Duur puntenverlies voor Club Brugge tegen Standard, Dost beperkt schade

  1. 40' - Doelpunt - Bas Dost (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Mats Rits
  3. 23' - Geel - Noe Dussenne
  4. 10' - Doelpunt - Mathieu Cafaro (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Noa Lang door Ignace Van der Brempt
  2. 83' - Rood - Jack Hendry
  3. 82' - Verv. Mathieu Cafaro door Niels Nkounkou
  4. 81' - Verv. Stanley N'Soki door Federico Ricca
  5. 75' - Verv. Aron Dønnum door Mehdi Carcela-González
  6. 65' - Verv. Renaud Emond door Maxime Lestienne
  7. 65' - Verv. Damjan Pavlovic door Samuel Bastien
  8. 64' - Verv. Denis Dragus door João Klauss
  9. 59' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 2)
  10. 58' - Geel - Renaud Emond
  11. 48' - Doelpunt - Renaud Emond (2 - 1)
  10'goalMathieu Cafaro1 - 0
  40'goalBas Dost1 - 1
  48'goalRenaud Emond2 - 1
  59'goalBas Dost2 - 2

  Uitschuiver voor Club Brugge in de jacht op Union. Op bezoek bij Standard kwam blauw-zwart niet verder dan een gelijkspel. Het mocht vooral Bast Dost bedanken voor dat puntje - de Nederlander maakte twee keer een achterstand goed. In het slot pakte Jack Hendry rood en liet de thuisploeg de 3-2 nog liggen.

  • Sleutelmoment: In de slotminuten gaat Standard met een mannetje meer nog op zoek naar de zege. Na een actie van Carcela heeft Nkounkou de winning goal aan de voet, maar de uitstekend teruggekeerde Mata keert het schot van de Fransman op de doellijn.

  • Man van de match: Bas Dost liet zich weinig betrekken in de combinaties, maar stond wel twee keer op de juiste plaats om de gelijkmaker te scoren. Drie goals in twee wedstrijden voor de Nederlander sinds het aantreden van Schreuder: is Dost weer helemaal gelanceerd bij Club?

  • Opvallend: Zelfs zonder het vurige publiek in de tribunes lukt het Club Brugge niet om de volle buit te pakken in Luik. Het is al van januari 2017 geleden dat Club nog eens kon winnen op Sclessin. Sindsdien is Standard thuis al 9 wedstrijden ongeslagen tegen blauw-zwart: 4 zeges en 5 gelijke spelen.

  Bekijk de goals uit Standard - Club Brugge (2-2)

  Standard kan vroege voorsprong niet vasthouden

  Club Brugge domineerde het wedstrijdbegin en vond al in minuut 8 de weg naar de goal. Na een weergaloze aanval door het hart van de Standard-defensie scoorde Noa Lang de 0-1, maar het feestje ging niet door wegens buitenspel van Dost.

   

  Meteen daarna verraste Standard met een snelle tegenaanval. Dønnum bediende Cafaro, en die nam Mignolet te grazen met een schot in één tijd. Een koude douche voor Club, dat ondanks een sterke start op achtervolgen aangewezen was.

   

  De bezoekers waren ook bij een 1-0-stand baas in de match. Club voetbalde een handvol kansen bij elkaar, maar Bodart en de paal hielden Standard recht. Pas op het einde van de eerste helft kraakte de thuisploeg dan toch: Vanaken leverde de perfecte assist voor Dost, die met het hoofd de 1-1 op het bord zette.

  Hendry trekt aan de noodrem en krijgt rood

  Club ontsnapt in de slotfase na rood voor Hendry

  Het scenario van de eerste helft herhaalde zich na de pauze, al vielen de goals nu wat sneller. Na amper drie minuten moest Club alweer achtervolgen door de 2-1 van Emond, maar Dost prikte nog voor het uur zijn tweede van de namiddag tegen de touwen.

   

  Club leek over de beste papieren te beschikken om de zege naar zich toe te trekken, maar kwam na de 2-2 aanvallend toch wat minder scherp voor de dag. Standard van zijn kant plooide massaal terug en loerde op de counter, maar ook die aanpak leverde niet veel meer op.

