KV Mechelen telt radeloos Beerschot in halfuur uit, Storm primus en pineut

  1. 37' - Geel - Raphael Holzhauser
  2. 29' - Doelpunt - Nikola Storm (3 - 0)
  3. 28' - Verv. Apostolos Konstantopoulos door Dante Rigo
  4. 28' - Verv. Musashi Suzuki door Ilias Sebaoui
  5. 18' - Doelpunt - Hugo Cuypers (2 - 0)
  6. 11' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Ryan Sanusi (3 - 2)
  2. 87' - Verv. Lucas Bijker door Rick van Drongelen
  3. 87' - Verv. Kerim Mrabti door Jannes van Hecke
  4. 83' - Verv. Hugo Cuypers door Élie Youan
  5. 79' - Verv. Marian Shved door Alec Van Hoorenbeeck
  6. 69' - Verv. Felipe Avenatti door David Mukuna-Trouet
  7. 67' - Geel - Stipe Radic
  8. 64' - Verv. Raphael Holzhauser door Marius Noubissi
  9. 62' - Own goal - Gaëtan Coucke (3 - 1)
  10. 60' - Rood - Nikola Storm
  11. 47' - Geel - Felipe Avenatti
  11'goalNikola Storm1 - 0
  18'goalHugo Cuypers2 - 0
  29'goalNikola Storm3 - 0
  62'own goalGaëtan Coucke3 - 1
  90+3'goalRyan Sanusi3 - 2

  Beerschot zakt steeds dieper weg in het moeras. Tegen KV Mechelen was het al na een halfuur hopeloos verloren na treffers van Hugo Cuypers en Nikola Storm (2x). Die laatste pakte op het uur wel rood, waardoor de bezoekers nog konden milderen tot 3-2. Malinwa mag door de zege blijven dromen van de top 4.

  KV Mechelen - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd is net geen halfuur bezig wanneer Storm er met zijn tweede van de namiddag 3-0 van maakt. Het is een uppercut van jewelste die Beerschot niet meer te boven komt. Ook niet wanneer het in de tweede helft ruim een halfuur met een man meer mag spelen.

  • Man van de match: Vorige week was hij al beslissend met de late winning goal tegen Standard en ook vanavond was Nikola Storm de architect van de Mechelse zege. Met twee nieuwe treffers zit hij aan 14 stuks dit seizoen. Zijn rode kaart zorgde wel voor een smetje op zijn glansprestatie.

  • Opvallend: Voor KV Mechelen is het al de vierde overwinning op een rij tegen Beerschot. Een jaar geleden versloeg het Beerschot op enkele dagen 2 keer, eerst in de 1/8e finales van de beker en nadien in de competitie. Ook in de heenronde van dit seizoen trok KVM aan het langste eind.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Beerschot (3-2)

  KV Mechelen klaart de klus in 30 minuten

  3-0 na amper een halfuur wedstrijd, de moed zou je voor minder in de schoenen zinken. Ook op het veld van KV Mechelen wist Beerschot al snel hoe laat het was. Storm opende na 10 minuten de debatten, op een lange bal van Schoofs maakte de Mechelse topschutter het ijskoud af: 1-0. 

  De wedstrijd was nog geen 20 minuten ver toen een alweer ontstellend zwak Beerschot een nieuwe opdoffer moest incasseren. Na een knap opgebouwde aanval bracht Shved de bal goed voor doel en daar mocht Cuypers ongehinderd de 2-0 binnenkoppen. 

  10 minuten later waren de rollen omgekeerd. Na een slim hakje van Cuypers haalde Shved knap uit, maar met een al even fraaie redding voorkwam Biebauw de 3-0. Voor even toch, want nog voor het halfuur pikte Storm zijn tweede goal mee. Naar binnen snijden en uithalen, bij Beerschot stonden ze erbij en keken ze ernaar. 

  KV Mechelen dolde met de bezoekers en ging op zoek naar een 4e goal. Mrabti was er dicht bij, maar kwam net te laat om een strakke voorzet van Storm in doel te werken. Vanlerberghe trof na een corner wél raak op een afvallende bal. Na tussenkomst van de VAR werd zijn treffer evenwel afgekeurd voor voorafgaand buitenspel. 

  Reclamepaneel in de spelerstunnel vliegt door stevige wind op iemand zijn hoofd

  Rood Storm geeft Beerschot even sprankeltje hoop

  Ook in de tweede liet uitblinker Storm zich opmerken, maar dan op een minder fraaie manier. De doelpuntenmaker ging met de voet vooruit te driest door op Sanusi en plots stond de thuisploeg op het uur met z’n tienen. 

  Beerschot rook zijn kans en profiteerde meteen. Na een knappe borstcontrole haalde Avenatti uit in de draai. Zijn schot strandde op de paal, maar botste via Coucke toch in doel. Plots ging het waakvlammetje weer branden bij de rode lantaarn. 

