Bas Dost bezorgt Club Brugge drie zwaarbevochten punten in Kortrijk

  1. 80' - Verv. Ante Palaversa door Bryan Reynolds
  2. 79' - Verv. Éder Balanta door Daniel Perez
  3. 73' - Geel - Eduard Sobol
  4. 70' - Geel - Dylan Mbayo
  5. 69' - Verv. Sambou Sissoko door Jesaja Herrmann
  6. 69' - Verv. Bas Dost door Cisse Sandra
  7. 65' - Geel - Marlos Moreno
  8. 61' - Verv. Billel Messaoudi door Marlos Moreno
  9. 54' - Doelpunt - Bas Dost (0 - 1)
  54'goalBas Dost0 - 1

  Club Brugge heeft de moeilijke verplaatsing naar Kortrijk tot een goed einde gebracht: 0-1. Bas Dost maakte op aangeven van Charles De Ketelaere de enige  goal. Club,  dat zonder Lang, Buchanan en Skov Olsen speelde, blijft op 9 punten van leider Union volgen.

  KV Kortrijk - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Wat voor de rust niet lukte, gebeurt wel in de tweede helft. Bas Dost rondt een vloeiende Brugse aanval af met een simpele binnentikker en zet Club zo op weg naar drie belangrijke punten.

  • Man van de match: Charles De Ketelaere gaf nog eens een demonstratie van zijn technisch vernuft en spelinzicht. Het Brugse goudhaantje was betrokken bij elke aanval en schotelde Dost de winning goal voor.

  • Opvallend: Voor het vijfde jaar op een rij kan Kortrijk de drie punten niet thuis houden tegen Club Brugge. Blauw-zwart kwam de voorbije jaren drie keer winnen in Kortrijk, twee keer werd er gelijkgespeeld.

  • Statistiek: Alfred Schreuder had meer defensieve stabiliteit beloofd bij zijn aantreden en die belofte maakt hij, alvast in de cijfers, ook waar. Na 4 wedstrijden onder de Nederlander staat de teller al op 3 clean sheets.

  Bekijk de goal uit Kortrijk - Club Brugge (0-1)

  Dost maakt misser voor de rust goed na de pauze

  KV Kortrijk probeerde Club Brugge te verrassen met een blitzstart, maar werd al snel op zijn plaats gezet door de regerende landskampioen. Club creëerde kans na kans, Vormer en vooral Dost lieten na om blauw-zwart al vroeg in een zetel te zetten.

   

  Eén keer kwam Club zelf goed weg toen een geweldige poging van Selemani van op de eigen helft tegen de paal strandde, maar voor de rest hielden de bezoekers de partij stevig in handen. Alleen het doelpunt ontbrak. En toen Vormer dan toch wist te scoren, bleek er sprake van voorafgaand buitenspel van Dost.

  Meteen na de pauze drukte Club het gaspedaal nog wat dieper in en dat rendeerde al snel. Na een flitsende combinatie tussen Vanaken en De Ketelaere kreeg Dost de 0-1 op een presenteerblaadje aangeboden, en deze keer miste de Nederlander niet.

   

  Kortrijk kon pas in het slotkwartier nog wat weerwerk bieden. De ingevallen Herrmann bezorgde Club een paar bange momenten met twee pogingen over de kooi van Mignolet, maar verder kwam KVK niet meer. Club boekt zo een nipte, maar verdiende zege.

  Dost laat intikker liggen na geweldige aanval van Club

  Wow! Selemani trapt vanaf de eigen helft op de paal

  De Ketelaere dolt met Kortrijk-verdediger

  De Ketelaere: "We hadden meer moeten scoren"

  • Charles De Ketelaere (Club Brugge): "We stonden 12 punten, nu 9, achter op Union, dus we kunnen niets meer laten liggen. Uit op Kortrijk waren het de laatste jaren altijd krappe zeges. Het belangrijkste was om hier te winnen en dat hebben we gedaan, al hadden we misschien meer kunnen en moeten scoren. We hadden natuurlijk ook een paar afwezigen, en de coach koos ervoor om Rits op rechts te zetten. Maar Mats is een megaprof. Die doet alles goed."

  • Kristof D’Haene (KV Kortrijk): "Club Brugge had veel kansen in de eerste helft. Wij hielden stand, maar die goal viel dan toch in de tweede helft. Ik denk dat wij zelf iets te weinig gebracht hebben vandaag. In het begin van de wedstrijd zat het goed met onze pressing, maar dan kun je niet blijven belopen. Er was ook nog een slotoffensief, maar ik denk dat er wat te weinig geloof in zat."

  Vormer: "Blij dat ik weer belangrijk kan zijn voor de club"

  D’Haene: "Was misschien wel het moment om Club te pakken"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge boekt een nipte, maar verdiende zege op het veld van KV Kortrijk en wipt zo weer over Antwerp naar de tweede plaats. .
  3. tweede helft, minuut 94. Het wordt niets voor Kortrijk, Mignolet plukt de laatste voorzet uit de lucht. .
  4. tweede helft, minuut 94. Hoekschop voor Kortrijk, doelman Ilic trekt mee naar voren! .
  5. tweede helft, minuut 91. Herrmann kopt over. Het wordt nog bibberen voor Club! Herrmann wint het luchtduel tegen Mechele bij een goed aangesneden vrije trap, maar zijn kopbal vliegt over. .
  6. Toegevoegde tijd. We krijgen 4 minuten extra tijd! . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. Vanaken brengt zichzelf bijna in de problemen met een mindere controle in de grote rechthoek. Hij zet het foutje zelf recht met een stevige sliding tackle. .
  8. tweede helft, minuut 85. De Ketelaere wordt aangetikt in de zestien meter, maar Boucaut wil van geen penalty weten. .
  9. tweede helft, minuut 80. Herrmann knalt over! Daar is Kortrijk nog eens: D'Haene legt achteruit tot bij Herrmann, die in één tijd over besluit. Zo blijft het wel spannend. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Bryan Reynolds erin, Ante Palaversa eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Daniel Perez erin, Éder Balanta eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Heerlijk nummertje van De Ketelaere. De Ketelaere demonstreert nog maar eens zijn technisch meesterschap. Alleen de pass voor de inlopende Sandra is niet optimaal. .
  13. Probleem bij Balanta. Balanta is erbij gaan zitten en laat de verzorgers aanrukken. Dit lijkt einde wedstrijd voor de Colombiaan. . tweede helft, minuut 76.
  14. tweede helft, minuut 73. Kortrijk probeert Club Brugge onder druk te zetten, maar Club geeft eigenlijk weinig of niets weg. Johan De Caluwé op Radio 1.
  15. Gele kaart voor Eduard Sobol van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 73
  16. Gele kaart voor Dylan Mbayo van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 70
  17. tweede helft, minuut 69. Bij deze stand blijft het wel uitkijken voor blauw-zwart. Mbayo en Selemani willen profiteren van een foutje achterin bij Club, Hendry ruimt op. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Sambou Sissoko eruit