Geweldige volley Depoitre bezorgt tienkoppig KAA Gent felbevochten zege in Eupen

1. 66' - Verv. Andrew Hjulsager door Núrio
  2. 83' - Geel - Boris Lambert
  3. 84' - Geel - Julien De Sart
Jupiler Pro League - speeldag 27 - 12/02/22 - 16:15

KAA Gent houdt de druk hoog op de top 4. Tegen Eupen boekte het een cruciale zege dankzij een geweldige volley van Laurent Depoitre. Na rust kwamen de Buffalo’s wel nog in de problemen door een strenge rode kaart voor Matisse Samoise. Smail Prevljak zag een gelijkmaker afgekeurd, Tarik Tissoudali liet meerdere keren na om de match dood te maken.

Eupen - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Amper 5 minuten na de rust gaat Samoise ongelukkig op de voet van Alloh staan. Scheidsrechter Visser is wel bijzonder streng en trekt meteen rood. Het begin van een overlevingstocht voor de 10 van Gent.

• Man van de match: Laurent Depoitre maakte vandaag het verschil voor Gent met een doelpunt om in te kaderen. Na een heerlijke pass van De Sart pakte de aanvaller uit met een heerlijke volley. Genoeg voor de drie punten.

• Opvallend: Eupen mag dan wel nog steeds in de running zijn voor de bekerfinale, in de competitie krijgt de club al enkele weken rake klappen. De laatste 9 wedstrijden leverden amper 2 punten op, de laatste competitiezege is exact 2 maanden geleden.

Depoitre doet monden opvallen met prachtgoal

“Als we hier een misstap begaan, dan wordt het heel moeilijk om de top 4 nog te halen”. Hein Vanhaezebrouck wond er geen doekjes om, Gent kon in Eupen enkel tevreden zijn met een overwinning. Na amper 10 minuten had Depoitre de score al moeten openen, maar hij kopte de uitgelezen kans pal op Nurudeen.

Een stevige misser die de Gentse aanvaller enkele minuten later al goedmaakte en hoe! Met een schitterende volley op een al even heerlijke pass van De Sart joeg hij de bal in één tijd hoog in doel. Een prachtige goal waarmee Gent meteen de wedstrijd in handen nam.

De bezoekers gaven de regie nadien niet meer weg. Roef, die in het Gentse doel opnieuw de voorkeur kreeg op Bolat, moest enkel zijn kunnen tonen op een afstandsschot van Magnée.

Gent houdt stand na discutabel rood voor Samoise

Eupen dropte Nuhu en N’Dri in de ploeg voor de tweede helft en die laatste zorgde meteen voor gevaar. Op zijn aangeven dwong Prevljak Roef tot een knappe redding. Van bijna 1-1 ging het naar bijna 0-2, want aan de overkant moest ook Nurudeen zich onderscheiden op een kopbal van Depoitre.

Amper 5 minuten na de rust sloeg het spelbeeld plots om. Samoise ging ietwat ongelukkig op de voet van Alloh staan, maar Visser was onverbiddelijk en trok rood. Met z’n tienen was het overleven voor de bezoekers. Een heerlijke vrije trap van Prevljak bracht Eupen op het uur zelfs langszij, maar de goal werd terecht afgekeurd voor een duwfout op Hjulsager.

Gent kwam maar af en toe onder de druk uit, maar Tissoudali liet tot twee keer toe na om de wedstrijd te beslissen. Twintig minuten voor het einde kopte hij van dichtbij over na een gemeten voorzet van Kums. In de slotfase was hij dan weer te nonchalant en vergat hij de kers te zetten op een heerlijke combinatie.

Het had Gent zuur kunnen opbreken, maar de bezoekers hielden stand. Roef moest wel nog zijn kunnen tonen op een schot van Prevljak.

