STVV smeert Seraing 7e competitienederlaag op een rij aan

  1. 44' - Doelpunt - Yahya Nadrani (1 - 1)
  2. 40' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 0)
  3. 33' - Geel - Júnior Pius
  1. 90+4' - Doelpunt - Taichi Hara (3 - 1)
  2. 90+2' - Geel - Robert Bauer
  3. 90' - Verv. Daichi Hayashi door Jorge Teixeira
  4. 87' - Verv. Daniel Opare door Elias Spago
  5. 80' - Verv. Mathieu Cachbach door Marius Mouandilmadji
  6. 78' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (2 - 1)
  7. 76' - Geel - Mansoni Sambu
  8. 72' - Verv. Antoine Bernier door Mansoni Sambu
  9. 72' - Verv. Morgan Poaty door Benjamin Boulenger
  10. 72' - Verv. Rocco Reitz door Chris Durkin
  11. 67' - Verv. Liberato Cacace door Aboubakary Koita
  12. 47' - Geel - Georges Mikautadze
  40'goalDaichi Hayashi1 - 0
  44'goalYahya Nadrani1 - 1
  78'penalty goalChristian Brüls2 - 1
  90+4'goalTaichi Hara3 - 1

  Seraing blijft in hetzelfde bedje ziek. Op Stayen hield de voorlaatste in de stand lange tijd gelijke tred met STVV totdat Brüls vanaf de stip de 2-1 binnenprikte. Hara maakte het Truiense feestje compleet in de slotminuut.

  STVV - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de late gelijkmaker in de eerste helft leek Seraing met het meeste vertrouwen uit de kleedkamer te zijn gekomen. Via Mikautadze kwam het tweemaal dicht bij de 1-2, maar in minuut 78 maakte Sambu een penaltyfout. Brüls pakte het cadeau met veel plezier uit en leidde STVV richting winst.

  • Man van de match: In een niet bijster hoogstaande wedstrijd zonder echte uitblinkers is het vaak de matchwinnaar die deze trofee weet weg te kapen. Metronoom Christian Brüls toonde zich met een loepzuivere strafschop opnieuw van goudwaarde voor STVV. Hij zette bovendien ook de counter op die leidde tot de 3-1.

  • Statistiek: 0 op 21, dat zijn cijfers van een degradatiekandidaat. Seraing kon na haar zege eind november tegen, nota bene, STVV niet meer winnen in eerste klasse. Door de zege van Beerschot op OHL vergroot de druk nog een beetje meer op Seraing.

  Bekijk de goals uit STVV - Seraing (3-1)

  Oersaaie eerste helft eindigt met twee goals

  Met STVV-Seraing stond een belangrijk kelderduel op het programma. Seraing, de op een na laatste in de stand, had al sinds eind november niet meer gewonnen. STVV was op haar beurt ook aan een deprimerende reeks bezig, al had het vlak voor de jaarwisseling wel nog eens kunnen winnen.


  De eerste 40 minuten van de wedstrijd deden de naam kelderduel alle eer aan. Maar net toen we in slaap dreigden te vallen, schudde Hayashi iedereen wakker. De snelle STVV-spits werd uitstekend diep gestuurd door Reitz en werkte handig af door de benen van Dietsch.

   

  STVV leek met een goed gevoel de rust in te gaan, maar één minuut voor de pauze viel er zowaar nog een doelpunt uit de lucht. Bij de eerste de beste aanval van Seraing, werkte Nadrani van dichtbij goed af. Alles te herdoen na de pauze.

  Nadrani bezorgde Seraing aan het eind van de eerste helft even nog hoop.

  Uitgekookt STVV vergroot degradatiezorgen van Seraing

  De late gelijkmaker in de eerste helft leek Seraing - en spits Mikautadze in het bijzonder - vleugels te geven. De Georgiër hield eerst Leistner aan de praat alvorens rakelings voorlangs te besluiten. Niet veel later deed hij het op snelheid, maar jaagde hij de bal ruim naast.

   

  STVV, dat voor de rust het leeuwendeel van het balbezit had, leek zijn grip op de partij te verliezen, maar een penaltyfout van Sambu in minuut 78 deed het tij keren. Sterkhouder Brüls nam zijn verantwoordelijkheid en werkte loepzuiver af.

   

  Bij Seraing was het beste er al een tijdje af, al kwam het via Marius en vooral via Maziz ei zo na nog langszij. In de toegevoegde tijd stak de thuisploeg het mes nog wat dieper bij Seraing, toen Hara een goed uitgespeelde counter binnenkopte. STVV doet zo een uitstekende zaak, Seraing zakt alsmaar dieper weg.