  Maar de wedstrijd helemaal in vuur en vlam zetten lukte Beerschot niet meer. Toch werd het bijna nog spannend in de slotfase. Een heerlijk schot van Rigo strandde nog op de paal, maar diep in de extra tijd trof Sanusi wel raak op een afvallende bal. Die aansluitingstreffer kwam te laat, Beerschot staat zo weer een stap dichter bij 1B. 

  Boucaut heeft eerst geel klaar, maar geeft dan toch rood aan Storm

  “Ontgoochelend dat de wedstrijd zo eindigt”

  • Ryan Sanusi (Beerschot): “In de eerste helft stonden we zwaar onder druk, we hadden het toen heel moeilijk. Pas na de rode kaart kwamen we beter in de wedstrijd. We hebben geprobeerd om nog iets te forceren, maar het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons. De fouten die we vandaag maakten, zijn al eerder gebeurd. We moeten leren uit onze fouten en voorkomen dat ze nog eens gebeuren. Mijn goal viel jammer genoeg te laat. Onze situatie is niet makkelijk, elke week moet je je opladen om er vol voor te gaan. Maar wij zijn profs en we zijn dat verplicht aan de club en de supporters. We moeten er blijven voor gaan tot het einde, ook al wordt het elke week moeilijker.”

  • Rob Schoofs (KV Mechelen): “Het werd nog heel spannend, het is toch een beetje ontgoochelend dat de wedstrijd zo eindigt. De 3 punten zijn natuurlijk het belangrijkste, maar zonder die rode kaart spelen we deze wedstrijd rustig uit. Nu eindigen we een beetje met een slecht gevoel, omdat we de drie punten nog over de streep moesten trekken. We voetbalden goed en maakten mooie goals, Beerschot kon enkel wat dreigen op stilstaande fases. Die rode kaart heeft wedstrijd wel veranderd. Storm was natuurlijk wat teleurgesteld, maar dat kan gebeuren. Hij heeft ons al meerdere keren punten bezorgd, niemand zal hem iets verwijten.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Beerschot moet een nieuwe tik incasseren. Ook op bezoek bij KV Mechelen blijft het met lege handen achter. De hekkensluiter was na een halfuur en bij een 3-0-achterstand al uitgeteld. De uitsluiting van Storm en een owngoal van Coucke zorgden even voor hoop bij de bezoekers, maar KVM hield makkelijk stand. De aansluitingstreffer van Sanusi kwam te laat. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Geldig doelpunt. Het doelpunt telt! Hoeveel tijd krijgt Beerschot nog? . tweede helft, minuut 95.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Ryan Sanusi van Beerschot. 3, 2.
  5. tweede helft, minuut 93. Sanusi met de aansluitingstreffer! Sanusi maakt er in de laatste minuut van de extra tijd alsnog 3-2 van! Hij haalt uit op een afvallende bal en geeft Coucke het nakijken. Of grijpt de VAR nog in? .
  6. tweede helft, minuut 89. Stevige botsing. Pijnlijke botsing tussen Mukuna-Trouet en Coucke. De doelman komt ver uit en raakt de doorgebroken invaller buiten de zestien. Of hij ook de bal had, is niet helemaal duidelijk. Boucaut laat het in elk geval blauwblauw en ook de VAR grijpt niet in. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Rick van Drongelen erin, Lucas Bijker eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes van Hecke erin, Kerim Mrabti eruit
  9. Rigo op de paal! Olala, bijna werd het nog spannend in Mechelen! Met een heerlijke trap zorgt Rigo ei zo na nog voor de aansluitingstreffer, maar zijn afstandsschot strandt op de paal. Hier komt KV Mechelen goed weg. . tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Élie Youan erin, Hugo Cuypers eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Wouter Vrancken gooit nieuwkomer Youan nog in de strijd. Hij neemt de plaats in van Cuypers. .
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Alec Van Hoorenbeeck erin, Marian Shved eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Cuypers weer net niet. Ook Cuypers had vanavond meer dan 1 keer kunnen scoren. Het is net te vaak net niet. Ook nu komt hij weer net te laat om een voorzet in doel te koppen. .
  14. Mukuna-Trouet laat zich zien. De tijd begint te dringen voor Beerschot. Mukuna-Trouet glipt ervandoor en zet Coucke vanuit een scherpe hoek aan het werk, maar de invaller wordt uiteindelijk teruggefloten voor buitenspel. . tweede helft, minuut 75.
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Felipe Avenatti eruit
  16. tweede helft, minuut 69. Ook Avenatti wordt bij Beerschot naar de kant gehaald. Mukuna-Trouet is zijn vervanger. .
  17. tweede helft, minuut 68. KV Mechelen probeert het laken weer naar zich toe te trekken. Schoofs zorgt voor dreiging met een vrije trap, maar Cuypers kan net niet bij de bal. .
  18. Gele kaart voor Stipe Radic van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 67
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Raphael Holzhauser eruit
  20. tweede helft, minuut 64. Torrente grijpt in en haalt Holzhauser naar de kant. Noubissi is zijn vervanger. Kan hij de bezoekers aan nog meer goals helpen? .