Jupiler Pro League - speeldag 23 - 23/01/22 - 13:31
    Bas Dost
    2 - 2
    Bas Dost
    59'

Uitschuiver voor Club Brugge in de jacht op Union. Op bezoek bij Standard kwam blauw-zwart niet verder dan een gelijkspel. Het mocht vooral Bast Dost bedanken voor dat puntje - de Nederlander maakte twee keer een achterstand goed. In het slot pakte Jack Hendry rood en liet de thuisploeg de 3-2 nog liggen.

• Sleutelmoment: In de slotminuten gaat Standard met een mannetje meer nog op zoek naar de zege. Na een actie van Carcela heeft Nkounkou de winning goal aan de voet, maar de uitstekend teruggekeerde Mata keert het schot van de Fransman op de doellijn.

• Man van de match: Bas Dost liet zich weinig betrekken in de combinaties, maar stond wel twee keer op de juiste plaats om de gelijkmaker te scoren. Drie goals in twee wedstrijden voor de Nederlander sinds het aantreden van Schreuder: is Dost weer helemaal gelanceerd bij Club?

• Opvallend: Zelfs zonder het vurige publiek in de tribunes lukt het Club Brugge niet om de volle buit te pakken in Luik. Het is al van januari 2017 geleden dat Club nog eens kon winnen op Sclessin. Sindsdien is Standard thuis al 9 wedstrijden ongeslagen tegen blauw-zwart: 4 zeges en 5 gelijke spelen.

Bekijk de goals uit Standard - Club Brugge (2-2)

Standard kan vroege voorsprong niet vasthouden

Club Brugge domineerde het wedstrijdbegin en vond al in minuut 8 de weg naar de goal. Na een weergaloze aanval door het hart van de Standard-defensie scoorde Noa Lang de 0-1, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel van Dost.

Meteen daarna verraste Standard met een snelle tegenaanval. Dønnum bediende Cafaro, en die nam Mignolet te grazen met een schot in één tijd. Een koude douche voor Club, dat ondanks een sterke start op achtervolgen aangewezen was.

De bezoekers waren ook bij een 1-0-stand baas in de match. Club voetbalde een handvol kansen bij elkaar, maar Bodart en de paal hielden Standard recht. Pas op het einde van de eerste helft kraakte de thuisploeg dan toch: Vanaken leverde de perfecte assist voor Dost, die met het hoofd de 1-1 op het bord zette.

Hendry trekt aan de noodrem en krijgt rood

Club ontsnapt in de slotfase na rood voor Hendry

Het scenario van de eerste helft herhaalde zich na de pauze, al vielen de goals nu wat sneller. Na amper drie minuten moest Club alweer achtervolgen door de 2-1 van Emond, maar Dost prikte nog voor het uur zijn tweede van de namiddag tegen de touwen.

Club leek over de beste papieren te beschikken om de zege naar zich toe te trekken, maar kwam na de 2-2 aanvallend toch wat minder scherp voor de dag. Standard van zijn kant plooide massaal terug en loerde op de counter, maar ook die aanpak leverde niet veel meer op.

Toch kreeg de partij nog een zinderend slot. Na rood voor Hendry lieten beide ploegen de organisatie los en kwamen er nog kansen aan beide kanten. Mata redde miraculeus op de lijn, De Ketelaere vergat Dost zijn derde aan te bieden.

Geen winning goal: Mata keert schot van de lijn en aan de overkant legt De Ketelaere niet goed af