KV Oostende haalt Cercle Brugge van zijn wolk met knappe vrije trap

  1. 35' - Geel - Maxime D'Arpino
  2. 31' - Geel - Vitinho
  3. 30' - Verv. Jesper Daland door Edgaras Utkus
  4. 26' - Verv. Robbe Decostere door Vitinho
  1. 89' - Verv. Kyle Duncan door Siebe Wylin
  2. 83' - Verv. Théo Ndicka Matam door David Atanga
  3. 83' - Verv. Maxime D'Arpino door Vincent Koziello
  4. 82' - Verv. Robbie D'Haese door Brecht Capon
  5. 79' - Verv. Charles Vanhoutte door Silvère Ganvoula
  6. 76' - Doelpunt - Maxime D'Arpino (0 - 1)
  7. 71' - Verv. Nick Batzner door Marko Kvasina
  8. 51' - Geel - Zech Medley
  76'goalMaxime D'Arpino0 - 1

  KV Oostende heeft een uitstekende zaak gedaan in de degradatiestrijd. Dankzij de mooie vrije trap van D'Arpino won het bij Cercle Brugge (0-1), dat zijn zegereeks ten einde ziet komen. Het is pas de 2e nederlaag onder Thalhammer.

  Cercle Brugge - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer Cercle het gaspedaal wat dieper induwt, scoort D’Arpino aan de overkant een geweldige vrije trap. Vanop een meter of 25, recht voor doel, maar toch de winkelhaak vinden. Doe het hem maar eens na.

  • Move van de match: Cercle-spits Matondo was bij wijlen onhoudbaar voor de bezoekers. Tot drie keer toe wist hij doelman Hubert te omspelen, maar een (geldig) doelpunt kwam er niet van.

  • Opvallend: Nog voor het halfuur moest Cercle al twee spelers wisselen. Het was een erg bitsig duel en dat zullen ze in Brugge gevoeld hebben. Het is een half mirakel dat er maar drie gele kaarten vielen.

  • Klassement: KV Oostende slaagt erin om de opmars van Cercle af te stoppen. De top-vier lijkt zo plots wat moeilijker te worden voor de vereniging. KVO doet onderaan een gouden zaak nadat Zulte Waregem, Seraing en Beerschot elk slechts één punt pakten.

  Bekijk de goal uit Cercle Brugge - Oostende (0-1)

  Cercle verliest al snel 2 spelers in een ware veldslag

  In de competitie had Cercle Brugge al in 9 opeenvolgende duels niet meer kunnen winnen van KV Oostende. Nu de vereniging in de vorm van haar leven zat was het ideale moment aangebroken om komaf te maken met die negatieve reeks.


  Dat KVO zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven, werd al snel duidelijk en dat kon je soms letterlijk nemen. De grootste slachtoffers vielen bij de thuisploeg, want nog voor het halfuur moesten Decostere en Daland al naar de kant.


  Tussen de vele overtredingen voor werd er soms ook nog gevoetbald en zelfs gescoord. Na nog geen 10 minuten kon een doorgebroken Matondo doelman Hubert omspelen en de bal in het netje leggen, maar de VAR stak daar een stokje voor. Buitenspel was het verdict.


  Diep in het slot van de eerste helft - die uiteindelijk 53 minuten zou duren - maakte de VAR zich nóg minder populair door Cercle een toegekende strafschop te ontnemen. Het zat de vereniging duidelijk niet mee voor de rust.

  Matondo omspeelt Hubert drie keer, maar een (geldig) doelpunt komt er niet van

  D'Arpino beslist de wedstrijd met een heerlijke vrije trap

  Ook na de pauze werd de veldslag voortgezet en dat kwam het voetbal niet ten goede. Matondo kon voor de derde keer op de avond doelman Hubert omspelen, maar een vervolg wist hij er niet aan vast te breien.


  Van tijd tot tijd lieten ook de bezoekers zich zien, met een bedrijvige D’Haese als voortrekker. Maar het was pas wanneer Cercle steeds dreigender werd, dat KVO verwoestend uithaalde.


  Schutter van dienst was D’Arpino en als wapen hanteerde hij de vrije trap. Centraler kon de bal niet liggen, maar vanop een meter of 25 trok de Fransman zich daar niets van aan. Hij krulde de bal netjes tussen de winkelhaak en de vingertoppen van Didillon.


  Cercle zocht, maar vond geen oplossing en zo wist het nu al 10 competitiewedstrijden op een rij niet te winnen van KV Oostende. Nog belangrijker is dat de impressionante zegereeks van de Bruggelingen gestopt is en daarmee hun steile opmars in het klassement. De kustploeg doet dan weer een gouden zaak, want het loopt 2 punten uit op de drie staartploegen.

  Fan tot tranen toe geroerd na ontvangen van shirt van Didillon

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. KV Oostende roept Cercle een halt toe! De knappe reeks van Cercle is gestopt door KV Oostende. Een heerlijke vrije trap van D'Arpino volstond omeen wedstrijd te beslissen die vooral bol stond van bikkelharde duels en overtredingen. .
  3. tweede helft, minuut 94. Cercle krijgt de bal maar niet weg. Integendeel, het is KVO dat er een nieuwe hoekschop uit haalt. Zo tikt de klok genadeloos verder. .
  4. tweede helft, minuut 93. Ambrose ziet dat Didillon nog niet perfect in zijn doel staat, dus besluit de Fransman maar te trappen vanop een meter of 30. Toch moet Didillon de bal in hoekschop duwen. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Siebe Wylin erin, Kyle Duncan eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Matondo probeert het eens van net buiten de zestien, maar zijn schot belandt zelfs bijna in de tweede ring. Het is niet de avond van de Welshman. .
  7. tweede helft, minuut 86. Nog vijf minuten. We zitten intussen al in de slotfase. De intensiteit is inmiddels al even gemilderd, maar dat betekent niet dat het voetbal plots beter geworden is. Kan Cercle zijn niveau nog opkrikken? .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Théo Ndicka Matam eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Maxime D'Arpino eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Brecht Capon erin, Robbie D'Haese eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Einde wedstrijd voor D'Arpino? D'Arpino kan niet meer voort en moet naar de kant. De aanwezig supporters zien het nu allemaal als tijdrekken en fluiten nu meer dan ze juichen. .
  12. tweede helft, minuut 80. Hotic dropt een hoekschop goed in het pak, maar daar wordt de bal vlot ontzet. En nog voor Da Silva zijn voet er tegen kan zetten, staat D'Haese in de weg om een schot te voorkomen. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Silvère Ganvoula erin, Charles Vanhoutte eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Het debuut van Ganvoula. Kan Ganvoula de bakens verzetten voor Cercle? De thuisploeg heeft iemand nodig die het verschil kan maken. .
  15. tweede helft, minuut 77.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Maxime D'Arpino van KV Oostende. 0, 1.
  17. tweede helft, minuut 76. D'Arpino scoort met een prachtige vrije trap! Een vrije trap vanop 25 meter, centraal voor doel? Een koud kunstje voor D'Arpino, die Didillon kansloos laat en de bal heerlijk in de winkelhaak mikt! .
  18. tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Nick Batzner eruit
  20. tweede helft, minuut 71.