Antwerp blijft foutloos na de winterstop dankzij Frey en Balikwisha

  1. 24' - Geel - Radja Nainggolan
  1. 90' - Verv. Benson Manuel door Faris Haroun
  2. 90' - Geel - Birger Verstraete
  3. 88' - Geel - Vincent Koziello
  4. 86' - Verv. Thierry Ambrose door Marko Kvasina
  5. 86' - Verv. Zech Medley door Alessandro Albanese
  6. 82' - Verv. Michael Frey door Mbwana Samatta
  7. 75' - Verv. Robbie D'Haese door Vincent Koziello
  8. 75' - Verv. Théo Ndicka Matam door Makhtar Gueye
  9. 70' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 2)
  10. 61' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
  11. 48' - Doelpunt - Zech Medley (1 - 0)
  48'goalZech Medley1 - 0
  61'goalMichael Frey1 - 1

  Antwerp heeft de coronabesmettingen in de spelersgroep goed verteerd. Na de vlotte zege tegen Charleroi pakte het nu ook de volle buit in Oostende: 1-2. Frey en Balikwisha zetten een achterstand om in een zege. Antwerp komt naast Club.

  KV Oostende - Antwerp in een notendop:

  • Man van de match: Koji Miyoshi kwam bij de rust een bleke Yusuf vervangen en de Japanner bracht bij Antwerp meteen wat meer schwung in de ploeg. Hij lag ook met een prima assist aan de basis van de 1-2 van Balikwisha.
   
  • Sleutelmoment: Geen doelpunten in een kansrijke eerste helft, maar wel een snelle treffer na de koffie. Medley maakte er vroeg in de tweede helft 1-0 van. Het bleek een wake-upcall voor Antwerp. De bezoekers zetten daarna de scheve situatie helemaal recht.
   
  • Opvallend: In de laatste 8 ontmoetingen tussen Antwerp en KV Oostende wisten de kustboys slechts 1 keer te winnen tegen "The Great Old". Ook vanavond lukte winnen tegen Antwerp dus niet. 

  Bekijk de goals uit Oostende - Antwerp (1-2)

  Veel kansen, geen doelpunten in de 1e helft

  "Als we op ons best zijn, kunnen we zeker iets pakken." Markus Pflanz had zijn team ook goed gezet. De voorlopige vervanger van de vertrokken Alexander Blessin naar Genoa verraste wel door KVO-topschutter Gueye op de bank te zetten. 

   

  Nieuwkomers Duncan en Sakamoto (de eerste Japanner bij Oostende) kregen wel een plekje in de basis. Bij Antwerp keerde Ritchie De Laet dan weer terug uit schorsing.


  Het waren de bezoekers die de handschoen opnamen in die beginfase. Benson kreeg een keer veel ruimte en vond dan Hubert op zijn weg. Ook Dessoleil en Yusuf konden de doelman van KVO niet verschalken. 

   

  Nog voor het kwartier kreeg Benson, nochtans de man in vorm, een prima kans, maar hij zag de 0-1 op de voet van Hubert sterven. Niet dat KVO daar niets tegenover zette. Integendeel. Ambrose pakte eens uit met een fraaie actie en besloot al snel op doel. Butez had een knappe parade in huis om de 1-0 te voorkomen. 


  Het spel ging goed op en neer en de openingstreffer hing meerdere malen in de lucht. Zo kreeg Yusuf dé kans om er 0-1 van te maken, maar Jäkel keerde het schot van de lijn. Enkele seconden daarvoor stond Frey wel buitenspel. Dat was niet veel later weer het geval. Frey wilde voor zijn 18e doelpunt van zijn seizoen tekenen, maar het feestje ging door buitenspel niet door. 

   

  Hetzelfde scenario aan de overzijde. Daar deed Ndicka de netten trillen. Na een ingreep van de VAR werd de treffer van de Fransman afgekeurd. Een schouder buitenspel.

  Frey zet mee de Antwerpse remonte in

  Wat lange tijd niet lukte, gebeurde dan toch al snel in de 2e helft: scoren. Sakamoto, toch een aangename eerste kennismaking, zette een kwieke dribbel in om dan Medley de 1-0 aan te bieden. 

   

  Een koude douche voor Antwerp, dat de kopjes echter niet liet hangen. Benson ging in zijn gekende stijl op zoek naar de gelijkmaker. Zijn schot vloog maar net over de verste bovenhoek.


  Slechts 2 minuten later was het wel raak. Nainggolan legde de bal goed voor Michael Frey die dit seizoen zo'n kansen niet onbenut laat. Nummer 18, weer een belangrijke, hing tegen de touwen.

   

  Daar nam Antwerp geen vrede mee. Na een schot van D'Haese was het weer de beurt aan de bezoekers. Miyoshi haalde de achterlijn en bood Balikwisha de 1-2 aan. 


  Opdracht volbracht. Bij Antwerp kunnen ze nu rustig in de zetel ploffen en kijken naar de concurrentie. "The Great Old" zet leider Union (dat Genk treft) en nummer 2 Club Brugge (zondag tegen Standard) alvast onder druk.

