beslissingen in ons nadeel geweest. Iedereen zei dat het penalty was en de ref gaf hem niet. Maar dat mag geen excuus zijn voor ons gebrek aan concentratie bij die vrije trap waarop de goal viel, al ben ik niet zeker of er wel een fout op Nainggolan aan vooraf ging. Het is frustrerend, want we hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een topclub als Antwerp. In het begin hebben we afgezien, maar daarna kwamen we steeds beter in de match. Met 11 tegen 10 geloofden we zelfs in de zege. Het is heel zuur om dan met lege handen achter te blijven. Als we die penalty krijgen, winnen we deze wedstrijd misschien. De ref stond 5 minuten voor het scherm om dan te beslissen dat het geen penalty is. Ik heb het gevoel dat ons een prestigezege ontnomen is.”

• Brian Priske (trainer Antwerp): “Het is een verdiende overwinning. Zeker onze eerste helft was heel goed, alleen hebben we onze kansen niet afgemaakt. De prestatie was ongelofelijk goed, de mentaliteit was ook schitterend. Iedereen heeft vanavond zijn kwaliteiten getoond, met goed spel en veel kansen. Alleen hadden we in de eerste misschien wel 3 keer moeten scoren. We deden dat niet en dan wordt het natuurlijk wat moeilijker. Dan moet je mentaliteit tonen. We hebben geprobeerd om te voetballen op een ongelooflijk moeilijk veld. Dit is echt niet normaal hier, een schande voor het voetbal. Ik heb alleen maar respect voor mijn jongens dat ze op zo’n veld geprobeerd hebben om goed voetbal te spelen.”

90+9'

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Antwerp verlaat Seraing wel met 3 punten op zak. Na de uitsluiting van Samatta op het uur leek een punt het hoogst haalbare voor de bezoekers. Een knullige goal in de extra tijd besliste er anders over. Seraing blijft weer met lege handen achter.

90+9' tweede helft
    90+6'

Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Nsimba maakt vlak voor Dietsch nog een vreemde bots en de doelman krijgt de bal zo pal in zijn gezicht. Het levert Antwerp nog een hoekschop op, maar daar komt geen kans meer uit voort.

90+2'

Owngoal Dietsch!

Antwerp komt in de extra tijd zowaar nog op voorsprong! Na een vrije trap van Nainggolan komt de bal aan de tweede paal voor de voeten van Almeida. Die haalt uit en ziet zijn schot via Spago en Dietsch in doel verdwijnen. Wat een koude douche voor Seraing!

90+2'
    own goal
    0-1
    90+2'
    90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
    90+1'

89'

De tijd begint te dringen voor Seraing. Of is de thuisploeg tevreden met een punt?

85'

Geen penalty!

Denil neemt er opnieuw zijn tijd voor, maar oordeelt resoluut: geen penalty.

82'

Penalty voor Seraing?

Marius gaat theatraal neer in de zestien na een lichte duw van Dessoleil. Bij Seraing willen ze een strafschop. Scheidsrechter Denil moet naar de beelden gaan kijken.

81'

Exit Maziz

Pech voor Seraing, waar Maziz geblesseerd uitvalt. Hij wordt vervangen door Douane. Bij Antwerp is Nsimba in de ploeg gekomen voor Yusuf.

76'

Nainggolan neemt de vrije trap voor zijn rekening, maar mikt de bal te hoog. Nog een kwartier te gaan. Krijgen we nog een winnaar?

75'

Meteen geel voor Marius

Marius staat amper op het veld of hij pakt al een gele kaart voor een overtreding op Bataille. Antwerp puurt er nog eens een vrije trap uit.

74'
    74'

Extra aanvaller voor Seraing

Garcia gooit met Marius een extra aanvaller in de strijd, Opare mag gaan rusten. Ook Cachbach wordt in de ploeg gedropt voor Bernier. Bij Antwerp lost Gerkens Miyoshi af.