   

  Toch kreeg de partij nog een zinderend slot. Na rood voor Hendry lieten beide ploegen de organisatie los en kwamen er nog kansen aan beide kanten. Mata redde miraculeus op de lijn, De Ketelaere vergat Dost zijn derde aan te bieden.

  Geen winning goal: Mata keert schot van de lijn en aan de overkant legt De Ketelaere niet goed af

  Reacties na de wedstrijd:

  • Ruud Vormer (Club Brugge): "Het was een vermakelijke wedstrijd. Het ging alle kanten op, maar ik denk dat wij wel het betere spel hadden. We hebben gewoon goed gespeeld en heel veel kansen gecreëerd, maar die moeten dan wel binnen. En dan zouden we hier normaal moeten winnen. We zijn nu drieënhalf weken bezig met de nieuwe coach. Dat gaat wel komen. Je ziet wel hoe we willen voetballen. Zo kunnen we iedereen pijn doen, denk ik."

  • Gilles Dewaele (Standard): “We zijn twee keer op voorsprong gekomen. Het is jammer dat we dat twee keer uit handen geven. Je weet dat het dan nog moeilijk wordt, omdat Club Brugge toch heel dominant speelt, veel kansen creëert en veel positiewissels doorvoert. Daar hadden we het moeilijk mee, zeker in de tweede helft. Op het einde kwamen we nog heel dicht bij de overwinning, maar jammer genoeg maakten we dat niet af.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Standard en Club Brugge houden het na een boeiende wedstrijd, gekruid met onder meer vier goals en een rode kaart, op een 2-2-gelijkspel. .
  3. tweede helft, minuut 95. We zitten weer aan de overkant. Het schot van Klauss is onvoldoende om Mignolet in de problemen te brengen. .
  4. tweede helft, minuut 93. Ook Club laat het liggen. Het kan hier nog alle kanten uit! Standard laat zich verrassen door een snel genomen vrije trap, maar het passje van De Ketelaere voor Dost is niet goed. .
  5. tweede helft, minuut 92. Club Brugge ontsnapt! Daar is Standard dan toch met een slotoffensief! Carcela gaat op wandel in de zestien meter,  maar trapt tegen Lestienne aan. In de rebound keert Mata het schot van Nkounkou op de lijn. .
  6. 5 minuten extra. Er worden 5 minuten bijgeteld. Krijgen we nog een winnaar? . tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Standard lijkt een puntje wel voldoende te vinden. Het is niet dat de thuisploeg het numerieke overwicht echt probeert uit te buiten. .
  8. tweede helft, minuut 86. Bijna De Ketelaere! Het is toch Club dat met z'n tienen voor de aanval kiest. Buchanan zet zijn mannetje in de wind en vindt De Ketelaere voor doel, maar diens schot wordt nog afgeblokt. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Noa Lang eruit
  10. Rode kaart voor Jack Hendry van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 83. Rood voor Hendry! Club moet de laatste minuten met tien afwerken. Na een slechte pass van Mechele haalt Hendry Carcela neer. Lardot tast meteen naar de achterzak: rood! .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Standard, Niels Nkounkou erin, Mathieu Cafaro eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Stanley N'Soki eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Daar is Carcela zowaar! Hij neemt Mignolet onder vuur vanuit een scherpe hoek, de doelman laat zich niet verrassen. .
  15. tweede helft, minuut 78. Mechele trapt over. Bodart zet zijn vuisten tegen een voorzet van Vanaken, maar duwt de bal zo in de voeten van Mechele. Die haalt uit in één tijd, zijn schot vliegt hoog over. .
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Aron Dønnum eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Prikje van Standard. De thuisploeg probeert het op de counter. Dønnum versnelt door de as van het veld en bedient Raskin, maar hij verliest het duel van Mechele. .
  18. tweede helft, minuut 70. De Ketelaere en Buchanan vinden elkaar op links, de voorzet van De Ketelaere is te scherp en eindigt in de handen van Bodart. .
  19. tweede helft, minuut 69. Schreuder zal toch moeten werken aan die defensieve stabiliteit bij Club. Stef Wijnants op Radio 1.
  20. tweede helft, minuut 67. De wissels veranderen voorlopig weinig aan het spelbeeld. Club eist de bal op en tikt geduldig rond, Standard trekt zich terug op de eigen helft. .