Charleroi zet de top 4 onder druk met logische overwinning bij STVV

1. 7' - Doelpunt - Anass Zaroury (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 25 - 28/01/22 - 20:45
7'
Anass Zaroury
0 - 1
7'

De eerste wedstrijd sinds lang met publiek heeft niet voor een spektakelstuk gezorgd. Een vroege goal van Zaroury maakte voor Charleroi het verschil in Sint-Truiden.

STVV - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Rond het uur hangt de gelijkmaker in de lucht. Kamara pareert een verre knal van Hara, terwijl Koita een vrije trap tegen de paal mikt. Charleroi overleeft en geeft de drie punten niet meer weg.

• Man van de match: Anass Zaroury was meteen bij de pinken en besliste zo de wedstrijd. De aanvaller profiteerde optimaal van mistasten van Leistner en was lucide genoeg om ook de te ver uitgekomen Russo te grazen te nemen.

• Opvallend: Charleroi zet nog maar eens zijn sterke uitreputatie in de verf. Het boekt zijn 7e overwinning in 13 uitwedstrijden. Enkel Union doet beter met 9 uitzeges. Charleroi verloor dit seizoen enkel op het veld van Union, Genk en Antwerp.

Bekijk de goal uit STVV - Charleroi (0-1)

STVV betaalt hoge prijs voor mistasten Leistner

De Truiense supporters mochten eindelijk nog eens afzakken naar hun geliefde Stayen, maar de lol was er na 7 minuten al af. Leistner ging de mist in op een vrije trap van Morioka en ook Russo, die te ver uit zijn doel stond, had boter op het hoofd. Zaroury profiteerde en kopte de 0-1 over de doelman binnen.

Meteen de enige bal tussen de palen van Charleroi in de eerste helft. STVV deed het nog beroerder met niet één poging binnen het doelkader. Een aantal afstandsschoten, dat wel, maar niks waar Kamara zich zorgen om moest maken.

Kort na de rust ontsnapte STVV opnieuw aan een vroege tegengoal. Bessilé mikte van dichtbij een volley tegen de paal, al bleek hij wel nipt buitenspel te staan. Daarna ging Charleroi in slaapmodus en groeide een gretig STVV in de wedstrijd.

Rond het uur kwam de thuisploeg tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Kamara pareerde een verre knal van Hara en even later mikte Koita een vrije trap tegen de paal. De Truiense druk hield aan, maar dichter bij de 1-1 kwam de thuisploeg niet meer.

Toch bleef het tot op het einde spannend, want Charleroi liet verschillende keren na om de wedstrijd te beslissen. Vooral Tchatchoua morste met de kansen, de beste mikte hij tegen de paal. De 0-1 bleef wel staan en zo weet Charleroi na een 2 op 12 weer wat winnen is.

Lavalée krijgt bal snoeihard in zijn gezicht

STVV-supporters in de clinch met staf en spelers na de wedstrijd

Koita: “We verdienden een gelijkspel”

• Daan Heymans (Charleroi): “We hadden op de counter de mogelijkheden om de 0-2 te maken. Dat gebeurde niet en daardoor bleven we onder die druk spelen. Maar we hebben gevochten en pakken de drie punten mee. Het was voor mij een moeilijke keuze om Venetië te verlaten, maar Charleroi is een heel leuke uitdaging. Ik heb bij Venezia getekend in de Serie B en uiteindelijk is dat Serie A geworden. Ik heb er onvergetelijke momenten meegemaakt, mijn debuut gemaakt op Napoli, 10 wedstrijden gespeeld met een goal en een assist. Maar nu was het weer tijd om te spelen, de concurrentie bij Venezia werd te groot.”