  Plots schiet de geluidsinstallatie aan, seconden later valt de 1-0

  Reacties na STVV - Seraing:

  • Christian Brüls (STVV): "Het was geen leuke match. Maar uiteindelijk winnen we wel, dat is het belangrijkste. We wisten dat dit een kantelmatch kon zijn. Voor hen was het heel belangrijk, maar voor ons ook: we moesten ervoor zorgen dat de kloof met Seraing groot bleef. Seraing stond laag en hield het centrum toe, terwijl onze sterkte ligt in het voetballen door het midden. Of het strafschop was? Het was genoeg. Ik voelde hem in mijn rug, maar laat ik het zo zeggen: als ik zo'n penalty tegen mij gefloten zou krijgen, dan zou ik flippen. Dat ik topscorer ben van de club? Daar zou ik een foto van moeten trekken."
  • Guillaume Dietsch (Seraing): "Ik sta hier gefrustreerd. Ze hebben niet veel kansen gehad, maar pakken wel de zege. Wij hebben ook kansen gehad, al verdienden we wellicht de zege niet. Een gelijkspel was eerlijk geweest. We speelden te naïef. We slikken drie domme goals, zoals gewoonlijk, het begint te enerveren. We wisten dat beide teams met veel lange ballen en direct spel gingen spelen, daardoor zat de wedstrijd lang gesloten. Dat het woensdag (tegen Beerschot) opnieuw een cruciale match wordt? Dat weten we, maar we hebben geen keuze. We moeten rechtstaan en opnieuw knallen."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 24. STVV klopt Seraing, dat met 0 op 21 achterblijft. STVV heeft een goede zaak gedaan onderaan het klassement. Na een saaie eerste helft stond het 1-1, maar dankzij een efficiënt slotkwartier houden de Truienaars de drie punten thuis. In het Seraing, dat voor de zevende wedstrijd op rij verliest, is het crisis. De zege van Beerschot tegen OHL doet de degradatiestress bovendien nog wat toenemen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Taichi Hara van STVV. 3, 1.
  4. tweede helft, minuut 94. Boeken toe! Met een ultieme counter maakt Sint-Truiden de wedstrijd dood. Brüls lanceert Durkin, die Hara perfect bedient. De lange Japanner hoeft van dichtbij de bevrijdende 3-1 maar binnen te koppen. .
  5. Gele kaart voor Robert Bauer van STVV tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. Maziz bijna met de gelijkmaker! Daar was nog bijna de 2-2. Maziz trapt een afvallende bal eerst nog tegen een gele rug, maar zijn tweede poging waait wel door het bos. Schmidt is te laat, maar het schot van de Seraing-middenvelder sterft in het zijnet.  .
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Jorge Teixeira erin, Daichi Hayashi eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Ondertussen krijgen we het bericht vanop het Kiel dat degradatieconcurrent Beerschot op weg is naar de drie punten tegen OHL. Dat maakt de nakende nederlaag voor Seraing nog een tikkeltje pijnlijker. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RFC Seraing, Elias Spago erin, Daniel Opare eruit
  10. Schmidt toont zich! Marius wordt door de STVV-defensie geloodst en trapt hard, maar Schmidt pakt uit met een heerlijke reflex. Dat de lijnrechter daarna voor buitenspel vlagde, beschouwen we even als een voetnoot. . tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 84. Seraing lijkt niet echt meer te willen aandringen, al hebben ze genoeg aan één bal die goed valt.  .
  12. tweede helft, minuut 80. Doelpuntenmaker Brüls toont zich opnieuw en zet de bal goed voor, maar de Seraing-defensie ruimt nog net op. Kunnen de bezoekers nog terugslaan? Nog tien minuten. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Marius Mouandilmadji erin, Mathieu Cachbach eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Brüls klaart de klus. Met een loepzuivere trap in de linkeronderhoek zet Christian Brüls zijn team op voorsprong. STVV moet nog een dikke tien minuten volhouden en dan zet het Seraing op 8 punten. .
  15. tweede helft, minuut 78.
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Christian Brüls van STVV. 2, 1.
  17. tweede helft, minuut 78. De VAR mengt zich nog even in het debat, maar het besluit blijft onveranderd. STVV kan zich via de stip op voorsprong hijsen. .
  18. Gele kaart voor Mansoni Sambu van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 76. Penalty voor STVV! Brüls controleert een teruglegger van Hara met de knie en wurmt zich de zestien in. Invaller Marsoni ziet het niet graag gebeuren en duwt Brüls de grond op. Denil aarzelt niet: strafschop! .
  20. tweede helft, minuut 74. Het laatste kwartier nadert. STVV lijkt het momentum stilaan terug in handen te nemen. Krijgen we nog een doelpunt? .