  Niet supporteren in het stadion? Dan maar op een dak buiten het stadion

  Nainggolan: "Hebben het ons zelf moeilijk gemaakt"

  • Robbie D'Haese (KV Oostende): "Ik ben toch wel ontgoocheld. Ik denk dat we heel goed aan de wedstrijd beginnen en een aantal kansen creëren. Het was een wedstrijd die beide kanten kon opgaan. Als je dan de 1-0 scoort in de 2e helft, dan denk ik dat je dat zeker moet vasthouden. Dat deden we jammer genoeg niet, maar ik denk dat dit toch wel hoop geeft voor de toekomst. Hierop kunnen we voort bouwen. Iedereen heeft gelopen voor elkaar. Niemand in de ploeg had het vertrek van Blessin verwacht. Maar dat is voetbal. Iedereen gunt het Alexander ook. Markus heeft ook dezelfde visie en iedereen heeft vertrouwen in hem."
   
  • Radja Nainggolan (Antwerp): "Ik denk dat we het ons zelf moeilijk hebben gemaakt. In de 1e helft kunnen we 2 à 3 keer scoren. Tegen zo'n ploeg die op karakter speelt, wordt het moeilijk als je 1-0 achter komt. We winnen wel en dat wil zeggen dat we goed reageren als ploeg. Als je de 90 minuten bekijkt, dan denk ik wel dat de overwinning verdiend is. Het belangrijkste is dat we de 3 punten pakken en dan wegwezen hier. Vandaag wisten we dat we moesten winnen om bij de top te blijven. Ik wou bij die assist op doel schieten, maar raak de bal helemaal verkeerd. Ik raak hem nog net met mijn tip."
   
  • Markus Pflanz (KV Oostende): "We speelden een goeie wedstrijd, maar we zijn teleurgesteld dat we geen punten pakken. Ik denk dat we hard gevochten hebben tegen Antwerp. Zoals ik al zei, het is een grote club en ze hebben veel individuele kwaliteiten. Het is jammer, maar dinsdag is er weer een wedstrijd. We wilden van onze spelers karakter zien op het veld. Goeie communicatie en goeie teamspirit."
   
  • Brian Priske (Antwerp): "Het is hier altijd een moeilijke wedstrijd, want het is een goeie ploeg. Goeie spelers met offensieve krachten. We probeerden eigenlijk onze eigen wedstrijd te spelen. De eerste 15 à 20 minuten hebben we het heel goed gedaan. Eigenlijk moet het dan 0-1 staan, maar als je die kansen niet afmaakt dan krijg je soms kansen tegen. We komen 1-0 achter en dan is het altijd moeilijk. Maar ik ben heel trots op de spelers. Ze hebben een goeie mentaliteit getoond. 1-0 achter en dan nog met 1-2 winnen, ik vind het verdiend."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Einde. De wedstrijd zit erop. Antwerp kwam op achterstand, maar zette de scheve situatie met doelpunten van Frey en Balikwisha helemaal recht. Het legt zo de druk op Union en Club Brugge.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. 4' extra. Kan KV Oostende nog een punt uit de brand slepen? De kustploeg krijgt daar nog 4 minuten voor.  . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Benson Manuel eruit
  5. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Birger Verstraete haalt de zeis een keer boven en krijgt daar dan ook de gele kaart voor.  .
  7. Gele kaart voor Vincent Koziello van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Thierry Ambrose eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Alessandro Albanese erin, Zech Medley eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Manuel Benson wordt nog een keer in stelling gebracht. Hij had Samatta kunnen aanspelen, maar gaat zelf zijn kans. Zonder al te veel succes, want het schot vliegt naast. .
  11. tweede helft, minuut 82. De job van Michael Frey zit erop. Hij was vanavond andermaal van goudwaarde voor zijn club. Samatta krijgt nog iets meer dan 10 minuten om wat te laten zien.  .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Mbwana Samatta erin, Michael Frey eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Antwerp is nog niet verzadigd en gaat op zoek naar de bevrijdende 1-3. Manuel Benson probeert het een keer van ver. Zijn poging zeilt ver naast.  .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Robbie D'Haese eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Makhtar Gueye erin, Théo Ndicka Matam eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Michel Ange Balikwisha van Antwerp. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 69. GOAL! 1-2 Balikwisha. Erop en erover denken ze bij Antwerp. Miyoshi legt het leer goed achteruit. Balikwisha kan er na een prima infiltratie zijn voet tegen zetten en maakt er 1-2 van. Het ziet er zo plotseling helemaal anders uit voor Antwerp.  .
  19. tweede helft, minuut 68. Daar is KVO opnieuw. D'Haese mag een keer zijn kans gaan en doet dat ook. Zijn schot spat uit elkaar op de vuisten van Butez.  .
  20. tweede helft, minuut 67. Ndicka krijgt nu wel wat ruimte op de linkerflank en probeert daar dan ook iets mee te doen. Hij geeft het leer scherp voor doel, maar er is niemand van KVO gevolgd in de rechthoek van Antwerp.  .