• Aboubakary Koita (STVV): “Ik denk dat we een gelijkspel verdienden. Het is jammer, maar we moeten het hoofd omhoog houden voor de volgende wedstrijd. In de eerste helft hadden we het wat moeilijk, ook door de snelle opeenvolging van de wedstrijden. In de tweede helft hebben we geprobeerd die gelijkmaker te scoren, maar jammer genoeg is dat niet gelukt. We gaan proberen de 35 punten te halen die de coach vooropgesteld heeft. We proberen sowieso elke wedstrijd te winnen.”

90+4'

Charleroi knoopt na een 2 op 12 weer aan met de zege, de eerste van 2022. Een vroeg doelpunt van Zaroury bleek voldoende om de volle buit te pakken. Charleroi nadert zo voorlopig tot op 2 punten van Anderlecht.

90+3'

De laatste kans is voor Teixeira. Hij haalt in de draai uit, maar Kamara gaat goed plat.

90'

90'

Hara kopt naast

Daar is STVV nog eens met een uitstekende kans voor Hara. Hij kopt de bal hard naar de grond, maar ook naast het doel. De tijd begint te dringen voor STVV.

87'

Tchatchoua tegen de paal!

Het lijkt wel alsof Charleroi er de spanning in wil houden. Nieuwe counter, nieuwe kans, nieuwe misser. Weer is Tchatchoua de man die het kan beslissen, maar dit keer besluit hij op de paal.

84'

Charleroi laat opnieuw een kans liggen om de 0-2 te maken. Tchatchoua mag het weer proberen na een snelle tegenaanval, maar zijn schot wordt door Leistner nog in hoekschop gedevieerd. Die levert niks op.

82'

Ook Tchatchoua laat het afweten

Tchatchoua wordt alleen voor Russo gebracht, maar hij krijgt de bal niet voorbij de doelman. Bovendien liep hij nipt buitenspel.

80'

Bayo laat de 0-2 liggen

Charleroi kan de wedstrijd in de omschakeling beslissen. Bayo stormt op doel af, maar kapt dan ongelukkig terug en levert finaal een flauw schot af. Geen probleem voor Russo, hier had Bayo veel beter moeten doen.

80'
78'

Geel voor Durkin

Durkin kan Kayembe enkel foutief afstoppen. Hij pakt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Intussen worden Brüls en Lavalée naar de kant gehaald voor Teixeira en Balongo. De vervanging van Brüls wordt op boegeroep onthaald door de thuisaanhang.

77'

Geen al te beste tussenkomst van Kamara op een Truiense hoekschop, maar hij weet de bal toch weg te werken. STVV houdt de druk wel aan met een nieuwe hoekschop, maar die levert niks op.

75'

Nog een kwartier

Het slotkwartier gaat in. Kan STVV alsnog een punt veroveren of houdt Charleroi stand?

72'

Charleroi komt er nauwelijks nog aan te pas. Bayo kan zich toch nog eens doorzetten met een knappe één-twee met Tchatchoua, maar besluit uiteindelijk naast.

64'

Vrije trap Koita op de paal!

Vrije trap voor STVV na een overtreding van Knezevic op Hayashi. Koita probeert het in één tijd en mikt de bal tegen de paal. De verbazing staat op het gezicht van Kamara, de doelman komt met de schrik vrij.

63'

Het geloof groeit bij STVV. Een afgeweken schot van Brüls levert een nieuwe hoekschop op voor de thuisploeg. Het publiek zet zich erachter.

61'

Kamara voorkomt de 1-1!

Plots is STVV dicht bij de gelijkmaker! Brüls behoudt het overzicht en zo heeft Hara alle tijd en ruimte voor een verre knal. Kamara moet aan de bak en kan de bal niet klemmen. Knezevic kan nog net de herneming van Hayashi voorkomen.

60'

Debuut voor Heymans

Bij Charleroi mag Heymans zijn debuut maken. De middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Serie A-club Venezia. Hij neemt de plaats in van doelpuntenmaker Zaroury. Ook Tchatchoua wordt in de ploeg gedropt, hij vervangt Nkuba.