78'
Christian Brüls
78'
2 - 1

Seraing blijft in hetzelfde bedje ziek. Op Stayen hield de voorlaatste in de stand lange tijd gelijke tred met STVV totdat Brüls vanaf de stip de 2-1 binnenprikte. Hara maakte het Truiense feestje compleet in de slotminuut.

STVV - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de late gelijkmaker in de eerste helft leek Seraing met het meeste vertrouwen uit de kleedkamer te zijn gekomen. Via Mikautadze kwam het tweemaal dicht bij de 1-2, maar in minuut 78 maakte Sambu een penaltyfout. Brüls pakte het cadeau met veel plezier uit en leidde STVV richting winst.

• Man van de match: In een niet bijster hoogstaande wedstrijd zonder echte uitblinkers is het vaak de matchwinnaar die deze trofee weet weg te kapen. Metronoom Christian Brüls toonde zich met een loepzuivere strafschop opnieuw van goudwaarde voor STVV. Hij zette bovendien ook de counter op die leidde tot de 3-1.

• Statistiek: 0 op 21, dat zijn cijfers van een degradatiekandidaat. Seraing kon na haar zege eind november tegen, nota bene, STVV niet meer winnen in eerste klasse. Door de zege van Beerschot op OHL vergroot de druk nog een beetje meer op Seraing.

Bekijk de goals uit STVV - Seraing (3-1)

Oersaaie eerste helft eindigt met twee goals

Met STVV-Seraing stond een belangrijk kelderduel op het programma. Seraing, de op een na laatste in de stand, had al sinds eind november niet meer gewonnen. STVV was op haar beurt ook aan een deprimerende reeks bezig, al had het vlak voor de jaarwisseling wel nog eens kunnen winnen.

De eerste 40 minuten van de wedstrijd deden de naam kelderduel alle eer aan. Maar net toen we in slaap dreigden te vallen, schudde Hayashi iedereen wakker. De snelle STVV-spits werd uitstekend diep gestuurd door Reitz en werkte handig af door de benen van Dietsch.

STVV leek met een goed gevoel de rust in te gaan, maar één minuut voor de pauze viel er zowaar nog een doelpunt uit de lucht. Bij de eerste de beste aanval van Seraing, werkte Nadrani van dichtbij goed af. Alles te herdoen na de pauze.

Nadrani bezorgde Seraing aan het eind van de eerste helft even nog hoop.

Uitgekookt STVV vergroot degradatiezorgen van Seraing

De late gelijkmaker in de eerste helft leek Seraing - en spits Mikautadze in het bijzonder - vleugels te geven. De Georgiër hield eerst Leistner aan de praat alvorens rakelings voorlangs te besluiten. Niet veel later deed hij het op snelheid, maar jaagde hij de bal ruim naast.

STVV, dat voor de rust het leeuwendeel van het balbezit had, leek zijn grip op de partij te verliezen, maar een penaltyfout van Sambu in minuut 78 deed het tij keren. Sterkhouder Brüls nam zijn verantwoordelijkheid en werkte loepzuiver af.

Bij Seraing was het beste er al een tijdje af, al kwam het via Marius en vooral via Maziz ei zo na nog langszij. In de toegevoegde tijd stak de thuisploeg het mes nog wat dieper bij Seraing, toen Hara een goed uitgespeelde counter binnenkopte. STVV doet zo een uitstekende zaak, Seraing zakt alsmaar dieper weg.

Plots schiet de geluidsinstallatie aan, seconden later valt de 1-0