De rode kaart voor Samoise

"Samoise ook nog schorsen zou helemaal gek zijn"

• Hein Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Als er normale beslissingen genomen waren en we met 11 tegen 11 hadden kunnen blijven spelen, dan was het wellicht niet zo spannend geweest. Maar zelfs met 10 hebben we een aantal grote kansen laten liggen. Dat is jammer, maar niemand doet dat met opzet. Toen we met elf stonden, hebben we 1 kans weggegeven, in het begin van de tweede helft. De Rode Zee ging toen plots open voor Prevljak, Roef hield ons daar recht met een geweldige redding. Daarna vielen we snel met 10 man. We hebben eerst nog wat kansen weggegeven, maar daarna herschikt en nog weinig weggegeven. De drie punten waren vandaag het belangrijkste voor ons. Ik hoop dat ik Samoise straks niet moet missen. Het zou helemaal gek zijn als ze hem ook nog schorsen. Hij blokte de bal perfect af, maar daarna moet je je voet ook neerzetten. Daarbij stond hij op de voet van de tegenstander. Volgens mij is dat geen rode kaart."

• Stefan Krämer (trainer Eupen): "We hadden onze beste kansen meteen na de rust, toen we nog met 11 tegen 11 stonden. Daarna hadden we controle over de wedstrijd, maar de laatste pass kwam niet aan. Daarom konden we te weinig kansen afdwingen. Het doelpunt van Prevljak uit de vrije trap werd ook terecht afgekeurd. Het is voor ons ook een kwestie van zelfvertrouwen na zoveel wedstrijden zonder zege. De jongens hebben het geprobeerd, maar die laatste pass is echt ons probleem. We moeten blijven werken. Er is geen tijd om lang teleurgesteld te blijven, we moeten vechten. Maar we zullen de punten pakken om het behoud te verzekeren."

90+4'

Het was een overlevingstocht voor een tienkoppig Gent, maar de bezoekers pakken uiteindelijk wel een belangrijke driepunter in Eupen. Na de uitsluiting van Samoise kort na de rust sloeg het spelbeeld om. Eupen ging vruchteloos op zoek naar de gelijkmaker, Tissoudali liet tot twee keer toe een enorme kans op de 0-2 onbenut. Gent nadert door de zege tot op 2 punten van Anderlecht, dat straks nog in actie komt bij Zulte Waregem.

90+1'

89'

89'

Krämer gooit ook Sowah nog in de strijd. Die neemt bij Eupen de plaats in van Alloh.

88'

Prevljak niet voorbij Roef

Bijna betaalt Gent de misser van Tissoudali cash. Prevljak probeert het vanuit een scherpe hoek, maar Roef kan zijn schot nog net deviëren.

86'

Wat een misser van Tissoudali!

Tissoudali laat nog maar eens na om de wedstrijd te beslissen. Na een prachtige één-twee tussen Castro-Montes en Odjidja heeft hij de 0-2 maar voor het intikken, maar hij mikt de bal pal op Lambert. Vanhaezebrouck gelooft niet wat hij ziet.

85'

Nurudeen komt goed uit

Tissoudali wordt bijna alleen op doel afgestuurd, maar Nurudeen is alert en komt goed uit.

84'
84'

Geel voor De Sart

De tijd begint te dringen voor Eupen, Gent houdt al bij al makkelijk stand. De Sart loopt wel nog tegen een gele kaart aan voor een overtreding op Konstantelias.

83'
83'

Geel voor Lambert

Lambert gaat aan de noodrem trekken bij de doorgebroken Nurio. Hij is niet de laatste man en dus komt hij weg met geel.

80'

Odjidja moet het Gentse schip veilig naar de haven loodsen. Hij komt in de ploeg voor Depoitre.

79'

Konstantelias mikt naast

Eupen mag het nog eens proberen op een vrije trap na een overtreding van Castro-Montes. Konstantelias viseert de verste paal, maar zijn schot gaat naast.

78'

Gent speelt al bijna een halfuur met een man minder na rood voor Samoise

75'

Dubbele wissel

Müsel en Magnée worden naar de kant gehaald bij Eupen. Aan Konstantelias en Ngoy om Eupen alsnog aan een punt of meer te helpen.

74'

Ngadeu werkt de bal in eigen zestien ongelukkig weg, recht in de buik van Kums. Het levert een nieuwe hoekschop voor Eupen op. Het is pompen of verzuipen voor Gent.

72'

Tissoudali verknoeit kans op 0-2

Aiaiai, wat laat Tissoudali hier liggen. Kums schildert de bal perfect op zijn hoofd, maar moederziel alleen voor doel kopt Tissoudali over. Dit had de 0-2 moeten zijn.