Storm op Sclessin: KV Mechelen klopt Standard in de extra tijd

  1. 44' - Doelpunt - Mathieu Cafaro (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 2)
  2. 84' - Verv. Nicolas Raskin door Gojko Cimirot
  3. 84' - Geel - Thibaut Peyre
  4. 77' - Geel - Noe Dussenne
  5. 76' - Verv. Kerim Mrabti door Nikola Storm
  6. 76' - Verv. Renaud Emond door Jackson Muleka
  7. 76' - Verv. Merveille Bokadi door Joachim Van Damme
  8. 74' - Verv. Dries Wouters door Jannes Van Hecke
  9. 71' - Geel - Dries Wouters
  10. 69' - Geel - Geoffry Hairemans
  11. 69' - Verv. Denis Dragus door Mehdi Carcela-González
  12. 61' - Geel - Gaëtan Coucke
  13. 49' - Doelpunt - Kerim Mrabti (1 - 1)
  44'goalMathieu Cafaro1 - 0
  49'goalKerim Mrabti1 - 1
  90'goalNikola Storm1 - 2

  Standard is zijn ongeslagen status in 2022 kwijt. Het was nochtans de betere ploeg en kwam op voorsprong tegen KV Mechelen, maar gaf die bonus na de pauze uit handen. Nikola Storm, stilaan hersteld van een coronabesmetting, velde het verdict in de slotfase: 1-2.

  Standard - KV Mechelen in een notendop

  • Sleutelmoment: Invallers Carcela en Muleka krijgen in de slotfase tot tweemaal toe de kans om Mechelen in te blikken, maar verknoeien het. Eerst spelen ze het slordig uit en daarna komt Muleka in de baan van Carcela's schot struikelen.
  • Man van de Match: Telkens Mathieu Cafaro aan de bal kwam, deden de Kakkers het bij wijze van spreken in hun broek. De Fransman lijkt een bijzonder nuttige aankoop te worden voor Standard, al deemsterde hij na de rust wel enigszins weg.
  • Opvallend: Opvallend onopvallend, tot hij de wedstrijd in de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste met een typisch doelpunt. Met intussen twaalf goals is Nikola Storm na Vanzeir en Vossen de beste Belgische schutter in de Jupiler Pro League.

  Bekijk de goals uit Standard - KV Mechelen (1-2)

  Cafaro schenkt Standard verdiende voorsprong

  Bij Standard, ongeslagen in 2022, hadden Dussenne en Dragus zich in de ploeg gewerkt. Mechelen kwam door een corona-break zonder al te veel ritme aan de aftrap, maar kon wel opnieuw een beroep doen op Schoofs en doelman Coucke.

   

  De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Pas na een dik kwartier bracht Standard er met zijn vinnige vleugelspelers wat schwung in. Een slalom van Dønnum eindigde in de kleine rechthoek en Emond mikte op Coucke na een versnelling van Cafaro. Een zwabberend schot van diezelfde Cafaro viel nipt naast de winkelhaak.

   

  KVM antwoordde met een slap schotje van Sjved en was al lang blij dat het met een brilscore de rust zou halen. Dat was echter buiten uitblinker Cafaro gerekend, die in de rebound Coucke te grazen nam met een botsende volley.

  Walsh verschalkt bijna zijn eigen doelman

  KV Mechelen klauwt zich naar overwinning

  Bij Standard waren ze nog onder de indruk van misschien wel hun beste helft van het seizoen, toen de gelijkmaker viel. Sjved loodste Mrabti handig door de buitenspelval en de Zweed maakte het overhoeks af.

   

  Mechelen wilde duidelijk meer, maar de thuisploeg toonde veerkracht. Dit keer trok Dønnum de kar met weer een lange dribbel en moest Coucke een lastige poging van Raskin redden. Ook een verre vrije trap van Cafaro bracht de doelman in de problemen.

   

  Beide ploegen trokken nu met open vizier ten aanval. Malinwa tekende een prachtig patroon op het gras, alleen kon Cuypers de aanval niet bekronen. Even later was er een beenveeg van Bodart nodig op een schuiver van Sjved. Het Luikse antwoord kwam van invaller Carcela en Muleka, maar die maakten er tot twee keer toe een boeltje van.

   

  Een puntendeling leek in de maak, tot Storm plots kwam aanwaaien. Met twee mannetjes voor zich stuurde hij de bal toch in het kleinste gaatje aan de eerste paal. KVM mag met enkele wedstrijden te goed blijven dromen, voor Standard blijft het een donkergrijs seizoen.

  Storm: "Kan een kwartier alles geven"

  • Arnaud Bodart verloor een wedstrijd die zijn Standard in handen had. "We speelden een van onze beste helften sinds lang. We verliezen de wedstrijd omdat we te snel na de rust een doelpunt slikken. In onze situatie hebben we niet het volle vertrouwen en zijn we beginnen twijfelen. Maar we moeten nu niet te veel gaan nadenken en alles weggooien."
  • Nikola Storm glunderde zichtbaar onder zijn mondmasker. "Leuk hé! In de eerste helft hadden we het een beetje moeilijk, maar na die goal in de tweede helft voelde je dat we in ons spel kwamen. Het doet natuurlijk deugd om de winning goal te maken. Op zich voel ik me goed, maar het is fysiek een beetje zoeken hoe ik de match kan verteren. Als ik een kwartier mag invallen, kan ik wel alles geven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Standard was op punten zeker de betere ploeg, maar koopt er niks voor. Mechelen toonde zich efficiënter en wiste dankzij Mrabti en Storm de openingsgoal van Cafaro uit. .
  3. tweede helft, minuut 93. Muleka krijgt ditmaal een knal van Dewaele tegen zijn been. De Congolees beleeft niet zijn meest gelukkige avond. .
  4. tweede helft, minuut 91.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Nikola Storm van KV Mechelen. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 90. Storm doet het! Hij liep er sinds zijn invalbeurt een beetje voor spek en bonen bij, maar nu beslist hij wellicht de wedstrijd. Ook al is er amper ruimte, Storm kapt en vindt het sleutelgat in de korte hoek. .
  7. tweede helft, minuut 88. Beide ploegen gaan toch wat voorzichtiger spelen. De absolute slotfase komt er dan ook aan. .
  8. tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 85. Dønnum bereikt Carcela, die opnieuw zijn tijd neemt. Deze keer kan hij wel afdrukken, maar het lijkt erop alsof ploegmaat Muleka in de weg komt struikelen. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Gojko Cimirot erin, Nicolas Raskin eruit
  11. Gele kaart voor Thibaut Peyre van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  12. tweede helft, minuut 82. Het blijft een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die geen genoegen nemen met een punt. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vanlerberghe maait naast de bal, maar krijgt een tweede kans omdat Carcela nog wil kappen. Uiteindelijk kan hij opruimen, maar Mechelen ontsnapt hier. .
  14. Hoofd tegen hoofd. Muleka en Peyre kijken alleen naar de bal en knallen in de lucht tegen elkaar. Hopelijk kunnen ze allebei voort na die klap. . tweede helft, minuut 78.
  15. Gele kaart voor Noe Dussenne van Standard tijdens tweede helft, minuut 77
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Nikola Storm erin, Kerim Mrabti eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Standard, Jackson Muleka erin, Renaud Emond eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Standard, Joachim Van Damme erin, Merveille Bokadi eruit